хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Росія атакує ФРН: втручання у вибори Німеччини

  • 27.09.21, 00:28

13:31 24 вересень Київ, Україна
Термін правління канцлерки Ангели Меркель добігає кінця. Наступного тижня, 26 вересня, мають відбутися парламентські вибори в Німеччині. У зв'язку з цим, Росія не втрачає шансу на втручання у вибори ФРН за принципом, схожим з втручанням в голосування США 2016 року, коли російські хакери зламували електронні пошти представників штабу Хілларі Клінтон і домагалися перемоги Дональда Трампа.
Останнім часом була зафіксована підвищена активність одного з хакерських угруповань. Вони атакували особисті акаунти електронних пошт і соціальних мереж депутатів бундестагу, кандидатів в канцлери і парламентські фракції. За повідомленнями фахівців, хакерським угрупованням, яке проводить атаки в Німеччині, стала вже відома російська група «Ghostwriter».


Про те, чому спецслужби і фахівці з кібербезпеки Німеччини вважають, що це саме «Ghostwriter» і чому ця група хакерів вважається російською, розповів Свен Харпенг, керівник відділу міжнародної політики в сфері кібербезпеки берлінського фонду «Нова відповідальність»: "Наші спецслужби та інші відомства, що забезпечують безпеку, вже багато років відслідковують і аналізують дії Росії та інших країн в цій сфері. А група «Ghostwriter» не вперше звертає увагу на себе, причому, не тільки в Європі. На цей рахунок існують різні аналітичні матеріали і приватних агентств безпеки, і спецслужб. І всі вони свідчать про те, що група «Ghostwriter» - російська".
Також Харпер стверджує, що здобуті дані німецьких політиків в ході злому можуть бути використані по-різному. Від їхньої особи можуть поширюватися дезінформуючі і пропагандистські матеріали, хакери можуть писати від їхньої особи іншим представникам влади. Однак основною метою є здобути компрометуючі відомості про політиків і партії, наприклад, джерела фінансування та "залаштункові ігри". Такі дані можуть дозволити змінити думку народу на користь угодних Росії кандидатів, як це трапилося в США в 2016 році.
У Кремлі мають на меті зблизитися з Німеччиною, в разі перемоги вкрай Лівої партії та деяких інших парламентаріїв, які проросійськи налаштовані. «Північний потік-2» вже зіграв свою роль, прихиливши до себе певних членів німецького уряду, що, правда, не знайшли відгуку в більшості інших політиків. Проте в разі їхньої перемоги 26 вересня, все може змінитися і Німеччина почне втрачати своє звання демократичної і прозахідної країни.
Своєрідним видом політичного тиску стали і нещодавні навчання «Захід - 2021» на території Білорусії, агресивний характер яких підкреслював і показував нібито сильний бік якогось негласного об'єднання навколо РФ.
Але, як підкреслюють багато експертів, результати проведених навчань відповідають масштабу цих навчань і можуть вважатися провальними.
0

Коментарі