хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

російські бренди в Україні - випуск №2 (заклади харчування)


Нерідко українців можуть збити з пантелику "неросійські" назви російських брендів. Попри ситуацію, що склалася нині в Україні, коли російські війська продовжують атакувати Схід України, російські товари та заклади і далі добре почуваються на вітчизняному ринку. Українців потроху привчили звертати увагу на штрих-коди товарів у продовольчих супермаркетах, деякі магазини і самі охоче маркують продукти від окупанта особливими позначками. Однак з російськими закладами складніше. Часто українці не знають, кому належить те чи інше кафе або мережа одягу, а американські чи азійські назви брендів можуть взагалі збити з пантелику. Ось підбірка російських закладів, що й досі функціонують на території України.

Японська кухня (і не тільки) по-російськи

Якитория Мережа ресторанів японської кухні «Якитория» належить асоціації ресторанів «Веста-центр інтернешнл», заснована 1996 р. Ресторани російської «Якитории» діють по всій Україні, зокрема, у Києві їх 6, у Харкові – 4, є також у Дніпропетровську, Одесі та в інших містах України. IL

Patio, Планета Суши Мережі «Іль Патіо» і «Планета Суши» належать найбільшому в Росії оператору мережі ресторанів, «Росинтер». Також, за системою франчайзингу, Росинтер володіє і ресторанами TGI Friday's. Ресторани діють у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Одесі та інших містах України.

Евразия Цю мережу японської кухні заснував Олексій Фурсов 2001 року. Ця російська мережа має багато закладів по всій Україні. Лише у Києві ресторанів «Евразии» наразі 17. У меню є як японська, так і китайська кухня. У закладі є Wi-Fi.

Желтое море У Києві перший заклад відкрився 2009 року, саму ж мережу заснував у Москві ресторатор Олександр Орлов у 2000 році. Наразі ресторанів вже понад сорок в Україні та Росії. «Желтое море» у Києві має три ресторани. Всі вони в ходять до єдиного ресторанного холдингу Lite Life. Торік Орлов спільно з Сергієм Свєтлаковим відкрили в Києві ресторан Eshak.

Кофе Хауз Ця мережа є найкрупнішою російською мережею кав’ярень. Вони відомі ще й своєю українофобією. Так, у 2013 році офіціант «Кофе Хауза» осміяв відвідувача за те, що той розмовляв українською. Пізніше виявилось, що згідно з правилами компанії, офіціанти мають звертатись до клієнтів виключно російською. Утім, зараз у «Кофе Хаузі» розмовляють мовою, зручною для клієнтів. Відвідувачі кажуть: тут дорого і не завжди якісно. Ці російські кав’ярні відкриті у Києві (близько 30 закладів) та у Донецьку.

Шоколадница Ця російська мережа кафе має свої філії, окрім Росії та України, у Вірменії, Азербайджані, Казахстані. «Шоколадниця» відкрилася 1964 року в Москві. І лише 8 років тому мережа прийшла до України. У 2006 році відкрилася перша «Шоколадниця» в Києві. На сьогоднішній день в Україні працює вже 18 кав'ярень, з них 12 - у столиці.

Бар-Буфет «Николай» У Києві перший заклад відкрився у 2010 році. Наразі таких закладів вже 3 в столиці. Також «Николай» працює у Москві та Таллінні. «Николай» відомий саме випічкою пирогів. Названий російський заклад на честь Миколи Перегудова – видатного віолончеліста, народного артиста СРСР.

Росіяни нагодують і в своєму супермаркеті   «Перекресток» Російська мережа супермаркетів заснована у 1995-му. В Україні діє з 2003 року, є також власником голландської мережі SPAR. Наразі магазинів по Україні 12. Зараз «Перекресток» планує покинути український ринок.

 

11

Коментарі

Гість: Вечный бан

18.02.15, 14:12

И не забываем про нефть и газ.

    28.02.15, 14:28

    укайинськи вийськови в украйинськый народ нэ стриляють

      38.02.15, 14:32Відповідь на 1 від Гість: Вечный бан

      И не забываем про нефть и газ.нафта? та що була по 110 чи та що по 59 баксів за барель???
      газ? той що падає в ціні з 280 до 247 зелених за тис. м3 (для Європи)

      до речі, а чого Росія яка так не любить Америку, продає газ і нафту в доларах???

        Гість: Вечный бан

        48.02.15, 15:12Відповідь на 3 від Joxoxo

        Кровь с газа и нефти смыл? Я бы как истинный патриот ходил бы пешком и отапливался дровами.

          58.02.15, 15:19Відповідь на 4 від Гість: Вечный бан

          [cit Я бы как истинный патриот ходил бы пешком и отапливался дровами.а я б як істиний патріот рашки взагалі б не сидів на сайті, де так багато бандерівців, майданутих, патріотів України і т.д. - а може це заразно

            68.02.15, 15:31Відповідь на 1 від Гість: Вечный бан

            И не забываем про нефть и газ.не забываем - снижаем закупки