Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Про актуальні питання податкового законодавства під час інтерв’ю

  • 20.01.22, 17:02
Normal 0 false false false RU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Обычная таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-qformat:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Нещодавно начальник Лівобережного відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління податкового адміністрування фізичних осіб у Дніпропетровській області Інна Сердюкова під час інтерв'ю з місцевими ЗМІ повідомила платникам про актуальні питання податкового законодавства.

Вона зазначила, що з 01.01.2022 стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2021 року. Для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами на офіційному вебпорталі Державної податкової служби в Електронному кабінеті (cabinet.tax.gov.ua) у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи».

Крім того, Інна Сердюкова повідомила, що з 01 вересня 2021 року розпочалася кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування громадянами належних їм активів, що є одним із додаткових джерел наповнення місцевого бюджету, яка триватиме до 1 вересня 2022 року. Пояснила, що прийнятий Закон України передбачає можливість для всіх громадян країни одноразово задекларувати доходи, з яких не сплачено податкових платежів, та сплатити до бюджету збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Також, зазначила, що з 01 січня 2022 року використання реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) є обов’язковим для усіх фізичних осіб – підприємців – «спрощенців» II – IV груп, які здійснюють розрахункові операції. Окрім традиційних касових апаратів платники можуть скористатися й альтернативним варіантом – їх аналогом: програмним РРО (далі – ПРРО). ПРРО мають ряд переваг над класичними РРО – швидка реєстрація каси та реєстрація чеків безпосередньо у Державній податковій службі.

 

 

0

Коментарі