хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Невідома Швеція. День 0

Моя подорож почалася з польського міста Познань. Я залишив свою улюблену кімнату в гуртожитку і вирушив у піврічну подорож Швецією - в північне містечко Умео. Для чого? Ознайомитися з мовою, відчути морозний клімат та зануритися у містичне оточення Півночі. А ще трохи повчитися в університеті Умео. 

Важко залишати насиджене місто. Важко в плані духовному як і фізичному. Десь глибоко в серці такі зміни викликають боязнь перед невідомим, тому в голові виринають думки: "як буде?", "як почуватимуся?", "кого зустріну?" тощо. А фізично важко забирати важку сумку та платити за неї під час перельотів.   

Але мені допомогли мої польські друзі, навіть зробили несподіванку. Спочатку ввечері перед вильотом попрощалися, а потім, коли я поїхав збиратися в аеропорт, зателефонували, що їдуть зі мною. Це скріпило мій дух. Провели мене до самої відправи (там, де перевіряють особисті речі і де інколи потрібно знімати чоботи і пояс). 

І хоч політ був недовгий (Познань-Скавста), але мені так заклало вуха, що правим майже нічого не чув до вечора. І ще - про ніби-то дешеві авіарейси. Дешеві вони тільки в їхній рекламі і вони не брешуть, але що відбувається. Рейс називається "Познань-Стокгольм", але насправді літак прилітає в аеропорт Скавста, який розташований коло містечка Ничепінг, яке в свою чергу тільки за 102 кілометри від самого Стокгольму. Тому прилетівши, потрібно одразу купувати квиток на потяг, автобус або таксі, які коштують майже так само, як переліт. 

Але все ж я доїхав до центральної станції в Стокгольмі. І вона справді вражає. До цього був в Німеччині і бачив їхні інфраструктурні рішення, але в Стокгольмі вони ще більш оригінальні, компактні й навіть естетичні. Але найважче мені було тягати за собою сумку через велику кількість підземних переходів, тунелів, сходів тощо. Але все ж доїхав до скромного хостелу і почався день 1 в Швеції.  


7

Коментарі

120.01.16, 21:39

    220.01.16, 22:23

      323.01.16, 17:37

      Ризик - благородна справа!
      Удачі!
      А я піду почитаю, як тебе далі синьо- жовті хрестоносці зустрічали...

        423.01.16, 19:02

        Подорожі - найкраще що є в житті!