хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

За що посадили Навального в Росії

  • 08.10.21, 22:26

22:12 07 жовтень Київ, Україна
Головний опозиціонер Росії Олексій Навальний досі перебуває у в'язниці за сфальсифікованими судовими справами. Справжньою причиною цього є розслідування ФБК (Фонд боротьби з корупцією, створений Навальним), за результатами яких стало відомо про розкрадання коштів з державного бюджету РФ чиновниками Держдуми, міністрами та іншими високопоставленими представниками влади в Росії.
Кремль завжди відрізнявся байдужим ставленням до думки свого народу. Проте надмірна увага з боку електорату до незаконних справ чиновників ні до чого, адже це пряма причина того, що рейтинги будуть знижені і для фальсифікації необхідних результатів на виборах знадобиться виділити більше грошей. Тому боротьба з незалежними борцями з корупцією логічна з боку влади РФ.

Після ув'язнення Олексія Навального, його штаб продовжив проводити розслідування, однак їхня кількість стала зменшуватися в зв'язку з активним пресингом Кремля. Як виявилося, національні представники не єдині, хто хоче допомогти в боротьбі з корупцією в Росії, та й в інших країнах світу.
Міжнародним консорціумом журналістів-розслідувачів (ICIJ) було проведено розслідування, в якому брали участь 600 журналістів зі 150 медійних організацій. Вони впродовж 2-х років вивчали 11,9 млн конфіденційних документів політиків і високопоставлених представників влади різних країн на причетність їх до офшорних рахунків, які використовувалися для незаконних переказів коштів. Дослідники зібрали документи в одну "папку" під назвою «Досьє Пандори».

Серед інших, в "папці" опинилися відомі російські прізвища, а також їхні родичі. Так, в корупційний список потрапив глава «Ростех» - Сергій Чемезов. Його падчерка Анастасія Ігнатова володіє компанією «Delima Services Limited», зареєстрованою на Британських Віргінських островах. На цю компанію записана 85-метрова яхта Valerie вартістю близько 100 млн доларів, вілла в Іспанії за 1,5 млн євро, а також інші активи загальною сумою близько 120 млн доларів.
Іншими відомими власниками офшорних рахунків стали (колишній) зять і дочка глави компанії «Транснефть» Миколи Токарєва, який, "Завдяки щасливому випадку", був товаришем по службі Путіна в КДБ. На їх кіпрські рахунки надходили кошти з компанії батька, що знаходиться під санкціями ЄС.

У цьому ж списку був помічений і власник «Первого канала» Костянтин Ернст, який став єдиним акціонером компанії «Haldis Corporation» на Британських Віргінських островах, брав участь в корупційних схемах спільно з ВТБ банком під час Олімпіади в Сочі. В кінці грудня 2014 року компанія зуміла "заробити" на російській олімпіаді 16 млн доларів.
Не варто уточнювати, що це не єдині члени російського уряду, які стали "матеріалом" для розслідування ICIJ. Журналіст виявив - зятя Лаврова, Світлану Кривоногих, мати третьої дочки Путіна, Антона Вайно, главу адміністрації президента. Всі вони мають свої рахунки в офшорах.
Цього разу представники російського уряду не зможуть "ліквідувати" розслідувачів, що займалися корупційними розслідуваннями. Тепер вони зможуть лише заперечувати матеріали досьє, які по праву можна вважати перемогою над приховуванням правди російськими чиновниками.
0

Коментарі

18.10.21, 22:44

у пачіму наші регіанали єшо не посожані .хотяби