хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Слов'янський Берлін

На щастя німці краще відносяться до старожитностей, навіть до чужих, ніж часто українці. Музей Дюппель - це реконструйоване поселення слов'ян лютичей 13 століття в Берліні. Як відомо Берлін став столицею лише у 18 столітті завдяки Фрідріху І, до того головним містом Східної марки був - Бандербург - місто-фортеця. Бранденбургом він звався у німців, а ось самі господарі називали його Бранні Бор, тобто "оборонний ліс", слов'янська фортеця, тому Бранденбург лише калька зі слов'янського Брані Бору. Берлін також відомий в 13 столітті, але як незначне містечко. але етимологія Берліна також може віднести нас до місцевих слов'янів, адже у полабській мові Берл - значило болото, є правда версія, що походить від німецького Бар - ведмідь. Як би там не було, але факт, що до 13 століття на цих землях жили слов'яни, допоки не помер князь Бранібора Пшибислав (в хрещенні Генріх) і граф Альбрехт І Бранденбургський (він же Альбрехт Ведмідь) не скоїв свій "драх нах остен" і Бранібор не став Бранденбургом. Включення слов'ян, як німецької марки, до держави німців не відбулося спокійно. Лютичи і бодричі увесь час підіймали повстання, через що Східна Німеччина перетворилася на довгий час арену бойових дій. Але не можна списувати все на етнічний конфлікт (як це роблять слов'яністи - ура-патріоти Росії), адже слов'янам дуже часто допомогали сакси, а ось німецьким королям слов'яни поляки. І деколи поляки були на голову жорстокіші і фанатичніші за німців в знищенні своїх родичей.



16

Коментарі

118.01.13, 14:40

гляну ввечері

    218.01.13, 15:03

    Перегукується з книгою Олександра Боргарта "Дві культури"
    Тотально перегукується. Наче збіг якийсь...

      318.01.13, 15:45

      якби то в кацапії - знищили б моментально, замели б сліди. Цікаво, як німчура змиряється з слов"янством Бранденбурга?

        418.01.13, 15:45Відповідь на 3 від Fred Perry

        невже в них імперство не зашкалює?

          518.01.13, 15:54Відповідь на 4 від Fred Perry

          невже в них імперство не зашкалює?Ну німецькі вчені доволі часто виявлялися і доброчесними. Наприклад, коли у 1938 році німецькі археологи розкопали залишки слов'янського поселення ободритів у місті Альт Гаарц, то особисто Гітлер своїм указом перейменував Альт Гаарц на стару слов'янську назву - Рерик (від якого і Рюрик). Так він і по сьогодні залишається Рериком.

          http://de.wikipedia.org/wiki/Rerik

            618.01.13, 16:14Відповідь на 4 від Fred Perry

            невже в них імперство не зашкалює?Імперство імперством, але треба жити у реальному світі, а не у світі ілюзій . А реалізм і німці - це майже синоними.

              718.01.13, 17:33Відповідь на 5 від Lost_paradise

              Думаэш це пов"язано з Рюриком князем Новгородським?

                818.01.13, 17:36Відповідь на 7 від Fred Perry

                Думаэш це пов"язано з Рюриком князем Новгородським?Не виключено, співзвучно. Там же находилась Рутенія по Варяжському морі, десь звідти він і прийшов

                  Гість: скорцені4

                  918.01.13, 17:45

                    1018.01.13, 17:46Відповідь на 8 від Lost_paradise

                    теж так здається. По крайній мірі - тоді все зходиться. Але стільки часу пройшло й зберіглася автентична назва... Неймовірно.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна