хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Прометеїзм

  • 03.06.11, 19:57

З Інтернету  огляд польських медіа Kurier galicyjski Niezalene Pismo Polakw na Ukrainie 15 28 kwietnia 2011nr 7 (131) s. 6

 Przegld wydarze 

ПРОМЕТЕЇЗМ

http://www.duszki.pl/kurier_galicyjski/artykuly/2011_04_15/KG_7_2011_sredni.pdf ЄЖИ ЛЮБАХ

 Щоби оповісти про прометеїзм, потрібно за порадами старожитніх Римлян почати ab ovo, себто від початку, а затим до Прометея.  Ким був оцей загадковий герой?  Напівбогом, який з неясних причин так ще розчулився над вбогим людським родом, що вкрав з Олімпу вогонь й подарував його людському племені, щоб воно не було таким безпорадним щодо примх природи і богів. Богам це занадто не сподобалось, тому на покарання Прометей був прикутий до скель Кавказу (!), де щодень орел живцем вижирав в нього нутрощі, які уніч зростались, аби знову міг потерпати муки. Такий ото старогрецький мит.

10

Коментарі

13.06.11, 22:13

Шановні друзі, у перекладі пана "Zaremba" згадано фільм на тему «У рогатувці та тигрової шкірі”, який багаторазово демонструвався Польським Телебаченням. А чи хто має можливість знайти той фільм та пригостити нашу спільноту?

Мене це питання чогось схвилювало!

    Гість: ТарасЧупринка

    24.06.11, 06:36Відповідь на 1 від Східняк

    Ідея розвідки зрозуміла і похвальна. Не тільки Україна та Грузія потерпають від відкритої чи латентної агресії Московії. Вчорашній лист нашої подруги із Білорусі вказує що по суті усі сусіди, та й не тільки сусіди відчувають агресію москвинської орди. Тому було б на часі створити, нехай навіть допоки віртуальну організацію спротиву тоталітарному монстру Московії.
    Чи готові ви, шановний взятися за цю справу? Звісно що за допомогою широкого загалу усіх тих, хто позиціонує себе як патріота України, як людину що сповідує демократичні цінності, а відтак є потенційним прометеївцем.

      34.06.11, 22:25