хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Між Україною та Німеччиною створять водневу магістраль

  • 25.09.21, 18:54

14:48 23 вересень Київ, Україна
Спільна ініціатива України, Словаччини, Чехії та Німеччини дозволить створити водневий коридор для транспортування водню з України в райони підвищеного попиту в ЄС.
Про це повідомляє в четвер, 23 вересня, пресслужба Оператора ГТС України.
"Спільна ініціатива "Центрально-водневий коридор" спрямована на створення водневої "магістралі" в Центральній Європі для транспортування водню з перспективних районів поставки водню в Україні, яка має хороші умови для виробництва зеленого водню, через Словаччину і Чехію в райони підвищеного попиту в ЄС.Водневий коридор також дозволить транспортувати водень з виробничих підприємств до споживачів водню в Чеській Республіці та Словаччині", - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що Словаччина і Чехія експлуатують великий газопровідний коридор, що з'єднує Україну з зонами попиту на водень в Європі. Газотранспортні системи цих країн і Німеччини можуть бути перепрофільовані для транспортування водню.
Очікується також, що Німеччина стане ключовим регіоном попиту на водень в Європі, який буде імпортувати значні обсяги для забезпечення своїх потреб.
Також повідомляється, що водневий коридор можна створити шляхом перепрофілювання наявної газової інфраструктури в поєднанні з цільовими інвестиціями в нові спеціалізовані водневі трубопроводи і компресорні станції. Це дозволить забезпечити транспортування водню на великі відстані за доступною ціною.
Організатори проєкту вже приступили до вивчення можливості технічної реалізації створення Центрально-Європейського водневого коридору для транспортування чистого водню в обсязі до 120 ГВт-год на день.
https://myc.news/ua/glavnoe/mezhdu_ukrainoj_i_germaniej_sozdadut_vodorodnuyu_magistral
0

Коментарі