хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Факапи української освіти

Українська освіта цікава та багатогранна; проте малоцінна у переважній більшості.
Взагалі я пройшов дуже великий шлях у своєму студентському та шкільному житті. В Україні я навчався в 4-х різних школах та у двох університетах (на 4-х різних факультетах). Крім того, навчався в італійському університеті й брав участь у стажуванні й науковій діяльності в США та Європі.
І тому в мене була чудова можливість порівняти рівень навчання в Україні та за кордоном, й визначити в чому основна таємниця такої різниці.

Наведу всього 2 приклади.
В Україні мені якось поставили трійку й сказали: "Вибач, проте згідно з правилами, ми не можемо тобі поставити більше, бо 50% групи повинні отримати 3-ки, ще 30% - 4-ки, й всього 20% - 5-ки. Проблема в тому, що на всіх не вистачає стипендії, тому треба валити когось. А ти ж і так поганенько підготувався до екзамену." Так і зробили. Виставили оцінки й нікого не запитували "Ти згоден чи ні?".
Ви думаєте хтось тоді турбувався про ті знання, які я втратив? Звичайно що ні. Головна мета була виповнити ліміти".

Ви не повірите, проте дуже схожа ситуація трапилася в італійському університеті. Проте професор там зробив дуже демократично. Він сказав нам: "Кожен із вас краще за мене знає, хто у вашій групі краще за всіх знає предмет, а хто взагалі дуже слабенький. Тому завтра надайте мені перелік студентів, які повинні отримати максимум (20%-групи), середній рівень (60%-групи) й трішки нижчий (20%-групи)."
(Й треба відмітити, що сам професор не міг нікому виставити бали, без згоди студентів. Адже кожен студент мав поставити цифровий підпис під оцінкою. Без такого підпису (погодження студента) ніхто не міг виставляти оцінки.)

У нас була дуже тяжка дискусія. Все дійшло до того, що наступного дня всі заявили професору, що не можна таким чином виділяти одних та принижувати інших. Адже який би не був складний предмет, то кожен учень магістратури може добре підготуватися. Різниця тільки в тому, що "спритнішим" студентам треба для цього менше часу, а "слабкішим" — більше. Проте кінцевий результат буде таким — всі можуть здати предмет на високий бал.

Результат? Екзамен здавали не один день, а додатково 2 місяці. Проте переважна кількість студентів здали на максимум.

Я був шокований, чесно кажучи. З однієї сторони набагато простіше отримати прохідну трійку, перехреститися й забути все те, що "Не знав, ще й забув". Проте набагато складніше витратити трішки більше часу, проте вивчити весь матеріал й отримати високий бал. Щобільше, отримати цінні знання!

Висновок робіть самі.


Ви працюєте за спеціальністю?

55%, 6 голосів

45%, 5 голосів

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
1

Коментарі

12.05.20, 16:21

какой-то инфантильный подход к вопросу.
хтось тоді турбувався про ті знання, які я втратив? что значит "втратив"?? после того, как Вам занизили оценку, из Вашей головы выветрились знания, которые тянули на более высокий балл?
так Вы учились ради знаний или ради оценки?
впрочем, можете не отвечать. Ваша фраза "набагато простіше отримати прохідну трійку, перехреститися й забути все те, що "Не знав, ще й забув" говорит сама за себя.

    22.05.20, 17:04

    Це замітка про факап італійської освіти.
    А те, що не вистачає грошей на стипендію для всіх, до якості освіти не має жодного відношення.

      32.05.20, 17:23

      На кого вчишся? обіжений

        42.05.20, 17:24

        вобщето где вы там учились то ваше дело..
        .типа что вы там ели и на пользу ли вам оно пошло.
        ..и потом хорошо вышло...из вас..
        ...то что все эти дипломы профанация и очковтирательство это тоже хорошо известно...хоть украинские хоть зарубежные...
        всё зависит от личного самообразования и той практики до которой вас допустили(если допустили)...

          52.05.20, 18:35Відповідь на 1 від petit oiseau

          Перестаньте. Это взрослые люди понимают, что учиться нужно для знаний, а не для оценки. Но когда ты студент, то ты думаешь только об оценке. Это все для студента: - показатель знаний; источник самоуверенности; источник дохода и т.д. Это в США студенты могут бросить университет и посещать только те курсы, которые полезны для них. А потом пойти на нормальную работу и содержать семью. Но в Украине все думают только о том, как получить диплом.

          Но вопрос Вы правильно ставите и это радует. Только если Вы не будете вырывать фразы из контекста, то поймете, что я под этим подразумевал.

            62.05.20, 18:51Відповідь на 2 від БезЛица

            Це замітка про факап італійської освіти.
            А те, що не вистачає грошей на стипендію для всіх, до якості освіти не має жодного відношення.

            Справа не в кількості стипендій, а в тому, що студентам не надають можливості перездавати екзамени. Саме від того, скільки разів ми перечитуємо матеріал, залежить рівень наших майбутніх знань. Плюс вбивають мотивацію. І це найбільша проблема.

              72.05.20, 19:10Відповідь на 6 від Цвиркун

              Справа не в кількості стипендій, а в тому, що студентам не надають можливості перездавати екзамени. Саме від того, скільки разів ми перечитуємо матеріал, залежить рівень наших майбутніх знань. Плюс вбивають мотивацію. І це найбільша проблема.Студенти повинні здавати екзамени з першого разу.
              Якщо студент не розуміє матеріал з першого прочитання, значить він або неуважно читав, або тупий.

                82.05.20, 19:36Відповідь на 5 від Цвиркун

                Это взрослые люди понимают, что учиться нужно для знаний, а не для оценки. Но когда ты студент, то ты думаешь только об оценке. Это все для студента: - показатель знаний; источник самоуверенности; источник дохода и т.д.да неужели. а я уже в школе прекрасно разделяла эти два понятия. класса с пятого примерно. так что не спешите судить обо всех по себе.
                если Вы не будете вырывать фразы из контекста, то поймете, что я под этим подразумевал.мне нужно было процитировать всю статью, чтобы фраза не была для Вас "вырванной"? научитесь чётко излагать свои мысли, и тогда Вам не придётся прибегать к столь сомнительным приёмам. впрочем, очевидно, что взросление и в 29 лет наступило не у всех.
                такие вот горе-выпускники и являются основным эпик фейлом украинского образования.

                  92.05.20, 20:12Відповідь на 8 від petit oiseau

                  *bravo !