розмальовки


Даши в школі завдання від класу малюнок з казковими героями, що їдять. 

Ось таке знайшла в неті

Ось що в мене вийшло

Малюнок на ватмані, формат А1

информация

Приходит дочка со школы и рассказывает:
- А я сегодня была информатором. Информатор это тот, кто о чем то информирует.chih
- О чем же ты информировала?
- О ВИЧ - СПИД omg
Дите в 4-м классе

Ярлычки

Есть у человеков дурная привычка на все клеить ярлычки. Тот "хороший, этот "плохой", а это вообще "говно", а вот эта "умничка", а эта "коза драная" и так далее до бесконечности. А рядом еще ценники - один "золотой человек", другой "ломаного гроша не стоит". Вот так облепят с головы до ног и порой уже не возможно понять где человек, а где этикетка

Жить хорошо?

Наверно все слышали поговорку "Жить хорошо. а хорошо жить еще лучше".
А хорошо ли? В чем прелесть жизни, если убрать внешние стимулы как то любовь, семья, карьера и т д?
Чего стоит жизнь, если не учитывать ее значимость в глазах других людей?
Стоит ли жить просто чтобы жить? Ради самого факта существования.

Игры

Сегодня с утра играюсь. Сначала решила поиграть в кулинара. Вот что получилось:


Сильно не ругайте я первый раз так играю)

Потом помогала ребенку собирать пазлы:


А этот еще и красить пришлось



А теперь сижу и думаю: в понедельник с утра начала играть, что же будет до конца недели?

P.S. Всех с праздником

Книга життя

Життя часто порівнюють з дорогою, але в мене воно більше асоціюється з книгою. Сторінка за сторінкою ми пишемо її своїми думками й вчинками. А замість пробілів – те, чого ми не зробили. З різних причин: боялись невдачі чи людського осуду, через лінощі, чи просто не здогадались. Частина пробілів на своєму місці, бо від деяких вчинків  краще відмовитись, а частина немов пропущений текст. З плином часу до них можна повернутись й заповнити – або вчинками або гіркотою усвідомлення втрачених можливостей. Ми робимо помилки, але не завжди бачимо їх, або й не хочемо бачити. А їх обов’язково треба знаходити й виправляти, бо інакше вони будуть повторюватись поки не отримають свою порцію уваги й розуміння.

Пишемо часто не уважно й не акуратно, не згадуючи про те, що колись написане прочитають й поставлять оцінку, як учневі в школі. Ми пишемо книгу свого життя рідко задумуючись про її зміст, стиль чи форму.  Це мабуть єдина книга, в якій хочеться написати поменше пригод і неприємностей для головного героя, а побільше стабільності й щастя, навіть якщо читати це нудно. Часто ми відкладаємо цікаві глави на потім не задумуючись, що на них може просто не вистачити сторінок. Бо хоч книгу пишемо ми, але кількість сторінок мало залежить від нас, та й останню крапку ставимо не ми.

Про огонь и деньги

  • 24.05.13, 16:30
Как то проснулась ночью от странного звука. Открываю глаза - что то горит рядом с телевизором. Растолкала мужа, огонь быстро потушили, даж испугаться не успела. Оказалось, что горела переноска, насквозь прогорела.
Вывод. Не покупайте дешевые переноски (и другие вещи тоже). Потеряете однозначно, только размер зависит от личного везения или наоборот, невезения.

Песня потому, что нравится)

Антибіотикотерапія. Основні правила.

До весни залишилось зовсім небагато, але сезон грипу, ГРВІ ті інших хвороб дихання в розпалі, тому не зайвим буде згадати (або хто не знає - дізнатись) основні правила безпечного прийому антибіотиків.
1) Доцільність прийому. Антибіотики навіть широкого спектру дії не діють на віруси. Для тих хто не знає, як відрізнити бактерійну інфекцію від вірусної спробую пояснити на прикладі. Всі види грипу, ГРВІ, або по народному простуда, герпес, і більша частина бронхітів - вірусного походження. Тому лікувати їх антибіотиками недоцільно (не допоможе). Для профілактики антибіотики також не назначають, тому що саме слово "антибіотик" складається з двох "анти" - проти і "біотикос" - життєвий, і згубно він діє не тільки на шкідливі бактерії, а й на корисні (думаю всі знають, що нашому організмі їх дуже багато, особливо в кишечнику). Крім того шкідливі бактерії дуже швидко мутують і стають нечутливими до антибіотиків, особливо швидко при прийомі в малих дозах і в випадках застосування для профілактики. Але і це не все - антибіотики знижують власний імунітет, тому приймаючи антибіотики при вірусних захворюваннях ми не тільки не знищимо віруси, а ще й заважаємо боротися з ними власному організму і тим тільки продовжуємо час хвороби.
2) Час прийому. Якщо антибіотики приймати все таки треба, то варта пам'ятати,  що вони діють найбільш ефективно при стабільній концентрації в крові. Тобто приймати їх треба через рівні проміжки часу. Крім того має важливе значення прийом до їжі чи після. Уважно читаємо інструкцію - якщо пише за 30 хв до їжі, значить приймаємо за 30хв до їжі, якщо після - значить після. І ніяких "ой забув(ла), прийму пізніше" не має бути. Якщо проблеми з пам'яттю наставляйте нагадування в телефоні.
3)Точність дозування. Багато хто думає, що чим більше нараз антибіотика з'їси, тим скоріше будеш здоровий. Нічого подібного. Дози підбирають так, щоб ефект був максимальний, а шкода мінімальна, так що збільшивши самовільно дозу можна тільки отруїтись. При застосуванні антибіотиків в суспензії (коли порошок розводять водою) обов'язково перед застосуванням пляшечку потрусити до утворення однорідної рідини. 
4)Захист. Як я вже задувала антибіотики згубно діють не тільки на шкідливу мікрофлору, тому потрібно захистити корисну. Для цього або правильно харчуємось - молоко, сметана, сир, ряжанка, овочі-фрукти і т д, або страхуємо спеціальними препаратами. Крім того згідно класичної антибіотикотерапії одночасно назначають протиалергічні  і протигрибкові препарати.
4)Зберігання. Знову ж таки читаємо інструкцію і зберігаєм так, як написано - якщо пише "Зберігати в прохолодному місці", значить температура має бути 8 - 15 градусів за Цельсієм (в холодильнику на боковій полиці наприклад). Якщо пише "Після відкриття зберігати не більше 14 днів", значить 14 дня безжально викидаємо, навіть якщо там ще пів банки. І взагалі після закінчення терміну придатності викидаємо не шкодуючи втраченого. Здоров'я дорожче.
Бережіть себе.