хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Укрзалізниця з новим керівником

  • 16.05.16, 16:59
Лента новостей

ПЕРЕДРУК (галузевий соціальний конфлікт й нове керівництво
Укрзалізниці.... далі буде... )
................................... Новини
Профспілка вимагає справедливого підходу до підвищення тарифних ставок і посадових окладів залізничникам – у розмірі не менше ніж на 20 % з квітня поточного року
З цього приводу Голова профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Бубняк спрямував 12 травня 2016 року відповідного листа на адресу Міністра інфраструктури України, Голови наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» Володимира Омельяна.
У зверненні наголошено, що всеукраїнські профспілки, які діють на залізничному транспорті, у квітні 2016-го звернулися до керівництва ПАТ «Українська залізниця» щодо необхідності негайного підвищення заробітної плати залізничникам, адже за підсумками роботи за попередній рік за розміром заробітної плати галузь опинилася на 14 місці серед економічно активних підприємств України, а за підсумками березня п. р. – на 15-му.

Керівництвом ПАТ було розпочато процес консультацій щодо зазначеного питання, який виявив суттєві розбіжності сторін у підходах до підвищення тарифних ставок (посадових окладів) працівникам.

Пропозиції керівництва «Укрзалізниці», зазначено у листі Ради профспілки, зосереджені на суттєвому збільшенні заробітної плати керівників вищої (правління ПАТ, регіональні філії, філії) та середньої ланок (депо, дистанцій, дільниць тощо), а для більшості виробничого персоналу – лише на 5–15 %. При такому підході переважна більшість працівників не отримають реального підвищення заробітної плати, оскільки таке підвищення тарифних ставок (посадових окладів), у кращому випадку, забезпечить лише покриття виплат по індексації, яка на сьогодні становить у середньому 12 %.
На нашу думку, зауважив Голова профспілки В.Бубняк, такий підхід є необґрунтованим, несправедливим і призведе до розбалансування в системі оплати праці на залізничному транспорті та посилення соціальної напруги в трудових колективах. Крім того, профспілка наполягає, щоб підвищення тарифних ставок і посадових окладів було здійснено з дотриманням норм і гарантій, визначених у Законі України «Про оплату праці», Кодексі законів про працю України, та чинної Галузевої угоди.

Водночас, підкреслив лідер профспілки, галузь має ресурси для суттєвого підвищення заробітної плати всім працівникам, зокрема за рахунок коштів, які вивільнились у результаті зменшення відрахувань Єдиного соціального внеску, а також зростання тарифів на вантажні перевезення.

Враховуючи, що переговірний процес затягується не з вини профспілки, В.Бубняк звернувся до очільника Мінінфраструктури, Голови наглядової ради ПАТ «Укрзалізниця» В.Омельяна щодо сприяння у справедливому підході до підвищення тарифних ставок і посадових окладів працівникам залізничного транспорту – у розмірі не менше ніж на 20 % з квітня поточного року.

Відділ інформації Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України
джерело: 16.05.16.; http://zalp.org.ua/content/view/2668/1/lang,ukrainian/
надав : А.Грабовський для власного навчання 16.05.16. 6 6

Сайт профспілки залізничників і транспортних будівельників України
zalp.org.ua|Автор: В.О. Марчук
Комментарии
Анатолій Грабелько
Написать комментарий ...


0

Коментарі