Нуль відходів: як змінити на краще своє життя

  • 21.03.18, 17:29

Спочатку практика «0 відходів» здається складною. Але поступово цікавий експеримент захоплює вас



http://lovelylife.in.ua/zhyttya/ekologiya/nul-vidhodiv-vashe-zhyttya-zminytsya-na-krashhe.html

Така романтика: українські пісні про любов до 14 лютого

Святкувати 14 лютого як День всіх закоханих вже стало традицією серед української молоді. Слухайте в цей прекрасний день пісні про любов від українських музикантів.

“Крути.1918”: вийшов трейлер

Стрічка “Крути.1918” присвячена 100-річчю сумнозвісного бою і вийде на екрани 6 грудня 2018-го.


Три причини вживати фемінітиви в українській мові

Фотографка, i фотографиня i фотографеса — усi три варiанти правильнi. Вони не суперечать словотвору української мови. Але який з них залишиться в мовi, а який вiдiйде в небуття — це ми побачимо з часом

Міфи про українську мову, в які треба перестати вірити

Навколо української мови склалося чимало міфів, пов’язаних з її формуванням, історією розвитку тощо. Її називають відгалуженням чи діалектом російської, вважають, що вона насичена галіцизмами і що, крім Західної України, нею більше ніде не розмовляють. Стверджують, що її можна і не вивчати, адже всі навколо розмовляють російською (крім хіба що Західної України) і одне одного й так розуміють.

Усі ці міфи — наслідки імперської політики Росії, що вона століттями провадила задля придушення української ідентичності. За вказівкою Кремля на підвладних землях українську мову неодноразово забороняли, спотворювали, штучно поповнюючи не властивими їй словами, створювали хибні теорії про її походження, зокрема, про близькість до російської мови.

10 українських музикантів, яких ви скоро полюбите

8 листопада в Україні почався другий етап впровадження законопроекту про квоти україномовних пісень і передач на радіо. З цього дня частка україномовних пісень на радіо повинна становити 30%, а не 25%. Мова йде про відсоток від загального обсягу пісень протягом доби, а також від включених в ефірі з 7:00 до 14:00, а також у проміжку часу 15:00 – 22:00.


Крім того, з 8 листопада частка передач, у тому числі інформаційних, аналітичних або розважальних блоків, повинна скласти не менше 55% (раніше квота становила 50%).

http://lovelylife.in.ua/noviny-dna/10-ukrayinskyh-muzykantiv-yakyh-vy-skoro-polyubyte.html

День української писемності та мови: цитати про мову

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
37
попередня
наступна