Дитячій правник Миколо Кожушко : Майдан не закінчен....

 

Дніпропетровська влада міста та області, яка зайшла до владних кабінетів, завдяки Революції Гідності, то б то Майдану, просто надурила простих майданівців та їх командирів, -  так заявляє головний ініціатор місцевого Майдану у Дніпрі, Миколо Кожушко.

І що побуджає Вас так вважати пане Микола – А все дуже  легко, от наприклад нам добре жилося під час узурпації влади в країні та на місцях Партією Регіонів, та її кримінальних ватажків?Та мабуть ні, але ж зараз нам ще гірше, і у всьому ! О том і мова, що ми побороли один злочинний режим, владу не взяли до своїх рук, чим скористалися , ще більш підступні та жорстокі злодії. Пам’ятаєте, як виславлявся свій час канцлер Пруссії – Бісмарк? Що Ви маєте на увазі? Його вислів про революції, а саме : «Революції готують генії, роблять романтики, а її плодами користуються пройдисвіти ".» Десь так близько д тексту великого політика нової історії Європи.

Бачу Микола Миколайович, що за виглядом простого, щирого українця, Ви до того ж філософ європейських поглядів? Не перебільшуйте, я звичайна людина, з важкою долею, яка пройшла обидві Майдани, і яка залишилася вкрай незадоволеним тим, що сталося в підсумку. А в підсумку народ не став краще жити, швидко припинилася і марна свобода. То б то богаті і по далі багатіють, бідні подалі бідніють, а так не повинно бути.  

А чого ж так сталося пан Микола? Дуже просто, народ використували, і все. Зараз нам кажуть, що у всьому винуваті майданів ці, у дорогих ліках, їжі, високих тарифах то що.

Хіба це не так? Ні не так, взяти наприклад дві речі, фармацевтику і тарифи. В нас що, змінилися прізвища олігархів, які стоять за цими компаніями, та ні! Що наша вода, наш український газ та електрика стали мати більше собівартість? Ні! Ті ж ненажери, лише з іншого політичного табору, використали ситуацію, народний протест, та зімітував вільні вибори, прийшли до влади, та зробили собі райські кущі у країні жебраків.

Ви що, вважаєте, що вибори Президента 2014 року і парламентські з міськими 2015 року сфальшовані??? Не напряму, але ж так! Олігархи, які контролюють всі крупні ЗМІ країни, самі, або опосередковано, надавали можливість піару або собі, або власним нукерам, що в підсумку дало те, що ми маємо…все як казав Бісмарк – «Революції готують генії, роблять романтики, а її плодами користуються пройдисвіти».

В Дніпрі ситуація мабуть така ж, з депутатським корпусом та чиновниками, ті які начебто нові? А хто це не бачить? З кого починався Майдан Дніпра, пам’ятаєте? З прізвищ Кожушко,Романенко, Шулик,Сокоринський, Таратушка,Кравченко,Руденко,Проданець, Пісаревскій та інших.  Всі працьовиті люди, з освітою, патріотично налаштовані, і де вони затребувані? Хто дав їм достатній час, кошти, то б то можливості для агітації? А хто прийшов до влади, тори категорії людей…

А ось тут цікаве, і які ж? Перші так званні майданні пріліпали, які прибігли на наш Майдан вже після перемоги над режимом Януковича і Партії Регіонів, наприклад Бородін, Войтов, Лупандін, Погосян, Глядчишин, Мішалов, Краснов інші ; це і ті які періодично відвідували Майдан, від назначалися, що вони з нами,але не ризикували зайвий раз, та не частили на наших заходах, і як потім ми дізналися, це були представники олігархічних кланів, які і зайняли більшу частину хлібних посад, наприклад Олійник, , Філатов, Денисенко,  Купрій та інші ; і треті, це запасна лава, не дуже засвічених людей Партії Регіонів, які дуже потрібні новій владі,так як знають своє місце і професійно крадуть, для себе та нових господарів, наприклад Резніченко, Нестеренко, Крупський, Зарецькій  та інші. Як то так….

Як то сумно, в чому вихід для суспільства? Потрібен новий Майдан, з обов’язковим кроком, по стовідсоткової заміні старих кадрів, в усіх радах, Президентському палаці, Кабінеті Міністрів, всіх обласних, міських, районних,сільських представництвах влади, і не требо вірити про неіснуючий професіоналізм так званої старої гвардії, її не було і немає, це хитра зграя людожерів Українського народу. І прикладів вдосталь, Чехія,Польща,країни Прибалтики, і зачистили всіх, і люди живуть вільно і заможно,і головне давно…

З Ваших слів, Ви революційно налаштований активний і дуже сміливий громадській діяч, але ж Ви позиціонуєте себе, як дитячого правника, керівника відомої громадської організації «Допоможемо дітям», як це поєднується? А це дуже просто, як що ми бажаємо кращого нашим дітям, то ми повинні зробити всі умови, політичні,економічні, соціальні для європейських умов нормального розвитку дитини в нашому суспільстві, бо це і є запорука щастя дитини та розквіту країни! На цьому прощаюся з Вами, всім веселого Нового року і Різдва, хай щастить…

Інтерв’ю брав , журналіст Віктор Фандєєв

Відповідав на питання, дитячий правник, громадський діяч, Микола Кожушко

М.Дніпро, 29 грудня 2016 року

Евромайдановец Кожушко Николай просит арестовать Вилкула


  • Президенту Украины Порошенко П о преступлении Рината Ахметова и Народного депутата Украины Александра Юрьевича Вилкула которые поддерживали режим Януковича,причастны к избиению активистов Днепропетровского евромайдана ,по сегодняшний день продолжают грабить любимую Украину и Украинский народ..
№22/031683-еп
Президенту Украины Порошенко П о преступлении Рината Ахметова и Народного депутата Украины Александра Юрьевича Вилкула которые поддерживали режим Януковича,причастны к избиению активистов Днепропетровского евромайдана ,по сегодняшний день продолжают грабить любимую Украину и Украинский народ..
Автор (ініціатор): Кожушко Микола Миколайович
Дата оприлюднення: 13 грудня 2016
заявления в Генпрокуратуру, Президенту Украины Порошенко П о преступлении Рината Ахметова.
Обращения мне стало известно от жителей Донецкой области, из выступлений народных депутатов и видеообращения так называемого народного мэра Славянска — Пономарева, что украинский олигарх Ринат Ахметов прямо причастен к поддержке сепаратистов так называемой Донецкой народной республики и их финансированию. Также Понамарев прямо указывает на финансирование Ахметовым чеченских боевиков, воюющих против украинской армии в Донецкой области.


«Ахметов лишь имитирует поддержку украинской власти жалкими митингами „поддержки“ целостности Украины в 150 человек на стадионе „Шахтер“ в Донецке и смешным гудением принадлежащих ему заводов (!), на которых работает до 300 000 человек. Он не смог сформировать никакого батальона самообороны Донецке от сепаратистов, ни копейки не дал национальной гвардии и вооруженным силам, и все это на фоне его многомиллиардных долларовых состояний и многочисленных примеров помощи Родине другими богатыми предпринимателями Украины (например Коломойским, Тарутой, Ляшко)», — говорится в обращении.
«Также все граждане Украины видят, что как бы ни свирепствовали боевики с сепаратистами в Донбассе, грабили, насиловали людей, убивали детей, нападали на заводы, магазины, АЗС, банки, но они никогда не трогают предприятия своего хозяина — Ахметова (!). Хватит водить за нос всю страну, мы не дураки, не пушечное мясо для плохого олигарха».Прошу арестовать Ахметова Рината Леонидовича и нардепа Украины Александра Вилкула их всё имущества арестовать в пользу государства.Президенту Украины Порошенко о преступлении Рината Ахметова и Народного депутата Украины Александра Юрьевича Вилкула? которые поддерживали режим Януковича,причастны к избиению активистов Днепропетровского евромайдана ,по сегодняшний день продолжают грабить любимую Украину и Украинский народ,напрямую причастны к сепаратистскому захвату Донбасса..https://petition.president.gov.ua/petition/31683 . Правозащитник Кожушко требует ареста Ахметова https://youtu.be/lvvslXLwfMA Просим поддержать петицию -https://petition.president.gov.ua/petition/31683.

Скарга ПрезидентуУкраїни ПОРОШЕНКО П.О.

ПрезидентуУкраїни
ПОРОШЕНКО П.О.
Голови дитячої організації «Правозахисна спілка «Допоможемо дітям»
Кожушка Миколи Миколайовича

Шановний Петро Олексійовичу!
Три роки тому українці з надією на те, що влада їх почує, вийшли на площі країни. Заради майбутнього сотні людей пожертвували та продовжують жертвувати своїм життям. Минула вже третя річниця Майдану, але чи почалося нове життя для простих громадян на Дніпропетровщині?
В розріз Закону України «Про очищення влади» близько 90% посадових осіб, які працювали при режимі Януковича в Дніпропетровській області не були люстровані і продовжують працювати на своїх посадах, що свідчить про те, що очищення влади так і не відбулося. 
У зв’язку з подіями на Сході України Дніпропетровська область граничить з зоною АТО іпрактично являється найбільшою областю в Україні. Кількість осіб та сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують допомоги з боку держави в області весь час поповнюється, зокрема за рахунок ВПО, сімей із числа демобілізованих с зони АТО та загиблих.Більшість із них потребують своєчасного, всебічного та комплексного вирішення проблем та соціального супроводу. 
Вважаю, що своєю бездіяльністю та подібним відношенням до своїх обов’язків посадові особи. принижують своїми діями незахищені верстви населення, сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах та руйнують державну соціальну політику, відбирають віру у простих українців в органи влади та паплюжать здобутки Майдану.Прошу Вас 1.Розглянути питання про зняття з посад у владі всех членів партии "Регионів".2. Для запобігання корупції під час призначення на посаду органи влади та керівників інших підрозділів соціальної сфери, які не є державними службовцями, забезпечити прозорість призначення на посаду, затвердження та оприлюднення порядку призначення їх на посади та вимоги до кандидатур шляхом розміщення відповідних документів на сайті обласної адміністрації. Передбачити введення до складу комісій, на яких будуть розглядатися кандидатури на посади керівників установ обласного рівня представників громадських організацій, які працюють у відповідному напрямку, зокрема дитячу організацію«правозахисна спілка «Допоможемо дітям» та ГО «Евромайдан -Дніпро». Обов’язковою вимогою під час призначення на вищезазначені посади повинно бути проходження кандидатами на посади люстрації в обласному люстраційному комітеті. З повагою

КОЖУШКО М.М.

Що відбулося на нараді у голови Дніпропетровської ОДА


gricay7 листопада 2016 року відбулося розширене засідання Координаційної ради з питань сімейної, ґендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при облдержадміністрації

в якому взяли участь члени Координаційної ради з питань сімейної, ґендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при облдержадміністрації, Радник Голови ДніпроОДА Ірина Грицай, члени обласної міжвідомчої супервізійної групи по роботі з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах, представники громадських організацій, спеціаліст з питань гуманітарного реагування Фонду народонаселення ООН по Дніпропетровській та Запорізькій областях.


На засіданні Координаційній ради були розглянуті та обговорені питання планування та проведення заходів з підготовки щорічної Всеукраїнської акції ”16 днів проти насильства“.
План заходів насичений.

На данному засіданні, правозахисник Микола Кожушко запропонував наступні дії:

Пропозиція щодо співпраці 
gricay2Щоз органами влади і громадськими організаціями у напрямку захисту прав дітей та іншими представниками незахищених верств населення 
На сьогодні, у зв’язку з останніми подіями, Дніпропетровська область фактично являється найбільшою областю в Україні. В області проживає велика кількість внутрішньо переміщених осіб,сімей з дітьми з зони АТО, сімей з дітьми демобілізованих, а також сімей з дітьми загиблих захисників України, які потребують своєчасної комплексної допомоги у вирішені їх проблем. У зв’язку з економічним становищем в Україні спостерігається зубожіння населення, як по всій Україні, так і в Дніпропетровській області. Стрімко зростає кількістьосіб, сімей, які перебувають в складних життєвих обставинах, малозабезпечених сімей, серед яких багато багатодітних, де батьки не в змозі забезпечити дітей самим необхідним, у тому числі повноцінним харчуванням, сезонним одягом та взуттям. 
В області гострим залишається питання захисту прав дітей з обмеженими можливостями, дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, про що свідчать непоодинокі випадки порушених кримінальних справ. Своєчасно не надається допомога особам із числа дітей-сиріт та дітям позбавлених батьківського піклування, поза увагою територіальних органів влади залишається проблема забезпечення їх соціальним житлом. 
З метою недопущення соціальної напруги серед незахищених верств населення, контролю над ситуацією та підвищення ефективності роботи у відповідному напрямку пропоную наступне: 
1. Керівництву області: 
- Посилити контроль у напрямку забезпечення соціальним житлом осіб із числа дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. 
- Забезпечити роботу обласної міжвідомчої супервізійної групи по роботі з сім`ями, які опинилися в складних життєвих обставинах; 
- Затвердити перелік питань, які будуть розглядатися на виїзних засіданнях вищезазначеної групи, графік виїздів на листопад –грудень 2016 року та 2017 рік. Пропоную в графік виїздів на листопад –грудень 2016 року включити Апостолівський, Дніпропетровський та Софіївський райони Дніпропетровської області, графік на 2017 рік затвердити до 01 січня 2017 року. 
- Посилити контроль у даному напрямку на територіях області, забезпечити ефективну роботу комісій з захисту прав дітей та комісій/координаційних рад по роботі з особами та сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах при територіальних органах влади. Забезпечити проведення засідань не рідше ніж раз на місяць під головуванням не нижче ніж заступника голови, який відповідає за даний напрямок діяльності. 
- Забезпечити ефективне вирішення проблем представників цільової групи та їх соціальний супровід на територіях, у тому числі в об’єднаних територіальних громадах. В межах обласної міжвідомчої супервізійної групи здійснювати оцінку діяльності комісій та якості надання соціальних послуг та соціального супроводу осіб і сімей, які опинилися в складних життєвих.В рамках виїздів провести робочі наради на територіях щодо підвищення ефективності роботи та усунення виявлених недоліків. 
- Результати проведених виїзних засідань заслуховувати на Координаційній раді з питань сімейної та ґендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при Дніпропетровській обласній державній адміністрації з залученням керівників територіальних адміністративних одиниць. 
- У разі виявлення суттєвих недоліків у роботі або порушення Закону України «Про захист прав дітей» на територіях вжити дієвих заходів адміністративного впливу та забезпечити притягнення посадових осіб до відповідальності в межах діючого законодавства. 
- Забезпечити публічне висвітлення, зокрема на сайті облдержадміністрації,діяльності Координаційної ради з питань сімейної та ґендерної політики, попередження насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми при Дніпропетровській обласній державній адміністрації та результатів проведених виїзних засідань обласної міжвідомчої супервізійної групи по роботі з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. 
- Не допустити скорочення штатів, як на обласному, так і на місцевих рівнях, працівників служб у справах дітей та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді,так як кількість дітей, осіб і сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах в області стрімко зростає. 
- Для запобігання корупції під час призначення на посаду директора Дніпропетровського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та інших підрозділів соціальної сфери, які не є державними службовцями, затвердити та оприлюднити порядок призначення на вищезазначені посадиі вимоги до кандидатур шляхом розміщення відповідних документів на сайті Дніпропетровської обласної адміністрації. До складу комісій, на яких будуть розглядатися кандидатури на посади керівників установ обласного рівня обов’язково вводити представників громадських організацій, які працюють у відповідному напрямку, зокрема Всеукраїнську дитячу правозахисну спілку «Допоможемо дітям» та ГО «Евромайдан -Дніпро». Обов’язковою вимогою під час призначення на вищезазначені посади повинно бути проходження кандидатами люстрації в обласному люстраційному комітеті, та люстраційному комітеті при Міністерстві Юстиції України. 
- Забезпечити щорічне проведення, починаючи з 2016 року, громадських слухань з питань: захисту прав дітей,збереження їх житла та майна, стану справ у забезпеченні соціальним житлом відповідно до потреб; якості надання соціальних послуг та здійснення соціального супроводуосіб та сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах. 
- Забезпечити щорічне проведення обласного конкурсу серед дітей із незахищених верств населення інтелектуальної спортивної гри «Крокс»; 
- Забезпечити впровадження в навчальних закладах області пілотного проекту «Шкільний дитячий омбуцмен» з використанням досвіду Вінницької області; 
- Забезпечити інформування дітей шкільного віку Дніпропетровської області про роботу гарячої лінії «Якщо ображають дитину» шляхом розміщення відповідних оголошень в закладах освіти Дніпропетровської області (056)370-48-19) для своєчасного реагування з боку державних установ на порушення прав дітей. Моніторинг виконання цього пунктуздійснювати в межах виїзних засідань обласної міжвідомчої супервізійної групи по роботі з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. 
- Забезпечити щоквартальний вихід дитячої газети «Допоможемо дітям» з метою інформування дітей про їх права та можливі шляхи вирішення їх потреб, популяризації міжнародної конвенції ООН про права дитини. 
2. Керівникам державних установ та громадських організацій, що працюють з дітьми з обмеженими можливостями, дітьми-сиротами, дітьми позбавленими батьківського піклування, дітьми, особами та сім`ями, які опинилися в складних життєвих обставинах мобілізувати наявні ресурси, забезпечити своєчасне виявлення та вжиття заходів щодо вирішення проблем незахищених верств населення. 
Про результати прийнятих рішень прошу офіційно мене повідомити в межах чинного законодавства. 
Сподіваюсь на об’єднання зусиль, порозуміння та співпрацю.

Прес-служба ДОДГО "Правозахисна Спілка "Допоможемо Дітям"

Организация «Допоможемо дітям" проведёт Голодовку у Порошенко

Подробности
Не менее 40 украинских граждан с 18 октября примут участие в акции протеста и голодовке перед зданием администрации президента Украины в Киеве с призывом остановить рейдерские захваты и обнищание народа. Об этом сказал в пятницу на пресс-конференции в агентстве «ИНФОТАГ» председатель украинской организации «Поможем детям» Николай Кожушко.


Он сообщил, что начиная с сентября, в ряде украинских регионов начались рейдерские захваты сельскохозяйственных предприятий с использованием поддельных документов, а общее количество хозяйств, захваченных за последние годы, достигло 300.


«Только в Софиевском районе Днепропетровской области рейдерским путем захвачено четыре предприятия, а новыми владельцами стали жители самопровозглашенной ДНР, которая контролируется террористами», - сказал Кожушко.


По его словам, директор предприятий неоднократно обращался в правоохранительные органы за помощью, но ситуация не изменилась.


Правозащитник сказал, что «в Украине широко распространены различные виды рейдерских захватов. У граждан Украины отнимают квартиры за долги по кредитам и коммунальным услугам, а также незаконным способом переписывают на других людей квартиры воспитанников детских интернатов».Он также сказал, что бюджет Украины на 2017 г. предусматривает сокращение социальных выплат, что приведет к ухудшению жизни граждан. Для исправления ситуации необходимо повысить социальные выплаты не менее чем на 100%, чтобы компенсировать инфляцию.ДОДГО "ПРАВОЗАХИСНА СПІЛКА "ДОПОМОЖЕМО ДІТЯМ"

Днепропетровская областная негосударственная некоммерческая детская общественная организация
"Правозащитный Союз "Допоможемо Дітям"
была основана 12 декабря 2005 года
Миссией организации является оказание помощи и содействие всестороннему развитию детей, подростков и молодёжи социально незащищённых категорий населения.
Основные направления работы, задачи и цели
ДОДОО “ПС "Допоможемо Дітям”:
Привлечение внимания общественности к проблемам детей-сирот и детей, оставшихся без родительской опеки
Разработка и реализация программ, направленных на решение этих проблем
Оказание различного рода помощи :
Детям-сиротам
Детям, оставшимся без родительской опеки
Детям с ограниченными возможностями
Детям из многодетных семей
Детям из малообеспеченных семей
Детям из неблагополучных семей
а также выпускникам детских домов и интернатов
http://www.infotag.md/reports/774034/   https://www.facebook.com/events/929008387228066/ 

Организация «поможем детям» проведет голодовку

ОРГАНИЗАЦИЯ «ПОМОЖЕМ ДЕТЯМ» ПРОВЕДЕТ ГОЛОДОВКУ У АДМИНИСТРАЦИИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАИНЫ
07 октября, 2016
ОРГАНИЗАЦИЯ «ПОМОЖЕМ ДЕТЯМ» ПРОВЕДЕТ ГОЛОДОВКУ У АДМИНИСТРАЦИИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАИНЫНе менее 40 украинских граждан с 14 октября примут участие в акции протеста и голодовке перед зданием администрации президента Украины в Киеве с призывом остановить рейдерские захваты и обнищание народа. Об этом сказал в пятницу на пресс-конференции в агентстве «ИНФОТАГ» председатель украинской организации «Поможем детям» Николай Кожушко.

 

Он сообщил, что начиная с сентября, в ряде украинских регионов начались рейдерские захваты сельскохозяйственных предприятий с использованием поддельных документов, а общее количество хозяйств, захваченных за последние годы, достигло 300.

 

«Только в Софиевском районе Днепропетровской области рейдерским путем захвачено четыре предприятия, а новыми владельцами стали жители самопровозглашенной ДНР, которая контролируется террористами», - сказал Кожушко.

 

По его словам, директор предприятий неоднократно обращался в правоохранительные органы за помощью, но ситуация не изменилась.

 

Правозащитник сказал, что «в Украине широко распространены различные виды рейдерских захватов. У граждан Украины отнимают квартиры за долги по кредитам и коммунальным услугам, а также незаконным способом переписывают на других людей квартиры воспитанников детских интернатов».

 

Он также сказал, что бюджет Украины на 2017 г. предусматривает сокращение социальных выплат, что приведет к ухудшению жизни граждан. Для исправления ситуации необходимо повысить социальные выплаты не менее чем на 100%, чтобы компенсировать инфляциюhttp://www.infotag.md/reports/774034/

Рейдери та бандити ДНР захопили на Дніпропетровщині підприємства

Рейдери та бандити ДНР захопили на Дніпропетровщині підприємства

reyder29 вересня об 11:00 у медіа-центрі «ДНІПРО ПОСТ» відбулася прес-конференція «Рейдерське захоплення підприємств СФГ Олександрово-Володимирське, ТОВ «Оріон», ТОВ «Победа-Агро», ТОВ «Земля»».

У прес-конференції взяли участь:

- засновник фірм Володимир Демченко;

- адвокат Володимир Прокопенко.

Владимир Прокопенко:

2 недели назад к нам обратился фермер Владимир Иосифович, который рассказал очень удивительную историю о том, что на его поля, которые были арендованы, и с которых своевременно платились налоги, приехали неизвестные люди. И сначала в разговоре сказали, мол, отдавай земли (это порядка 8 тыс. га, хотя ранее было 11 тыс. га). Но он отказался, так как долгое время это все создавал, добывал, выращивал своими руками. Но, так получилось, что следователь через подставную женщину, которой в природе не существует, сделал документы, что к нему якобы обратилась Попришко Анна Гавриловна, которой нет (мы получили соответствующий ответ из миграционной службы). Она написала заявление следователю, что Владимир Иосифович самолично захватил ее 200 га пая. Хотя в природе 200 га паев не существует. Максимум, это 8 га пая. И вот на основании этого заявления (сфабрикованного и липового) было возбуждено уголовное производство по ст. 190 части 1. Это мошенничество и тем же следователем, наверное, с поблажки других людей (прокуратуры), этому уголовному производству дали ход. Был проведен обыск в квартире и в доме Владимира Иосифовича. Вынесены все уставные документы, печати, денежные средства, полностью все. Через 3 дня следственным судьей Кривого Рога Филатовым было вынесено определение суда об аресте всего того, что было изъято незаконно. Еще через 2 дня нам становится известно, что какие-то неизвестные люди в этих 4 компаниях, о которых говорили, учредителями стали Сейшельские острова. А директором — некий Власюк — человек из «ДНР» (Макеевка). Так указано в Едином реестре юридических лиц. Не знаю, существует ли он в природе, но этот директор подал апелляционную жалобу на те заявления, которые написал фермер в прокуратуру и в полицию, что незаконно были сфабрикованы регистрационные дела, вошли неизвестные люди с Сейшельских остров. В сельском фермерском хозяйстве в природе не может быть юридического лица. Там и учредителей нет, как таковых, - это члены семьи, которые создают это фермерское хозяйство. На сегодняшний день они стали собственниками этих предприятий, расчетных счетов, банка, основных средств, техники, урожая, полей. И его же техникой убирают его же поля, засаженные им же и его работниками. Этот урожай сейчас продается за наличные средства. Здесь еще есть и неуплата налогов. Сейчас поданы заявления тут их десятки. Об этом знает генеральная прокуратура, МВД, Главное управление национальной полиции в Днепропетровской области, знает губернатор, знают в НАБУ. Но пока дело не сдвинулось.

Володимир Демченко:

2 вересня 2016 року до нас у житлове приміщення, де я проживаю у смт Софіївка, з Кривого Рогу приїхав слідчий Остапенко, із ним ще 15-20 осіб “тушок”, які зайшли на подвір'я, побили собаку, виламали двері, привезли своїх понятих і вилучили всі документи: 4 печатки, установчі документи, гроші. Після цього вони поїхали. 5 вересня було накладено Філатовим арешт на наше майно та на гроші. А вже 7 вересня 2016 року наші 4 підприємства були переоформлені у Києві на других осіб, з Макіївки Донецької області. За цей період, з того числа, як вони стали власниками, було скошено 800 га насіння соняшника. У складах ми прибрали цього року приблизно 8 тис. тонн пшениці та 4 тис. ячменя. Нічого не було продано, все це зерно зберігається у зерносховищах. Все це зерно вивозиться новими власниками. Ми із великими труднощами потрапили на наші об'єкти. Там, як виявилося, вже залишилося близько 1-1,5 тис. тонн врожаю. Щодо заборгованістю перед державою, перед пайовиками та третіми особами, особисто я та моя родина, яка займалася господарством, нікому нічого не заборгували. За весь цей час з 2014 по 2016 роки була надана допомога на лікування громадянам України, які зверталися до нас, у 2014 році — у межах 300 тис. грн, у 2015 — 800 тис. грн, 2016 рік — більше 600 тис. грн. За 3 роки ми надали допомоги на 1 млн 800 грн. Це люди, які зверталися до адміністрації, райради, депутатам, але їм не допомогли. Це люди хворі на онкологію та інші хвороби. Надавали допомогу і батальйонам, купляли КАМАЗи, ГАЗелі, броньовики, перераховувалися гроші за зверненням.

Найбільше наше господарство — СФГ Олександрово-Володимирське — ми його заснували у 2002 році. Взяли 12 га під фермерське господарство. А на ньому сьогодні вже більше 6 тис. га землі. Інші — 500, 700 га — на ТОВ «Оріон», ТОВ «Победа-Агро», ТОВ «Земля». Сьогодні у нас 8,5 тис. га землі, яку ми весь період обробляємо та розраховуємось із орендодавцями.

ИА "Наш Район"

В Днепре активисты провели презентацию украинских чиновников.

В Днепре активисты провели презентацию украинских чиновников коррупционной «Доски позора 2016»В Днепре активисты провели презентацию украинских чиновников коррупционной «Доски позора 2016»
9:39, 29 сентября 2016, 10:11, 29 сентября 2016

В Днепре активисты провели презентацию коррупционной «Доски позора 2016»

В Днепре активисты провели презентацию коррупционной «Доски позора 2016» В Днепре активисты провели презентацию коррупционной «Доски позора 2016»

В Днепре активисты провели презентацию коррупционной «Доски позора 2016»

27 сентября в 11:00 в медиа-центре ДНЕПР ПОСТ состоялась пресс-конференция «Презентация коррупционной «Доски позора 2016»». В пресс-конференции приняли участие: - начальник штаба ОО «Євромайдан-Дніпро» Игорь Руденко; - председатель ОО «Євромайдан-Дніпро» Виктор Таратушка; - активист Евромайдана в Днепропетровске Андрей Котыхов; - активист Николай Кожушко.

Андрей Котыхов:

2 месяца общественных трудов по составлению очередной Доски позора подошли к концу и мы можем сообщить их результаты. 20 наиболее одиозных государственных мужей представлены на плакатах — указана должность их, преамбула обвинения, и существующая кличка, как заведено в криминалитете.

Мы не принимали никаких политических векторов, не сотрудничали с финансовыми группами, информация собиралась через электронную почту и путем опроса граждан. Просим не воспринимать кандидатуры как наших оппонентов.

Наша послереволюционная жизнь превратилась в нищенское существование, от перемены мест во власти ничего не изменилось в лучшую сторону. Есть необходимость аккумулирования мнений о чиновниках, жесткая критика их, сопряженная с кадровыми переменами.

Николай Кожушко:

20 активистов Майдана из разных организаций 2 месяца трудились над составлением очередной Доски позора. Собирали информацию по жалобам на чиновников, проверяли ее, и путем голосования определяли место в двадцатке «героев».

Опрошено около 5 тыс. граждан в центе Днепра. На электронную почту пришло около 1 тыс. писем. Из чиновников крупного и среднего звена были названы около 150 имен, путем голосования выбраны 20 самых коррумпированных.

Хочу поблагодарить за помощь в работе Дмитрия Кашика, Виктора Романенко, Ирину Пупенко, Михаила Тонконогого, Сергея Черного, Петра Мартыненко, Александра Александрова.

Виктор Таратушка:

Нашей организации более 2 лет, мы действенно занимаемся борьбой с сепаратизмом коррупцией. На доске позора и известный всем Гройсман, и Резниченко. Последнего мы ни разу не видели ни ТВ, ни на торжественных мероприятиях. От него нет никаких шагов в сфере борьбы с коррупцией.

Мы скатываемся к выполнению заказов определенных структур. Есть у нас такой главный советник главы ОГА, депутат от БПП Вадим Нестеренко — он творит беспредел в Новомосковском районе. Почему его нет? Зато есть заказные — и. о. начальника миграционной службы Куляба, например. Есть бывший руководитель этой структуры, который хочет удержаться, у него имения целые, но его тут нет. Я считаю, что и Денисенко тут не место.

Нам надо поднимать вопросы правоохранительных органов, судей, соцслужб. Вот, где почва для взяток.

Игорь Руденко:

Из 150 предложенных было трудно выбрать. Например, когда голосовали за Краснова, я молчал, это мой институтский друг.

Что касается ситуации с миграционной службой, то уволили только бывшего руководителя, а все остальные — те, кто собирает деньги под кабинетами, остались те же. А Куляба только возглавляет эту финансовую пирамиду.

Гройсман — продолжатель черных идей Яценюка, «арифметик», который предлагал мешать российский газ. В результате мы все боимся начала отопительного периода.

Резниченко — в начале он встречался с нами, даже по пару раз в месяц. Но потом сказал, что мы задаем одни и те же вопросы — мы задавали их, потому что решены они не были. Потребность в детсадах в селах — до 800 мест в некоторых, проложенные трубы, но не проведенная вода в Соленое, школьные туалеты на улице в селах. Все эти вопросы.

Величко — руководитель областного лесхоза. Идут массовые порубки, которые запрещены. Мы годами сигнализируем о них, задерживаем сами, отдаем их правоохранителям. А порубщики действуют под эгидой лесхоза, и рубят молодые сосны как сухостой.

Костюк — его не застать на рабочем месте. Заведующий водными ресурсами области. Орель умирает, Днепр гниет. Зато говорят, что любое согласование по воде стоит от 500 долларов.

Я тоже согласен не со всеми позициями на доске. Но руководствуюсь принципом «ты брат мне, но истина дороже».

По информации http://www.ex.ua/621847442249

Кожушко Николай- З Днем народженням Дніпро і Кам`янське !!

Шановні земляки! З Днем народженням Дніпро і Кам`янське !!! Сердечно вітаю вас із радісним, яскравим святом – Днем міста. Нехай здоров’я завжди добрим буде, 
Щоб в роботі ладилось усе,
За справи добрі хай шанують люди,
У дім хай доля затишок несе.
Хай горе обходить завжди стороною,
А щастя приходить і ллється рікою!
Бажаєм тепла, і добра, і любові!
Хай Господь дарує многії літа,
А в серці довіку живе доброта. Голова ради 
ДОДГО "Правозахисна Спілка "Допоможемо Дітям" М.Кожушко

Фото Миколы Кожушко.

Организация "Допоможемо дітям" 10 лет на защите прав детей.

Известный правозащитник, председатель Днепропетровской областной детской общественной организации Правозащитный Союз «Допоможемо Дітям» Николай Кожушко на пресс-конференции в пресс-центреhttp://www.infotag.md/ » отметил, что должностные лица, в обязанности которых входит защита детей –сирот, нередко нагло нарушают закон в Украине . После этого в 2005 году мы организовали детскую областную организация «Допоможемо дiтям». Сегодня уже работают 10 филиалов нашей организации на территории Украины. В конце года мы получим международный статус с правом голоса в других государствах. Наш филиал откроется в Беларуси, в Германии, в США. Правозащитник отметил, что за прошедшие почти девять лет в организацию обратились десятки людей, многим из которых удалось помочь. Вместе с правоохранительными органами удалось также выявить чиновников, нарушавших права детей и наживавшихся за их счет. Николай Кожушко привел пример бывшего директора областного центра социальных служб детей, семьи и молодежи ОГА Ирины Кабат, которая была осуждена Кировским райсудом,возвратить 45 квартир детям-сиротам. Но на достигнутом принципиальный правозащитник, председатель ДОДГО "Допоможемо Дітям»Николай Кожушко не останавливается, и намерен бороться с коррупцией в органах власти до полного ее искоренения.«У нас 8 проектов. «Социальная помощь», «Соучастие в судьбе», «Одарённые дети», «Здоровье», «Дети - инвалиды», «За решёткой - детские глаза», «Старший брат, старшая сестра» ,выпуск детской газеты "Допоможемо дітям" и другие. Эти проекты работали всегда, в независимости от кризисов и политических ситуаций в стране. Они нужны обществу», - рассказал во время онлайн-конференцииhttp://www.infotag.md/ Николай Кожушко, глава Днепропетровской областной детской организации «Допоможемо дітям», член международного объединения детей–сирот СНГ. «Наша организация защищает интересы социально-незащищенных категории детей. Наша детская организация – всеукраинская, мы поддерживаем программу Президента Украины,Кабинет Министров Украины ,Верховная Рада Украины которые сказали, что поможет всем детям страны. Мы вместе объединяемся для решения общих вопросов. Мы помогаем детям-сиротам, инвалидам, чернобыльцам, афганцам, детям, лишенным родительской опеки», - отметил Николай Кожушко. На вопрос о том, какая главная проблема детей-сирот на сегодняшний день, Николай Кожушко ответил: «Жилье. Это первая проблема. В Украине, не только в Днепропетровской области. Вторая - адаптация детей, когда они переходят из интерната в ПТУ, институт, техникум. Адаптация этих детей очень важна. Практически во всех городах Украины не замечают таких детей. Только им исполнилось 15-17 лет - о них забывают. А мы будем прослеживать судьбы таких детей. Третье: каждый ребенок хочет семью. Эти дети ждут своих родителей, они любят их».15 августа 2014 г. в рамках акции «Дети Днепропетровска детям Донбасса» в город Сватово был доставлен груз гуманитарной помощи для детей из малообеспеченных слоёв населения. Это детские вещи, продукты питания, одежда «секонд хенд», посуда. Руководил доставкой помощи Кожушко Николай Николаевич, председатель Всеукраинской«Областного благотворительного фонда помощи беженцам из юго-восточных регионов, семьям и детям погибших военнослужащих и лиц, приравненных к ним Возглавляемая Николаем Николаевичем общественная организация, расположенная в городе Днепродзержинске, организовала сбор необходимых детям вещей при поддержке граждан страны ,Днепропетровской ОГА , Днепропетровского обласного совета,детской организации «Солнечный свет», общественной организации «Евромайдан Днепр»,Благотворительный фонд "Небезразличные Сердца " ,«Областного благотворительного фонда помощи беженцам из юго-восточных регионов, семьям и детям погибших военнослужащих и лиц, приравненных к ним. По словам Н.Н.Кожушко груз, доставленный в Cватово, это первая гуманитарная помощь в Луганской области и 7-я на Донбассе. Еще планируется организовать доставку груза в 4 населенных пункта Луганщины. До этого гуманитарная помощь уже доставлялась в Донецкую область, города Красный лиман, Славянск, Краматорск, Мариуполь, Доброполье, Константиновку. Всего около 15 тонн груза.Пресс-служба ДОДГО"Допоможемо дітям"