хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Новая технология японцев оставит Россию без газового рынка

  • 18.11.10, 07:38


Канадські і японські учені уперше змогли добитися стійкого виходу газу з родовища газових гідратів - твердих розчинів метану в льоду. За наукоподібним формулюванням стоїть революційна подія: фактично йдеться про появу нової технології промислового видобутку газу. "Вісті" розбиралися, які перспективи у газогідратів і чи не вийде так, що традиційний газ скоро стане нікому не потрібний.

 
Свердловину пробурили в шарі вічної мерзлоти на крайній півночі Канади, на березі моря Бофорта, повідомляє ІТАР-ТАРС з посиланням на канадське агентство новин Postmedia News. Експеримент обійшовся в 48 млн канадських доларів (47,4 млн американських). І хоча стабільний вихід газу вдалося підтримувати тільки упродовж шести діб, вже можна сказати, що це справжній прорив в області здобичі "блакитного палива".

 
- Тепер очевидно, що можна отримувати газ з гідратів, використовуючи існуючі технології - заявив старший науковий співробітник міністерства природних ресурсів Канади Скотт Дэллимор.

 
Це "знакова подія", погоджується технічний керівник програми Сполучених Штатів по використанню газових гідратів Рэй Босуэлл тому що Канада має в розпорядженні у своїй арктичній зоні запаси гідратів, достатні для задоволення внутрішніх потреб протягом декількох століть.


Що це може означати для Росії? З одного боку, у нас власних газогідратів дуже багато. Розташовані вони найчастіше в зоні вічної мерзлоти або на дні Північного Льодовитого океану. Також вже виявлені родовища на дні Байкалу. Значить, ми теж зможемо їх розробляти і поставляти газ на зовнішній ринок. Але тоді він навряд чи комусь за кордоном знадобиться. Тому що - і це інша сторона проблеми - таких газогідратів дуже багато розкидано по всьому світу. Поклади виявлені не лише на півночі американського континенту, але і біля берегів Панами, Бразилії, Чилі, Західної Африки Японії і Новій Зеландії і ще в багатьох інших регіонах. І їх запаси, за найскромнішими оцінками, не поступаються запасам "класичних" газових родовищ. А деякі фахівці вважають, що і перевершують їх мало не в 20 тисяч разів, досягаючи астрономічної цифри в 7,6 квінтилліона (квінтилліон - 10 у вісімнадцятій мірі) куб.м. Тобто за бажання буквально кожна країна зможе забезпечити себе газом самостійно.

7

Коментарі

118.11.10, 08:03

Тобто за бажання буквально кожна країна зможе забезпечити себе газом самостійно.

...крім України

    218.11.10, 08:13Відповідь на 1 від leschyi

    Так,бо в Україні на трубі сидять ціле кодло спотвор,яке називають себе обранцями-"обісранцями" і за те що дурять Українців,отримують понадприбутки

      318.11.10, 08:16Відповідь на 2 від UNSO Дніпро

      cаме так , але ж вони українці...

        418.11.10, 08:23Відповідь на 3 від leschyi

        Якщо вони українці,то моє прізвище,тоді - Гастелло,тоді чому ці потвори прибрали п'яту графу в паспорті і не хочуть провести процедуру ЛЮСТРАЦІЇ

          518.11.10, 18:00Відповідь на 4 від UNSO Дніпро

          то ти їх запитай

            618.11.10, 18:04Відповідь на 5 від leschyi

            Трошечки почекай,настане суд і заговорять і Дніпро і гори і потече сторіками кров у синє море,дітей їхніх і не буде кому помагати,одцурається брат брата, а дитини мати

              718.11.10, 18:06Відповідь на 6 від UNSO Дніпро

              Твоъ слова та до Бога...

                818.11.10, 18:17Відповідь на 7 від leschyi

                http://delo.ua/vlast/zakony-gosregylirovanie/predprinimateli-gotovjat-referendum-za-otstavku-147868/

                  919.11.10, 07:05

                  Скоро ця влада дістане всіх.

                    анонім

                    1019.11.10, 09:23

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна