хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Хто розпочав Першу світову війну Ч.1

Частина перша "Четем Хаус"
На разі існують стійкі міфи стосовно причин 1-ої світової. Міф перший – Німецька імперія була божевільна мілітарна держава, котра прагнула війни з усім світом (цей міф вийшов з-під пера західних ліберальних істориків). Міф другий – перед війної між країнами Антанти (Франція, Британія, Росія) та блоком центральних держав (насамперед Німеччина та Австро-Угорщина) виникли непереборні економічні протиріччя (це – з-під пера комуністів). Насправді протиріччя існували, але насамперед між «країнами демократії» та «монархіями», а ось усі протиріччя між Російською імперією та Німеччиною є якраз міфом. Німеччина, котра швидкими темпами розвивалась та Російська імперія, котра не менш швидко гнала на шляху розвитку, були взагалі не зацікавлені у війні. Як то кажуть шукайте кому вигідно.

Ще у 18 столітті Ротшильд розробив свою формулу панування банківського капіталу над світом. Це можна назвати «геополітичним трикутником». В Європі повинно існувати дві держави А і В, рівні за військовою потужністю, а також деражва – сторож С, котра маневруючи між цими двома зможе нав’язати їм свою політику, а в разі конфлікту саме позиція держави С зможе нахилити ваги в ту чи іншу сторону. У 18, початках 19 сторіччя такими державами А і В були Франція та Росія, а державою С – Велика Британія. Не дарма у 19 сторіччі Британію називали «світовим жандармом». Але в другій половині 19 ст. створена за підтримки Британії для підірвання могутності Австрії невеличка Пруссія, завдяки Отто фон Бісмарку, перетворилася на могутній ІІ рейх. У Європі почала складатись міцна коаліція монархій Австро-Угорщини, Італії, Німеччини та Росії, що загрожувала пануванню Великої Британії в світі. Росія, мало того, що захопила продовольчий ринок Європи, ще й до того ж володіла бакінським нафтовидобутком, переважаючи по темпам нафтовидобування США та Британію разом узяті. Безумовно це був удар по Standart Oil Рокфеллера. Німеччина прагнула зірвати з Британії її одвічний вінець володарки морів та океанів. Тому вигоду від війни отримували насамперед США, Велика Британія та Уолл-Стріт, а не як не Росія чи Німеччина.


Натан Майер Ротшильд


На початку ХХ ст. у Лондоні створюється Королівська рада міжнародни відносин - Royal Institute for International Affairs (RIIA), більш відома як «Четем Хаус». Засновниками (RIIA) були Альберт Лорд Грей, Лорд Тойнбі, письменник Г.Дж. Уеллс, Лорд Альфред Мільнер, а також так званний засновник геополітики Г.Дж. МакКіндер. Завданням цієї організації було розробити шляхи можливостей зіштовхнути лобами монархії Європи між собою. Ця ж установа розробила техніку «соціального кондиціювання», сутність якої була в тому, щоб змусити людей самим захотіти війни. Ця техніка потім дуже вдало буде застосовуватись під час Холодної війни, і отримає назву «інформаційна війна».


Арнольд Тойнбі


Якщо подивитися на пресу Російської імперії до початку Світової війни то можна побачити, що вона повністю просякнута антинімецькою істерією. Причому почалося це не перед війною, а за 10 років до неї, після «лібералізації» життя в Росії завдяки «революції» 1905 року. Діяльність російської преси по насаджуванню германофобських настроїв в Російський імперії і було тим самим «соціальним кондиціюванням», розробленним «Четем хаус». Справді після початку війни народ Російської імперії просто охопила «антинімецька шизофренія» і так само як в кінці війни солдати бігли з фронту, так само в її початках добровольці бігли на фронт.І ще один цікавий факт. Ряд газет, після зустрічі імператора Миколая ІІ та кайзера Вільгельма ІІ у Постдамі, навіть звинуватили Миколая у зраді державних інтересів!
      
Кайзер Вільгельм ІІ                  
Імператор Микола ІІ


Далі буде...
6

Коментарі

анонім

116.03.11, 07:26

Всяка пакость від обрізаних та їх шісток!