хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

Перспективи розвитку українського сегменту Інтернету

Нарешті вже хочеться остаточно визначитися з українським сегментом Інтернету - з його лідерами, специфікою та перспективами розвитку. До написання цієї замітки мене спонукали останні події в Україні навколо так званого сумнозвісного "мовного закону". Хтось подумає і напише навіть - та до чого тут мова? Є інтернет - і тут нові правила і не 
потрібно проблеми фізичного світу (зокрема політичного) транслювати сюди - в інформаційний простір. Але моя думка - потрібно траслювати ці проблеми і зараз обґрунтую чому. Обґрунтування: інвестиційна привабливість інтернет-сайту (порталу, соціальної мережі) визначається його добовою відвідуваністю. Логічно, чим вища відвідуваність, тим інвестиційно сайт є привабливішим - довольні власники, доволні інвестори від прибутків на біржах. І як сюди прив'язати мову?
Я вже раз згадував у своїх замітці про "Популярні сайти" , що в інформаційному просторі немає меж і користувачі вільно мандрують туди, де мова їхнього спілкування. Так велика частина світу користується англомовними, іспаномовними, німецькомовними та франкомовними ресурсами, а також, в нашому українському випадку, російськомовними інтернет-ресурсами. Так щодня мільйони українців без перешкод перетинають українсько-російський інформаційний кордон і піднімає відвідуваність російськомовних порталів та сайтів. Так, завдяки українським користувачам медіахолдинг mail.ru, vk.com, odnoklassniki.ru успішно залучають інвестиції та рекламодавців і цим "косять бабло", яке осідає аж ніяк не в Україні, а може й навіть не в Росії. Не звинувачую всіх тих користувачів, які користуютьсЯ в основному російськомовними
ресурсами - це ж зручно - інформації на них більше і ніхто не заперечить, що не можна обходитися без російськомовних ресурсів, використовуючи ЛИШЕ україномовні. Все ж таки, російськомовні користувачі всього світу теж відвідують російськомовні українські сторінки, тим самим піднімаючи їхню добову відвідуваність та залучаючи рекламодавців. От український російськомовний БіҐмір - чи не яскравий цьому приклад? Чи сотні блогів та інших сайтів? але чомусь українські російськомовні сторінки в Росії чи в Казахстані не такі популярні, як російські російськомовні (хаха - чи є російські україномовні сторінки?!) сторінки в Україні?

Тож повернімося до основної теми замітки. Що ми можемо виставити такого конкурентно-здатного, щоб український користувач, як україномовний, так і російськомовний користувався лише українськими сторінками (сайтами)? Це одне. Друге - теж глобальне за своєю сутністю - чи здатні наші україномовні ресурси виховувати та формувати культуру того ж УАнету (замінити) саме як україномовного явища в глобальній мережі? Чи не забагато слів з закінченням "-мовний"? Це слово трохи відхиляє від заданої теми і змушує розпочати нову. але я її не розпочну, бо це все демагогія. 
Тож, що ми можемо поставити як конкурентну альтернативу іноземним пошуковикам та соціальним мережам? Про "Шукалку" я вже писав тут - там досить цікаві зауваження в коментарях. Тобто цей пошуковик - це заточений під український ринок "Яндекс". От справді український продукт - це старенька МЕТА, але погодьтеся - це не конкурент ані Гуглу, ані Яндексу, ані Маіл ру, ані навіть тому ж Рамблеру. Тобто в категорії "український пошуковик" ніхто не здобуває навіть бронзової медалі. 
Далі - соціальні мережі. Шукаємо конкурента для: Вконтакте, Однокласснікі, Фейсбука та Маіл ру. І такі конкуренти, скажу я вам, справді є friendin.net - всі чули? всі бачили? всі зареєструвалися? Дніпропетровські хлопці зробили для нас таке чудо - а ми ще не користуємося - гідний конкурент Вконтакте. Мережа молода і кожен тут може розвивати улюблену тематику в групах, які вконтакте вже розвинуті до найвищого рівня. Наполягаю - всім робити собі профіль там
одразу після завершення прочитання цієї замітки. Чи є в когось вагомі аргументи проти? 
Наступні цікаві українські проекти - online.ua також i.ua (наголошую тут, що цей портал цілком може замінити маіл ру). Тут наші соціальні мережі впевнено виграють золоту і дві срібних медалі! Чи хтось не згоден? А от Фейсбуку на жаль немає конкурента. Яка ваша думка?   
11

Коментарі

116.08.12, 13:38

А чим гуггл поганий? Українська версія - саме ТО!

    Гість: Came_it

    216.08.12, 13:49Відповідь на 1 від Казка

    нихрена! у нас должен быть свой собственный гугль!, свой хвесбук, вконтагт!!!

      316.08.12, 13:57

      Сегодня невзначай заглянул в рейтинг украинских сайтов.
      Наш - 17-й. Год назад был 7-м.
      Хорошо это или плохо - не знаю. Но если на нем воцарятся националистические порядки, которые будут блюсти интересы державы, мне придется уйти. А ведь мне не хочется этого делать.
      Я искренне люблю наш портал, атмосферу шума и балагана, соревнований и пикировок - все, что привносят сюда люди с различными до диаметральности точками зрения. Это они, а не мифическая администрация и инвесторы делают самую важную и кропотливую работу - наполняют сайт контентом и посещаемостью.
      Давайте не будем стричь пользователей "под бобрик" и строить в роты для соревнований, сопротивлений, атак и других административных мероприятий. Дайте людям жить своей жизнью(даже виртуальной) как они посчитают нужным!
      Не мешать

        416.08.12, 14:40

        "всім робити собі профіль там одразу після завершення прочитання"

        что ж... очень тонкая реклама
        Вопрос только - зачем?

          516.08.12, 14:42Відповідь на 2 від Гість: Came_it

          нихрена! у нас должен быть свой собственный гугль!, свой хвесбук, вконтагт!!!Что может быть проще - скопировать сайт гугля и перевести на державну мову

            Гість: Came_it

            616.08.12, 14:44Відповідь на 5 від CKB

            так есть уже гугля на украинском

              716.08.12, 14:47Відповідь на 6 від Гість: Came_it

              так есть уже гугля на украинскомЗначит уже кто-то перевел.
              Но гугл, то такое. Попробовал я было поработать в википедии - написать несколько статей, подправить, дополнить существующую информацию. Так практически сразу столкнулся ну с таким махровейшим бюрократством, что моментально послал все эти идеи в баню

                Гість: Came_it

                816.08.12, 14:50Відповідь на 7 від CKB

                логично

                  917.08.12, 00:24Відповідь на 4 від CKB

                  Це подібно як рекламувати вітчизняний товар... Ну так, наприклад наші авто не зрівняти з німецькими, але зареєструватися на friendin.net для порівняння конкурентноздатності українського продукту не викликає жодних труднощів.

                    1017.08.12, 00:39

                    Довго думав: як треба правильно писати "довольні власники", і нарешті здогадався "задоволені власники"

                    Якщо помилився то виправите мене

                    Я тут перекладаю з англ. інструкцію, до антивірусу, по Гугл, і пише, що: цей антивірус гарна затичка. Ні думаю так розмовляти можуть тільки з українцями, і вирішив перекласти на рос. мову. А знову те саме "затычка"

                    Короче мій новий антивірус хороша затичка

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна