хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Український Вертеп в Криму: правда чи вигадка?

УкраїнськийВертеп в Криму:  правда чи вигадка?

Або українські Різдвяні традиції на кримському півострові

7-го січня в 11:00 у Сімферополі біля Української Православної Церкви Київського Патріархату відбулося театралізоване дійство"Вертеп. Різдвяна феєрія", яке організували активісти громадської організації "Кримський центр ділового та культурного співробітництва"Український Дім». «Живий» Вертеп в Криму вперше побачили мешканці півострову тоді, коли ляльковий варіант був продемонстрований кримчанам ще років п’ять тому. Також народна вистава в цей день була продемонстрована в 13:00 у сквері Дибенка (біля кафе «Єва»), де вчителі, учні та батьки НВК «Українська школа-гімназія» вдруге організували Різдвяну ходу та святкування народження Ісуса Христа.

Театралізоване дійство було виконане з дотриманням українських традицій та звичаїв. Актори співали колядки, жартували та веселилися разом з глядачами,котрі досить активно долучилися до святкування: співали разом, прославляли народження Ісуса Христа та навіть підкинули колядникам грошей.

Сценарій вистави був написаний організаторами, та усі костюми були зробленіакторами власноруч. Тому ця подія була дуже важливою для кожного з учасників. У виставі приймали участь люди різні за віком, професією, політичними поглядамита віросповіданням. Та їх усіх поєднує мета відродити українські традиції на нашому півострові.

Відомий в Криму громадський діяч, заслужений фотограф України, професор АнатолійКовальський був немало здивований і звернувся саме до організаторів, активістів Українського Дому зі словами: "Те, що ви зараз відчуваєте, - це щастя, івоно, це щастя, яке ви розділили з цими людьми, подарували їм святковий настрій, буде з вами завжди, бо якщо ви хочете бути щасливими, вперш за все потрібно зробити щасливими оточуючих…"

«Я воодушевлен. Я впервые в своей истории праздную Рождество. Еще с таким размахом и в роли одного из главных героев Вертепа – царя Ирода. Я действительно проникся культурой и обычаями украинского народа. Для меня это открытие. Спасибо активистам Украинского Дома, теперь уже друзьям, чт опривлекли и доверили одну из сложнейших ролей. Здорово!», - висловив свої почуття Сергій Симиненко.

«Свято вдалося. Особливо це було і свято для нас організаторів. Так яквперше ми в Криму демонстрували вертеп і всі надзвичайно хвилювалися як сприйме публіка. Але все було гаразд і ми пишаємося цим днем, нашою імпровізацією. Люди дякували і підхоплювали всі гуртом спів колядок», - зауважила Люба Калмакова. 

 «Сказати, що два тижні підготовкибули важкими, нервовими, равликовими, психологічно важкими - це нічого не сказати. Але один цей день дійсно цього вартий. Я дуже рада і вдячна долі, щоопинилася серед таких цікавих та різних людей, бо усі ми тут зірки, які зібралися в дуже гарне та яскраве сузір'я», - констатувала Настя, студенткаКримського коледжу інформаційно-поліграфічних технологій Української Академії Друкарства.

«Хочу зазначити, що це не останній захід, який ми зробили, та мешканцівміста та півострову чекає ще багато цікавих акцій, веселих свят та подій уновому 2013 році. Христос народився! Славімо його!», - зазначив голова ГО«Кримський центр ділового та культурного співробітництва «Український Дім».

Автори : я і Анастасія Дмитренко
0

Коментарі

анонім

110.01.13, 19:44

чому вигадка?

    Гість: Лукаш

    210.01.13, 20:04

    Які ви молодці!

      310.01.13, 20:41

        410.01.13, 21:32Відповідь на 1 від анонім

        Тому що ви просто б почитали що написали російськомовні джерела кримськи)

          анонім

          511.01.13, 11:08Відповідь на 4 від Полісуня

          Чому мене має цікавити думка чужоземних джерел?