хочу сюди!
 

Наташа

50 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

"Влада" Криму відкрила 14 нових кримінальних справ за відмову сл

  • 05.10.21, 22:03

13:56 01 вересень Київ, Україна
У Криму окупанти продовжують відкривати кримінальні справи за відмову поповнювати лави Збройних сил Росії, так, в серпні було зафіксовано 14 нових кримінальних справ проти жителів півострова.
Про це Кримська правозахисна група повідомляє в Фейсбуці.
«У серпні Кримська правозахисна група зафіксувала 14 нових кримінальних справ щодо жителів Криму за ст. 328 КК РФ (Ухилення від служби в Збройних силах РФ). Крім того, за даними КПГ, було винесено 10 нових вироків за ухилення від служби в Збройних силах РФ», - йдеться в повідомленні.
Всього на кінець серпня 2021 року Кримська правозахисна група зафіксувала 258 кримінальних справ за ухилення від служби в ЗС РФ, переданих на розгляд «судів» Криму. По 232 з них вже винесено вирок, ще 26 перебувають на стадії розгляду.
У КПГ нагадали, що здійснення призову жителів тимчасово окупованих територій в армію країни-окупанта, а також безперервна пропаганда служби в ЗС РФ порушують ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції).
Крім цього, переміщення громадян України на службу в регіони Росії порушує ще й ст. 49 цієї конвенції.
Як вважають в КПГ, за українським законодавством, громадяни, які проживають зараз в окупованому Криму, навіть якщо вони змушені були брати російські паспорти, все одно є громадянами України.
0

Коментарі