хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Секта Януковича

  • 17.11.10, 22:43

ТРАХ-ТИБИДОХ-ТИБИДОХ

Секта Януковича
Якщо дурень починає молитися, він розбиває собі лоб. Якщо при цьому дурневі дадены державні повноваження, він розбиває лоби оточенням. Якщо оточення свого "щастя" не цінує, дурень ображається і створює секту.
Ось приблизно таким чином виглядає логіка появи такої ж дивної, наскільки і потворної течії у вітчизняному (точніше, московському) православ'ї, як "секта Януковича". Зрозуміло, в офіційних документах вона не зареєстрована але де-факто ексклюзивний прихід "пахана" (у сенсі, батюшки) Віктора давно сформувався і встиг обзавестися усіма необхідними атрибутами, переплюнув в цьому відношенні ще одне породження релігійних віянь Донбасу - "Біле братерство" деякої "Марії Деві Христа Цвигун".
Хоча різниця між двома сектами простежується - не лише в колірному оформленні, де Янукович вніс "нове слово": блакитне - веселе, як ситець. Явище донецької комсомолки Цвигун народові сталося до її "посадки", а "пахана" - значно пізніше за його "відсидку".
Ікони
Замість ікон в секті Януковича використовуються бигморды і просто пики улюбленого "пастиря" (хочете помилуватися останніми не виходячи з Інтернету - відвідаєте офіційний фотоархів ПроФФесора. Попереджаємо відразу: видовище не для нервово слабких).
Ось, наприклад дорогий Віктор Федорович в прем'єрське ще перебування "богует" по численних церквах: лице затьмарене думою про високі матерії ("Цікаво, мля, Льоня мене в натурі єдиним кандидатом висунув або западло яке готує?. Ех, мля, як же не люблю я ці непонятки") свічки між пальцями гнуться, батюшки шарахають.
Ось ПроФФесор тріумфально об'єднується з "Жинками за майбутне": на тлі партійного голуба обхопив "жинку" до скреготу кісток і моторошно шкіриться - сміється. "Жинка" терпить і навіть, ніби, посміхається (шкода погано видно: рот панночці Януковичу за звичкою закрив ліктем), тільки примружилася: страшно. Начулася, мабуть, як "культурно" спілкувався із слабкою статтю в молоді роки м'ясистий енакиевский "гопник".
Ветерани - особлива сторінка в житті Віктора Федоровича. Ось коштує він на їх фоні, в камеру обхохатывается, усі один одним задоволені - тільки один дід чомусь до фотографа потилицею обернувся, йде зі свята життя - видно, знову суворий прем'єр не стримав слівце міцне, синівське.
Втім є у "пахана Віктора" ікони і традиційні - Донецької Пресвятої Богородиці, наприклад, яка прямо з терикону обласному "горбу" неприкрито протегує ще з 2000 року. Але це вже вчорашній день, погодитеся.

Молитви, проповіді, послання
Молитви "прихожан" Януковича не відрізняються різноманітністю - але тим вони і цінні для "пахана Віктора". Сам-то він, прямо скажемо, теж не любитель складних інтелектуальних побудов, і в усьому шанує, передусім, порядок і одноманітність як на зоні: "Віктор Федорович, ми за вас голосували і молилися. Вас переслідують - ми допоможемо. Вас посадять - ми принесемо сигарет і
сподіваюся". і тому подібне
Загалом, повна єресь. точніше, канонізація. Куди чудовіші проповіді і послання, вигадані самим "паханом Віктором".
З перших усім українським православним найбільше запам'яталася, звичайно ж, "Луганська проповідь" 21:10:2004 (у працях ряду тлумачів вона також носить назву "Казлы, які заважають нам жити"). Єретичні дослідники відмічають що у момент вимовлення ключової фрази "Луганської проповіді" фізіономія "пахана Віктора" надзвичайно нагадувала злісне лице його російського наставника пана Путіна, коли той обіцяв власним прихожанам "мочити бандитів в сортирах". Звідси виникла крамольна гіпотеза про те, що насправді фразу про "казлах" для Януковича придумав демонічний політтехнолог Глебушка Павлівський, щоб "путинизировать" імідж "міцного господарника". Але блискуча теорія колишнього придворного борзописця дружніх ПроФФесору есдеків пана Кичигина відразу ж розвіяла усі ці інсинуації в пух і прах. Не одну безсонну ніч напружував свій витончений мозок трактователь Кичигин і високооплачувані "пильнування" таки увінчалися успіхом: він здогадався, що насправді бувалий зэк по кличці Хам під "казлами" розумів зовсім не те, що зазвичай розуміють викладачі в "тюремних університетах". "Козли" Кичигина йдуть своїми рогами в Біблію - та їм просто і нікуди йти, коли посилає сам "пахан Віктор".
Але найбільший розвиток в творчій спадщині ПроФФесора знайшов, звичайно ж, жанр послань. Коротко перерахуємо лише деякі з них.
"Послання ветерана". Одне з найбільш спірних діянь "пахана Віктора". Постійним читачам "Обкому" немає необхідності нагадувати про обставини, при яких ПроФФесор вимовив свою знамениту фразу "Приберіть його нах". Але сам Янукович в даному випадку чомусь наполегливо заперечує своє авторство. Навіть вердикт суду, що зобов'язав відповідача виплатити скривдженому дідові 50.000 компенсацій, не змусив скромного "пахана Віктора" відверто признатися в скоєному. Втім справедливості ради варто відмітити, що ПроФФесор все ж не стримався і натякнув своїм шанувальникам на те, що "Послання ветерана" таки мало місце. "Усі знають про моє особливо прихильне відношення до літніх людей і особливо до ветеранів", – прокоментував "пахан Віктор" рішення суду. Що має вуха та почує.

"Послання до Віктора Ющенка з нагоди смерті його матері".

У цьому воістину епохальному документі ПроФФесор, виражаючи своє "глибоке співчуття" суперникові, що тільки що переміг його, продемонстрував свою релігійність, що називається, "по самі гланди". "Смерть матері - це такий Божий знак, який дає нам можливість осягнути. усю дріб'язковість як поразок, так і перемог", - говорилося в посланні, за поширення якого згодом, як затверджувала Ганна Герман-Стецив був звільнений один із співробітників прес-служби ПроФФесора. Але, якщо розібратися, парубок-то був ні в чому не винен - він тільки розіслав по інстанціях (фактично - увічнив) плоди безсмертних, нелукавих мудрувань свого шефа.

"Святкове послання до українців з приводу свята Пасхи".

 Мабуть, в цьому оригінальному творі богословський талант "пахана Віктора" проявився найяскравіше, а його хвора фантазія досягла досі небачених висот. Порівняти СІЗО у який потрапив "донецький братан" Борис Колесников, з голгофою (і, відповідно, самого Колесникова - зрозуміло з Ким). ну, для цього потрібно або не мати голови, або регресувати до крайньої міри цинізму, або (що найбільш, на наш погляд, близько до правди) всі разом узяте. Але про це трохи нижче.

Традиційні послання до американців.

 Тут усе просто, тому що схоже як дві краплі води на молитви "прихожан" "секти Януковича". Тільки ті моляться "паханові", а "пахан" - Заходу. Ось, говорить ПроФФесор своїм іноземним богам, при мені, млинець, в натурі була дИмократия а якщо б я ще і президентом став, то я б в Україні таку дИмократию розвів, що ви б усе з неї поохренели і обзавидовались. А шо зараз? Аппазицию переслідують, рИпрессии розвели, а вас Ющенко обдурив - ніякий він не агент ЦРУ, це я агент ЦРУ і дружина у мене - в американських валянках.

"Оппостолы"
"Оппостолы" у Януковича в його прем'єрське перебування були численні і впливові (справжній легіон, без балди), але, як показала практика, кишка у них на перевірку виявилася, прямо скажемо, тонка. Усіх "зрадників" від яких за час помаранчевої революції "очистився" ПроФФесор, не визнати, так що ми і намагатися не будемо. Досить послухати, хто в нашому політикумі зараз голосніше за усіх кричить про "жахи кучмизма", - ось це майже напевно і буде один із збіглих януковичевых "оппостолов".
Сьогодні у ПроФФесора в оній якості відносну активність проявляють троє: Тарас Чорновіл, прес-секретар і просто помічник Ганна Герман-Стецив (автор знаменитого оксюморона про "вибілювання Африки") а також адвокат (цінне придбання для Віктора Федоровича в його нинішньому положенні) Олена Лукаш - за сумісництвом постійний автор дешевих "аналітичних матеріалів" на сайті ПроФФесора. Головна роль "оппостолов" Януковича - з піною на вустах (що останнім часом виділяється швидше, ніж у горезвісного собаки Павлова) відмазувати шефа від прикростей, в які він постійно уляпується, і брати на себе його численні гріхи.                                                                                        Приміром, Тарас Ч. у своє перебування громадським радником прем'єра-кандидата по західноукраїнському менталітету (ну там шнурки зав'язати, чифира заварити, як завжди), прославився своєю знаменитою істерикою з приводу івано-франківського інциденту. Це коли Людина-Африка напередодні свого широко розрекламованого візиту у Святогорскую Лавру був звірячо застрелений з яйця, а Тарасику було бачення акумулятора від телекамери і рою тракторних шарикопідшипників, выстреленных з духової рушниці. Ось ніхто не бачив а Тарасика таки "заглючило". "Оппостол"? Безумовно.                                                                                                                                           Дівчинки Ганна і Лена у ПроФФесора нині в основному трудяться по лінії контррозвідки. Як тільки в повітрі з'являється хоч би щонайменший запах гасу - наприклад, у вигляді чергової повістки на черговий допит - "оппостолки" блискавично вигадують для патрона яке-небудь відповідальне відрядження. Причому, спочатку ніхто не говорить, куди саме вирушає "пахан Віктор", - а раптом нехороші менти зустрінуть його з необхідними паперами прямо на вокзалі? Що накажете під вагонами ховатися або в туалеті закриватися, поки не підуть? Несолідно якось, пахан все-таки. А так об'ємні дівочі грудям надійно прикривають свого мужика від "репресій влади". Так, повістку для Віктора Федоровича отримала. Ні, не віддала - не встигла. Поїхав в невідомому напрямі, він мені не звітує. А ось те, що ви його через пресу викликаєте, так за це ви мені зараз дасте відповідь!

Прихід
Необхідно відмітити, що якогось одного конкретно узятого "молебенного удома" у "секти Януковича" немає. І не потрібно - у "пахана Віктора" на ці цілі заброньований цілий "молебенный патріархат" - московський. Але зовсім не в Росії - після провалу на виборах Віктора Федоровича зі Всесвітнього православного собору московські батюшки тільки що стусанами не гнали. Зате в Україні досі будь-яка церква московського патріархату для "пахана Віктора" - що будинок рідний.
За великим рахунком, нічого негожого в цьому немає - будь-який прихід має бути завжди відкритий для віруючої людини. Але з іншого боку, жоден порядний прихожанин не дозволить собі перетворювати церкву на політичний балаган, як це регулярно робить Янукович. Останній, найжахливіший приклад злісного богохульства в стилі горезвісного "всешутейшего собору", - це перетворення Януковичем Києво-печерської Лаври - найбільш шановної святині слов'янського православ'я - у вульгарний знімальний павільйон. Американці вирішили забабахать документальну киношку про "помаранчеву революцію", а головний "апазиццианер", чи бажатимете бачити, забажав зніматися зі свічкою в Лаврі і інтерв'ю давати - в чернечій келії! Тільки уявіть собі : прожекторы, камери, мікрофони крики режисера : "Містер Янукович, плиз, ну що ви знову як лом проглотиль?. Давайте дубль твенти файв"!.
Острах. Язичництво. Богохульство. Секта.
Опіум для народу
Вульгарне "месіанство" Януковича - це, звичайно, в першу чергу цинізм, що досяг абсолюту. Але і не в останню - тупа віра у власну богообраність. Важко сказати, на чому вона грунтується і звідки виникає. Проте підоснова тут очевидна: релігійність Януковича схожа на заняття чорною магією. За православ'ям йому бачиться передусім не Божественний початок, а ритуал : якщо усе зробити "правильно" (так і проситься - "за поняттями") - поставити свічки "кому потрібно", пожертвувати на храми "скільки потрібно", поспілкуватися з особливо "правильними" батюшками і тому подібне - те Господь "нікуди не подінеться і усе виконає".                                                                                                               Не така вже рідкісна помилка, прямо скажемо, - дурнів, що розбивають лоби об церковну підлогу, у нас хапає в надлишку. Але Янукович через своє недавнє положення (чи жарт сказати, ще на початку осені ПроФФесора вважали чи не першою особою країни!) примудрився довести цю тенденцію до гротеску в загальнодержавному масштабі. Та і зараз продовжує богохулити з недитячим розмахом. І, що найнеприємніше, у нього знаходяться фанатичні послідовники
яких не так вже і мало - такий відсоток "расшибателей лобів".

 

 

7

Коментарі

Гість: СКОРЦЕНІ 3

117.11.10, 23:33

    Гість: Лагуз

    217.11.10, 23:45


    Гротеск в загальнодержавному масштабі

      317.11.10, 23:45Відповідь на 1 від Гість: СКОРЦЕНІ 3

        417.11.10, 23:50Відповідь на 2 від Гість: Лагуз

          517.11.10, 23:51

          и проблемы у тебя эпохальные
          прочитай лучше вот это http://blog.i.ua/user/2686616/576735/

            618.11.10, 18:56

              718.11.10, 20:17

              Кацап - він і є кацап.