хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

То що нам потрібно: демократія чи свобода?

Побутує думка, що хижий та підступний Захід хоче перетворити нашу землю у звалище відходів, що він хоче знищити нашу економіку, зробити нас сировинним придатком, законсервувати нашу відсталість, знищити нашу національну ідентичність, вивезти інтелект, деморалізувати суспільство і ще дуже багато гидкого. В цілому, це здорове уявлення, яке доцільно підживлювати у телеглядачів. Але між нами, читачами, треба розуміти, що справжньою метою Заходу (якщо припустити у нього наявність збірної волі) є ствердження на цих територіях аналогічної західній економічної та політичної системи. Якщо західні хлопці класно грають у баскетбол, то їм зовсім не потрібно змагатися, де б те не було, за правилами боксу. Відповідно, вони ладні вкладати сякі-такі гроші та зусилля в те, щоб перебудувати ринг у баскетбольний майданчик. Україна об'єктивно зацікавлена у тому, щоб плекати свої внутрішні відмінності (політичні, способу організації виробництва, тощо). Це економічно вигідно, що довела Японія. За рахунок культивування своєї окремішності та інакшості деякі етнічні групи в розвинених державах мають переваги щодо визиску навколишнього середовища. Приміром, євреї та сицилійці - у Сполучених Штатах, чеченці - скрізь. Аналогічно деяким країнам з тих, що тільки входять до "Спільного ринку", вигідно бути іншими, щоб бути першими. Сучасна політична система була винайдена британцями, які почали культивувати рівновагу у себе та в Європі. Зараз це називається стабільність, її метою є унеможливити (де б те не було) концентрацію волі. Відсутність волі уже змусила Україну та Росію погодитись на серйозні обмеження. Подальший розвиток демократичних інститутів законсервує нашу слабкість. Коли мова йшла про післявоєнний устрій, Сполучені Штати зуміли нав'язати Світові власний план реконструкції й виграти від цього. Сьогодні мова йде про реорганізацію пострадянського світу. Якщо уявити можливість виникнення десь в надрах української душі власних амбіцій, то з усією гостро-тою мусить бути поставлене питання про те, що нам власне потрібно: демократія чи свобода?

І коли ми говоримо "свобода", ми маємо на увазі перш за все свободу рук тих адміністративно-промислових угруповань, тих особистостей, тих спільнот, які вже усвідомили свій окремий інтерес на пострадянських пасовиськах. Дніпропетровці мають не менше прав на багатства Сибіру чи Каспію, ніж американці чи японці.

Д.Корчинський "Революція от кутюр"


86%, 6 голосів

14%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
10

Коментарі

124.12.08, 21:22

Демократия и свобода в нашем варианте называется одним словом жопа. Где другие варианты для голосования, или на этом свобода и демократия заканчиваются?

    224.12.08, 21:29Відповідь на 1 від Толстенный Р

    Демократія і свобода це дві прямопротилежні речі. Демократія один з підвидів елітаризму, так само як і тоталатаризм, авторитаризм і проча заумна хєрня, суть то одна і та ж. Так що все там правильно

      324.12.08, 21:32Відповідь на 2 від Lost_paradise

      Демократія і свобода це дві прямопротилежні речі. Демократія один з підвидів елітаризму, так само як і тоталатаризм, авторитаризм і проча заумна хєрня, суть то одна і та ж. Так що все там правильноА если лучше все таки диктатура. Мне к примеру вот Лукашенко нравится и его "демократия"

        424.12.08, 21:38Відповідь на 3 від Толстенный Р

        Диктатура і демакратія це одне і теж, структура різна, однакова суть, усюди одне начальство і мєнти, а нагорі декілька бариг.

          524.12.08, 21:39Відповідь на 4 від Lost_paradise

          А что ж тогда свобода? в твоем понимании?

            624.12.08, 21:48Відповідь на 5 від Хармс

            А что ж тогда свобода? в твоем понимании?Керування совістю, а не лоховськими законами, грубо кажучи по понятіям треба жити

              724.12.08, 21:55Відповідь на 6 від Lost_paradise

              А что ж тогда свобода? в твоем понимании?Керування совістю, а не лоховськими законами, грубо кажучи по понятіям треба житиЖить по понятиям.. это типа на зоне..
              А совесть понятие малоизученное у каждого индивида она индивидуальна и зависит от духовного воспитания.. нравственных ценностей и прочей байды..