хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Польский автогол

  • 21.06.13, 16:59
"Дурість, навколо сама дурість! Як можна керувати таким народом?"
Юзеф Пілсудський про поляків


До речі епіграф можна віднести не тільки до поляків. До українців я б також відніс, дурість у нас спільна і масштабна, але зараз не про це. Про поляків. Сьогоднішнім рішенням Сейму та Сенату з приводу чи геноциду, чи то не геноциду поляки зіграли на всіх -  і на Брюселль, і на Москву, однак точно не Варшаву. Загалом поляки в ХХ столітті (і в періоди раніше), за виключенням певного періоду диктатури Пілсудського, взагалі показували повне не розуміння тактики, стратегії, а інколи відсудність здорового глузду. Гоноровість перекривала в них все. Але коли приходив час довести власний гонор, виявлялося, що це дешевий понт. 

Згадаємо історію, котра вперто доказує нездатність поляків (окрім Пілсудського) до політичного мислення. 30-ті роки, Польща була затиснута між Третім Рейхом та СРСР. Пілсудський разом з Ріббентропом розробили договір про не напад між Рейхом та Польщею. Вони ж розробили договір, котрий мав дати Рейху прохід крізь Данциг (де в той час мешкало більше німців ніж поляків і Гітлер був вже готовий поступитись ідеєю Фатерлянд для всіх німців, аби дали "польский коридор"). Там були до речі і ряд секретних домовленностей щодо чужих територій. Але Пілсудський помер. В 1938 почався конфлікт навколо Чехословаччини. Польща мала б зрозуміти, що в неї два виходи: або підтримати Чехословаччину, котра була готова до війни, або підтримати Рейх і виконати домовленності Пілсудського. Польща обрала другий і під шумок забрала собі кусок пирога - Тешинську область. Гітлер, розуміючи, що інкорпорація Тешинської області є політикою, обумовленою домовленністю Рейха та Польщі щодо коридора, цілком слушно попросив поляків договорчик то підмахнути, якщо вже хапнули чужої території. Але "геніальніший" Юзеф Бек показав фріцам кукіш. Якби ж цей кукіш хоч чимось був підкріплений. Юзеф Бек поїхав в Лондон і заключив англо-польський договір, направлений проти Німеччини. Як бахвалявся сам Бек, що "він обвів німців навколо пальця". Тупості поляків в цій ситуації не міг пояснити навіть Черчилль, котрий виступив проти цього договору. Він казав пізно пити Боржомі. Коли Черччиль їм сказав, що в цій ситуації вже хоча б підпишіть договір з совєтами, поляки показали кукіш і совєтам. Що цим хотіли зробити поляки Черчилль пояснити не міг, я теж пояснити не можу. Кінець кінцем все як скінчилося знаємо. Замість коридора в Данцигу, вони отримали коридор "поліш-унтерменш-штрассе" від Щецина до Любліна. І теплі слова підтримки від британського уряду.

Це лише епізод, таких епізодів в історії Польщі було багато, але він показовий. Так як політика Польщі в 30-х, просто містично-абсурдна, так і зараз зрозуміти польську політику вкрай складно з раціональних точок зору, зокрема навіть з польського національного інтересу це не можливо. На кого вони грають? Польський президент Броніслав Коморовський єдиний, хто залишає почуття здорового глузду. Зокрема ще у 2008 році, бучи маршалом сейму, Коморовський не дав прийняти подібну заяву. В інтерв'ю він зокрема зазначав:

Я, по крайней мире, наполовину кресовяк, сын и внук кресовяков. Мое сердце оттуда. Однако, для меня попытка переложить ответственность за несчастья польских Крессов на кого-то другого, нежели Советы, совершенно неприемлема. Попытка установить день Кресовяка в годовщину Волынской трагедии я считаю попыткой переложить ответственность на украинцев. Я не могу с этим согласиться. День памяти о Крессах - это 17 сентября, то есть годовщина советского нашествия в 1939 году. Попытка переложить ответственность с Советов на украинцев заставляет меня задуматься, не имеем ли мы тут дело с длинными руками России. Убийства на Волыни - это фрагмент событий после 17 сентября 1939 года.

Але голос президента - це "глас галасуючого в пустелі". Соціалісти, Крестьянська партія та псевдопатріотична партія Качинського "Право і справедливість" (дощента наповнена євреями, згадати хоча б, що сам Качинський єврей, хабарник єврей Леппер з цієї партії) та частина правлячої НП роблять цю провокацію. Радіють мов забили гол і не розуміють, що насправді це автогол. Хоча близько 30 депутатів Сейма проголосували проти, більшість була на боці провокаторів.

І який сенс? Вони зіграли на Брюсель, де єврейське лоббі та неокомуністи об'єдналися в боротьбі з націоналізмами всіх країн. Вони зіграли на Москву і це зрозуміло чому. Вони кинули мотив в середину України, де тепер певні кола і сили будуть махати цим рішенням. От тільки ці сили в Україні ніколи не були, не є і не будуть "пропольськими", я б навіть сказав вони є "антипольськими", бо взагалі це сили проросійські. Поляки їм підкинули козир в колоду. В той же час патріотична частина населення України тепер ще більше має прав кивати в бік поляків. І зокрема налаштовують проти себе українців, які якраз живуть біля кордонів Польщі і з якими їм би навпаки налагоджувати стосунки. Але ні, вірішили погоноритись таким дурним рішенням. "Умом Россию не понять" казав Тютчев. Польщу також. Замість того, щоб налагоджувати стосунки на Сході Європи і створювати міцний блок проти як Росії, так і проти комуністичного і глобалістського Заходу, вони посварились з білорусами, з литовцями і тепер ще хочуть вбити цвях в домовину україно-польських відносин. І думають, що чогось цим досягнуть. Політика в стилі Бека може і скінчитись таким самим результатом. І де логіка?

Напевно в нас справи краще, ніж у поляків. Бо в нас немає ідей, стратегії, тактики, навіть думок політичних пристойних немає. Але всі хто більш менш розумний це знає. В поляків цього також немає, але саме страшне, що вони думають, що це все в них є. Схід Європи продовжує бути просто якимось вакуумом від здорового глузду. І це всім вигідно і Заходу і Росії, тільки країнам Східного регіону не вигідно, але вони тупо прозябають в якихось дріб'язкових, утилітарних і провінційно-примітивних суперечках. Як павичі всі розправляють хвости і не бачать, що за яскравим хвостом гола дупа. Ні ідей, ні потуг, тільки павичий гонор.

І на останок, чомусь в неті якась дивна інформація, що в прийняті цієї постанови брали участь якісь міфічні "польські націоналісти". Це що єврейська "Право і справедливість" націоналісти? Хочу зазначити, що польсьских націоналістів ані в Сеймі, ані в Сенаті немає. Польська націоналістична партія носить назву "Національне відродження" і входить в Європейський націоналістичний фронт. А всі "парламентські" польські партії - це ліберасти і социки.
8

Коментарі

121.06.13, 17:27

та не ображайтеся на білих-слов'ян поляків. головне що вони вам по-братерські можуть встромити, на відміну від не братерських чурків. братерській кидок зазвичай приємніший, ніж зрадництво тих, на кого і надія не велика, чи не так?

    221.06.13, 17:38Відповідь на 1 від Пробіотик

    Я не ображаюсь на поляків, я ображаюсь на конкретну групу провокаторів в Сеймі, котрі псують україно-польські відносини. А поляк мені завжди буде ближчий за чорножопого, яких би чурбан не співав солов'їних пісень. А в польсько-українських антагонізмах вина не тільки виключно поляків, а обох.Треба вже це зрозуміти і полякам, і українцям

      анонім

      321.06.13, 17:42

      Писав Шевченко -- Польша впала і нас придавила. Теж саме стосується і самої Польщі -- наше ослаблення зменшує і її силу. Дійсно, від того тільки москалі і комуно-ліберали з Брюселю виграли. Тим паче, Польща змушує нас свої кривди згадати. А на біса та війна обом народам потрібна?

        421.06.13, 17:56

        Пілсудський людина з здоровим глуздом, реаліст - тому був при владі й зберіг польську державність, на відміну від "романтиків" петлюр, вінниченків....які довели Україну до провалля.

          521.06.13, 18:15Відповідь на 2 від Lost_paradise

          Я не ображаюсь на поляків, я ображаюсь на конкретну групу провокаторів в Сеймі, котрі псують україно-польські відносини. А поляк мені завжди буде ближчий за чорножопого, яких би чурбан не співав солов'їних пісень. А в польсько-українських антагонізмах вина не тільки виключно поляків, а обох.Треба вже це зрозуміти і полякам, і українцямага. я теж думаю, що наша вина в тому, що досі всі не стали католиками і не вивчили польську. і головне це треба розуміти виключно нам, бо я буду реагувати на конкретні рішення, а не ваші расистські забобони. в нас нема друзів, лише вороги та тимчасові союзники. може вам про це і не відомо.

            621.06.13, 18:40Відповідь на 5 від Пробіотик

            Це політика зашуганої України, типова для Польщі також. Уроки історії не засвоєні, протистояння поляків і українців завжди приводили як до втрати української державності, так і втрати польської. Та і власне сьогодні ні тої, ні тої немає. Польща сателліт ЄС, а Україна під лапою рецидивістів і немає ніякої ваги в світі. Доборолись, одна карикатура. І що вибороли?

              721.06.13, 19:11Відповідь на 6 від Lost_paradise

              Я не знаю чим це все виправдовує дії поляків. Чурки вони варвари, чудовиська, монстри які крали наших жінок і тп. і тд. Проте порядні католики, лицарі сранні, що здирали шкуру живцем та палили дітей і матерів вам ближче. Я вашої логіки ніколи не зрозумію, бо я вище за красиві ярлики - слов'яни, білі, розумні та інші штампи. Для мене немає різниці, бо шо татарин з юрти, що поляк з палацу - чорт і ворог. Те що ми їм відповідали адекватно - наше право на свободу. Крім того типовий козак серед зграї турків та типовий поляк серед зграї козаків, це як папуас серед англосаксів. Є речі на які треба поглядати без ілюзій. Наші шляхи з Європою розбіглися завдяки таким "братам". Толку від "розуміння", "примирення" та іншої балаканини, якщо є факти одвічного ворогування.Знову імперіалізм та гейполітика

                821.06.13, 19:33Відповідь на 7 від Пробіотик

                Я дивлюся без ілюзій. Можна як Махно залізти на тачанку і кричати про "право на свободу" і що "будемо бити всіх". Чим бити будете? Бігали то з москалем на поляка, то з поляком на турка, то з турком на поляків та москалів. Анархія мама, а по факту що? Де Україна? Тільки в соплях писак емігрантів. Щоб когось бити треба мати силу, а лозунги волати багато ума не треба. А Україна має зробити вибір: або вона в "рускому мірі", або це "вестернізована космополітична Україна" в ЄС, або вона будуватиме нову Європу на Сході, що протистоятиме двом глобальних імперіям. Все інше - лозунги. Як про "права". Прав не існує, існує лише сила і лише її наявність забезпечує право. А плакати як нас "гнобили" і зашорюватись в дріб'язкових істериках це уділ слабаків

                  921.06.13, 20:47Відповідь на 8 від Lost_paradise

                  Тобто у вас ілюзій нема, є просто упередженість і расова градація? Я вам коротко розповів про нашу історію без ілюстрацій, в якій расові вибрики засовувались далеко в сраку, інакше б не з турками і ні з москалями справ не мали зовсім. Тому для мене байдуже з ким прийдеться завтра об'єднуватись перед лицем страшнішого ворога, до речі це лейтмотив будь якої життєвої ситуації. Махно анархіст, що не пропонував нічого, окрім міфічної свободи і то мабуть для себе. Я ніде серйозно не закликав до "історичної справедливості" і "правильної депортації". Правильність у кожного своя. Лицемірити, кажучи що мені поляк кращий москаля не буду. Поляк, як і татарин буде використаний заради виживання.

                    1021.06.13, 21:04Відповідь на 9 від Пробіотик

                    А що для вас українець, якщо раса і європейська культура для вас "красиві ярлики"? Чому вже не підти далі слідом за марксистами і вслід за етносом ( слов'яни це ж ярлик), расою і культурою відкинути національність? Що таке нація, яка не має расової основи, культури, що породжує в першу чергу етнічна і расова належність? Чи є якесь позитивне розуміння нації, окрім повторювати тільки, що українець це не москаль? Нація яка не має традиції і расової основи - це не нація, а перегній. А боротись за обгортку "Україна" де будуть правити демократичні космополітичні "цінності" мені не цікаво. Та і не буде України, якщо не буде європейської Європи і сильного Сходу Європи.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна