Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Sveta

33 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 29-39 років

Про дєтских письменників

  • 02.12.14, 01:43

Письменника Аркадія Гайдара вигнали з красної армії та закрили в дурку. За пияцтво і безпричині розправи над мирним населенням. Підлічившись він продовжив пити, час від часу різав собі вени та жалівся на те, що йому сняться вбиті в дитинстві люди. Попутньо він писав книжки для дітей - про дружбу простих совіцьких піонерів з офіцерами НКВД та таїнства прийому в компартію. Так школьніки вчилися любити свою необ'ятну радянську батьківщину по книжках алкоголіка, котрого вигнали з красної армії за жорстокість.

У дєтского совкласика Льва Кассіля був молодший брат Ося, також дєтский письменник. В 1938 році Осю розстріляли по надуманому поводу, в 50-ті - наново реабілітували. Лев Абрамович не дорікнув владі жодним словом і продовжував писати оптимістичні казки про геройських октябрят та вратарів республіки. За Осю пам'ятали тільки шанувальники автобіографічного Кондуїта, вони ж могли згадати величної сили епізод, коли революційні матроси ледь не закатали в чека письменникову маму за погано настроєне піаніно, реквізоване напередодні у неї ж на нужди революції.

Лауреат шевченківської премії Андрій Головко застрелив дружину та дочку, лікувався од депресії, прижив дитину од дурдомівської санітарки та калічив психіку радянських дітей однією своєю присутністю в шкільній програмі.

Тут можна було б ще написати про донощика Микитенка, маразматичку Моріц, плагіаторів Лагіна і Волкова, блядуна Нагібіна та тьму інших інтєрєсних людей. Проте, займатися переписом уродів я не збираюся.

Натомість нагадаю розхожий епізод із роману старого літературного троля Солженіцина. Хворого на рак видного партапаратчика в лікарні навідує доця. Доця вчиться в літінституті і розказує всій палаті як бухала з Горьким, їздила на шашлики з Зощенком та ходила на балєт з Катєвим і Бонч-Бруєвичем. І коли папа занепокоєно питає: "Доця, ну а єслі в тебе таланта нема, як же ж ти устроїшся?", юна красуня дзвінко сміється, гладить нещасного хворого батька по лисіючій голові і втішає : "Нічо страшного, папа, стану дєтским письменником"

Про що власне цей епізод? Про то що радянська дитяча література це отброси писані отбросами для отбросів, тільки й всього. У світі сміливого Гарі Поттера, добрих хобітів, красівої Білосніжки та мудрих муммі-тролів совіцьким картонним уродам штибу піонера Тімура місця немає. Всі хто застав радянські дєтскі бібліотеки де Мауглі видавали із спецхрана, а єдиний примірник Марка Твена гуляв по руках і виловлювався з диким трудом це підтвердять. Хоча книг було багато і полиці чесно вгинались під хламом типу Погодіна, Мірошниченка та ілюстрованої треш-мілітарі "дєдушкіни медалі".

Як ви будете воспитувати власну дитину - ваша і тільки ваша справа. Ну і рибьонка звісно, вони зараз умні й розбираються. Хай воно читає Плейбой і Шантарам, дивиться Шрека та Інтерстеллар, грає Дьябло та Сімс, ходить на тайквондо та акробатичний рок-н-ролл. Але читати совіцьку дєтлітературу йому не варто, хоча б до 16. Мій вам совєт - викиньте її на свалку або хоча б закривайте на ключ. Нестайка та Коваля можете оставити.

Безумовно, можна цього й не робити.Якщо ви не збираєтеся заводити дітей.

Всім гуманізму і родітєльської мудрості, посони.


Вовк

7

Коментарі

12.12.14, 02:06

Ну, блядун Нагибин - не самый большой грешник, да и с совестью не расстался. Мориц в маразм впала на старости лет, раньше адекватнее была.
Лев Абрамович попробовал бы "дорикнуты" - улетел бы на пятнашку, а кушать хочется ж.

Волков не спёр, а "адаптировал" - сейчас это так называется. И творчески развил последующими оригинальными текстами. Буратину ведь тоже "спёрли", но претензий никаких?
Киплинга мне не из спецхрана выдавали, а в школьной библиотеке, по нему - тот ещё блядун и мот, женился на вдове своего издателя, промотал бабло, переехал к родственникам и годами висел на шее...

Твен у меня дома был свой, подтверждаю - по рукам ходил и до дыр зачитан.
Вообще - Твен - самый приличный человек из всей перечисленной компании.

    Гість: Стази

    22.12.14, 06:05Відповідь на 1 від Al KazlOFF

    Киплинга обожаю. "кондуит и швамбранию" Кассиля зачитала до дыр сама

      32.12.14, 07:47

      Проте, займатися переписом уродів я не збираюся.А, вот ето зря. Я прочитав з цікавістю. Справа в тому, що мало хто знає, що були це за люди. Гайдари, Тухачєвські єтк

        42.12.14, 09:07

        творческая интеллигенция в массе своей имеет и имела проблемы с личной жизнью и душевным состоянием, но это не умаляет их достижений на данном поприще. Время рассудит, кто качественнее что создал. Да и детишки, читая, могут вопросы задавать по сути. А каковы ответы будут, зависит от окружения.

          52.12.14, 09:16Відповідь на 3 від Poroshenko

          Проте, займатися переписом уродів я не збираюся.А, вот ето зря. Я прочитав з цікавістю. Справа в тому, що мало хто знає, що були це за люди. Гайдари, Тухачєвські єтквот этот дядя про подобное много писал http://www.litmir.net/bd/?b=14471

            Гість: Книголюб

            62.12.14, 09:22

            Точно, згадав, купити Гарі Потера.

              72.12.14, 09:22Відповідь на 5 від Ми-шутка

              це все фрагменти і суб*єктивізм. Про цих (і інших садистів) потрібно писати в підручниках історії

                82.12.14, 09:29Відповідь на 7 від Poroshenko

                це все фрагменти і суб*єктивізм. Про цих (і інших садистів) потрібно писати в підручниках історіїВ последнее время я реально вижу, как пишется история )) Представляю, сколько за века ее писали - переписывали.

                  92.12.14, 09:41Відповідь на 8 від Ми-шутка

                  Те, про що Ви, не історія. Те, про що Ви - це маніпуляції і відверта брехня. А, я говорю про історію. Тобто, про те, що було насправді. І, те, що було насправді, потрібно включати в шкільну програму. Бо мільони окрім школи мало що потім змінюють у своїй картині світу

                    102.12.14, 09:53Відповідь на 9 від Poroshenko

                    Те, про що Ви, не історія. Те, про що Ви - це маніпуляції і відверта брехня. А, я говорю про історію. Тобто, про те, що було насправді. І, те, що було насправді, потрібно включати в шкільну програму. Бо мільони окрім школи мало що потім змінюють у своїй картині світуА правду хто скаже і коли? Я розумію, що підручники перепишуть, але де гарантія, що там буде все правдиво і де гарантія, що їх знову не перепишуть через деякий час? Державі потрібна ідеологія, можливо і національна ідея, а історію вивчати краще в загальному вигляді, кому цікаво, нехай поглиблюють знання шукаючи самотужки ті джерела, що вважатимуть правдивими.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна