хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Бруд і безпорадність. Девіз окупантів.


Серед причин, що вплинули на водний баланс півострова та викликали дефіцит води, поруч з глобальним потеплінням, посухою останнього року, військовою експансією окупанта та провалом «господарювання» окупаційної влади, стоїть проблема перенаселення Криму.

Замість довоєнної чисельності постійного населення Кримського півострова 2 350 000 504 чоловік, зараз маємо справу з де-факто наявними населенням, як мінімум, в 3 100 000 чоловік. За роки окупації АР Крим та міста Севастополь населення півострова за рахунок міграції з РФ зросла мінімум на мільйон чоловік. Але це ще не все…

Згідно з російською статистикою, всього в 2020 році в Криму побувало 6,3 мільйона туристів. В цьому році влада Криму прогнозує туристичні відвідини півострова близько 9 мільйонами росіян. Практично всі традиційно «туристичні» країни закрили свої кордони у зв’язку з пандемією, тому росіяни їдуть відпочивати на окупований півострів.

Ще в квітні цього року «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що півострів готовий приймати до 10 мільйонів туристів щороку. М’яко кажучи, це не зовсім відповідає дійсності. Безперечно, окупаційна влада готова «прийняти» і 10 і 20 мільйонів. Для них це спосіб власного збагачення. Чим більше туристів з Росії відпочине в Криму – тим більше грошей попаде до провладних кишень. Але інфраструктура півострова не здатна витримати таку кількість людей. В тому числі і водогони та каналізації.

Інфраструктура переважно радянських часів не відповідає кількості непланових новобудов, міні-готелів та апартаментів, які так полюбляє окупаційна влада. Все це навантаження лягає на старі очисні споруди.

Десь поставили свої, десь ні, і каналізація зливається прямо в море та річки півострова.

Кількість грошей, які виділяються на вирішення проблеми очисних споруд, вражає, але не робиться практично нічого. Тотальне розкрадання коштів та популістські розмови. Достатньо згадати хоча б історію з зниклими в московському банку двома мільярдами рублів, які були призначені для ремонту основних очисних споруд Севастополя - «Південні». І це лише один зі скандалів. Очисних споруд немає, і невідомо, коли вони будуть - не тільки в Севастополі, а й у Криму в цілому.

Водогони Криму знаходяться в аварійному стані. За оцінками експертів близько 50% води втрачається в процесі транспортування до споживача. Але окупаційній владі не до ремонту та реконструкцій.

За словами віце-прем'єр-міністра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексія Резнікова, запасів води і можливості її природним шляхом отримати цілком достатньо в Криму. «Ми провели не одну перевірку, не одну експертизу від фахівців, в тому числі від тих, хто працював в Криму безпосередньо в тих організаціях» - розповів Олексій Резніков.

Потрібно лише піклуватися про стан інфраструктури та забезпечувати якісне та повноцінне відновлення водного ресурсу і не перетворювати окупований півострів на мілітаризовану туристичну Мекку.

Тому проблема водопостачання та захисту водного балансу півострова, яка виникла в окупованому Криму, цілком на совісті путінського Кремля та проросійської «нової влади». Але їм немає ніякого діла до проблем кримчан. Бо «воно не своє». Крим відверто та нагло вкрадений у України. Тому надії кримчан на попередження гуманітарної катастрофи та на поліпшення стану з водопостачанням напряму пов’язані з поверненням до складу незалежної України.
https://m.censor.net/ru/blogs/3282534/brud_bezporadnst_devz_okupantv?fbclid=IwAR1wiHGNp-WMQwwOwqxQ6r1Tkr4HpMjk7onhnoiSoxmQXsRj4rL3JeE-1B4

7

Коментарі