хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Як порушувалися права кандидатів на дебатах перед виборами в Дер

  • 23.09.21, 23:24

23:28 22 вересень Київ, Україна
19 вересня в Росії відбулися чергові "вибори" в Держдуму РФ. Багато людей в країні говорять про нечесність їхнього проведення. Перед виборами велося блокування опозиційних висловлювань та ЗМІ.
ВДТРК на правах власника заблокував відео на YouTube, які опублікували «Дощ» і «Радіо Свобода». Річ в тому, що в процесі дебатів, лідер «Російської партії Свобода» Максим Шевченко, у відведений йому час, зажадав звільнити Олексія Навального.

«Роскомнагляд» заблокував посилання з пошукової видачі «Яндекса» на сайт Олексія Навального «Розумне голосування». Воно було створено для того, щоб визначити альтернативу кандидату «Єдиної Росії». Згідно із законодавством Росії, пошукові системи зобов'язані вимикати посилання на сайти та їхні "дзеркала", як тільки «Роскомнагляд» вносить їх до реєстру «заборонених сайтів». Синхронізація з реєстрів відбувається автоматично. Для таких цілей спеціально був створений закон в цьому році, який дозволяв «Роскомнагляду» діяти без обмежень в блокуванні.
Для вирішення даної проблеми штаб Олексія Навального розробив однойменний додаток, який, за словами ФБК, буде набагато складніше заблокувати.

З «Розумним голосуванням» вже стався курйозний випадок. Система підібрала кандидата в депутати, який має шанси бути обраним від партії «Яблуко». Ним виявився Борис Вишневський з Санкт-Петербурга. Після публікації передвиборчого плаката кандидат звернув увагу, що ще два його опоненти в точності схожі на нього. Будучи самовисуванцями, вони, крім ідентичної зовнішності, незадовго до голосування, змінили імена і прізвища на Борисів Вишневських. Це було зроблено для того, щоб при виборі в бюлетені, громадяни плуталися і ставили "галочку" навпроти самозванців. Борис Вишневський прокоментував ситуацію так: "Якби партія їм наказала, то вони б і стать змінили".

Також варто відзначити, що на дебатах кандидат від «Єдиної Росії» Євген Попов, агітуючи за правлячу партію, підкреслював, що основою основ є "оборона держави. Без оборони не буде Росії". У той самий час, кандидати з так званих маленьких партій, з регіонів РФ, говорили про справжню картину того, що відбувається в країні, злидні і розруху. Вони також згадували і оборонний сектор, на який держава виділяє 28% від бюджету, а на охорону здоров'я і освіту 4, 5% і 5% відповідно. Щоб "не впасти в бруд обличчям" перед начальством, ведучий дебатів Володимир Соловйов, незважаючи на неправомірність своїх дій, знущально коментував виступаючих, кажучи, що "вони всі живуть в різних країнах". Почувши також головні прізвища опозиціонерів, він заявив: "якби вони жили по закону РФ, у них не було б проблем".
Дебати показали, що таке горезвісна путінська демократія і свобода слова, і як вони відрізняються від загальноприйнятих понять.
0

Коментарі