хочу сюди!
 

Алиса

41 рік, діва, познайомиться з хлопцем у віці 32-52 років

"Наріжна кімната"

  • 22.12.08, 19:22
Господа хохловоды или хохловеды, кто  поможет бедному нещасному русскоязычному гражданину понять что значит державною мовою термін "наріжна кімната" .
Пытаясь помочь человеку с отстаиванием своих прав у ЖЕКа нашел ему Постанову КМУ № 630 , которой утверждены "Правила надання послуг з централізованого опалення, постачання гарячої та холодної води і водовідведення" в которых есть "Вимоги щодо кількісних і якісних показників послуг та зменшення плати у разі їх відхилення". Так вот там сказано что температура повитря в житлових примищеннях должна біть 18 град С, а у наріжних кімнатах -20 град С. ВОПРОС ЗНАТОКАМ: Что такое "Наріжна кімната"? По смыслу похоже что торцевая. Но как на самом то деле?  И ВТОРОЙ вопрос: Когда вы уже "Наеб*тесь" своей державной мовой? Я скоро ее возненавижу просто!!! Можно же двумя языками писать, а не устраивать дискриминацию русскоговорящих.
4

Коментарі

Гість: ЮДИФЬ

122.12.08, 20:18

Эта жо, балкон ?

    Гість: Tа_

    226.03.10, 10:57

    Рускоговорящі дискриміновані від природи! Їм ніхто не допоможе, бо вони тупі олені!

      326.03.10, 11:03Відповідь на 2 від Гість: Tа_

      Рускоговорящі дискриміновані від природи! Їм ніхто не допоможе, бо вони тупі олені!я не обязан знать ваш язык привнесеный мне из-за безглуздого решения присоединить западную украину к нормальной! Я ж не учу болгарский там или румынский. накой мне украинский? чисто как факультатив и все! как Английский или немецкий. тоесть знаешь- хорошо- не знаешь- не проблема.

        Гість: Tа_

        426.03.10, 17:39

        Немає західної України і нормальної. Є одна, єдина Україна. Якщо не володієте українською та не хочете її знати, не вчіть. Ваше право. але поважайте її так, як поважаєте всі інші. P.S.Ми не кусаємось, приїжджайте в гості до Львова. Дуже гарне місто.Проведемо екскурсії, але тільки українською

          526.03.10, 20:22Відповідь на 4 від Гість: Tа_

          Немає західної України і нормальної. Є одна, єдина Україна. Якщо не володієте українською та не хочете її знати, не вчіть. Ваше право. але поважайте її так, як поважаєте всі інші. P.S.Ми не кусаємось, приїжджайте в гості до Львова. Дуже гарне місто.Проведемо екскурсії, але тільки українськоюда я понимаю украинский, но мне не комфортно им користуваться. А вопще какнить заеду посмотрю.

            Гість: Tа_

            629.03.10, 10:29

            угловая комната (углова кімната) - наріжна (кутня) кімната

              729.03.10, 11:51Відповідь на 6 від Гість: Tа_

              угловая комната (углова кімната) - наріжна (кутня) кімнатаспасиби

                Гість: LEXSS

                81.12.12, 14:44

                Многие украинцы в основном с западной, жопу просто подлизывают полякам вот и появляются такие слова как "Наріжна кімната". На польском "Наріжна кімната" (угловая комната) будет так "pok?j naro?ny" , есть сходство не та ли? А сколько ещё таких "Украинских слов". А сколько раз перекручивали слово "Вертолет" напривер вот те которые я помню "Гвинтокрил", "Гелікоптер", "Вертоліт", "Ветроліт" . Настоящего Украинского наверно просто не существует. И насколько я знаю "угол" переводиться как "кут" а значит "кутова кімната", а не непотнятная "Наріжна кімната".

                  Гість: LEXSS

                  91.12.12, 14:51Відповідь на 2 від Гість: Tа_

                  Рускоговорящі дискриміновані від природи! Їм ніхто не допоможе, бо вони тупі олені!

                    104.01.16, 03:30

                    Словник української мови
                    Академічний тлумачний словник (1970—1980)
                    в означеннях
                    Тлумачення, значення слова «наріжний»:

                    НАРІ?ЖНИЙ, а, е.

                    1. Розміщений, розташований на розі. Панас обійшов наріжну вежу і наблизився до брами (Зінаїда Тулуб, Людолови, I, 1957, 446); Просуватись далі заважав наріжний будинок протилежного кварталу, що виходив фасадом на саме перехрестя (Олесь Гончар, III, 1959, 247); В наріжному вікні дому біліла нерухомг постать дівчини (Петро Колесник, Терен.., 1959, 115);
                    // Який міститься, розташований у кутку чого-небудь. У невеликій наріжній кімнатці замку, який здіймався серед озера, сиділо.. двоє мужів (Юліан Опільський, Іду.., 1958, 441).

                    2. перен., книжн. Надзвичайно важливий, істотний, основний. Цінність творів мистецтва вимірюється достоїнством тих ідей, які в

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна