хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Історія про Тамару + пісня

  • 18.12.19, 14:30
"Алло! Андрей Леонидович, это брат Тамары. Тамара умерла. Она сказала, чтобы я позвонил вам и сказал спасибо."

У мене зустрічалися різні реакції від родичів після смерті моїх пацієнтів. Бувають, не так часто, але бувають, випадки, коли родичі дякують після смерті їхньої рідної людини, попри все те горе, яке на них звалилося. Але в моєму житті це єдиний раз, коли я так отримував такі слова. Я не знаю, як це відбувалося, але таке забути важко.

З Тамарою ми здружилися. До речі, вона поламала всі прогнози. Вона, коли було встановлено діагноз, була в такому важкому стані, що я був впевнений, що живе вона останні дні, максимум - тижні. З того часу Тома прожила чотири роки.

Якийсь час ми листувалися електронною поштою. Вона колись написала фразу, яка увійшла в мій цитатник, я його наводжу, як приклад. Вона написала: "Как я говорила — чудеса бывают, так почему же они должны случаться не со мной? ))))"

І Тома змогла створити диво. Вона ЖИЛА. І не просто існувала, вона жила та заряджала своєю енергією інших людей.

А потім я їхав на фестиваль (2013 рік). У мене мало пісень, які б я писав сам. А тут в мене була гострою згадкою смерть Тамари. А потім, якось само собою - пішла сюжетна лінія. Згадав і популістичні виступи тодішнього уряду, через які ми отримували купу закидів від наших пацієнтів. У нас же Прем'єр-Міністр казав, що всі всім забезпечені по повній програмі, а по факту - не було майже нічого...

От і народилася пісня.

"Сегодня я узнал, что умерла Тамара...
Нет, не могу сказать, что я не ожидал.
И я об этом знал, и Тома это знала,
Какой уж тут секрет? Понятный же финал..."







4

Коментарі

118.12.19, 17:31

я представляю как звучит приговор из уст врача, сам не так давно выслушал..... к сожалению наша и мировая медицина не всесильны!

    218.12.19, 17:59

    И где только у Вас берутся силы переживать это раз за разом.

      318.12.19, 18:05Відповідь на 1 від blac bird

      я представляю как звучит приговор из уст врача, сам не так давно выслушал..... к сожалению наша и мировая медицина не всесильны!Я не сприймаю свої слова, як вирок, я повідомляю діагноз та план лікування. Тому дуже сподіваюсь, що і не звучить це, як вирок.

        418.12.19, 18:07Відповідь на 2 від Адель*

        И где только у Вас берутся силы переживать это раз за разом.Я радію успіхам, які бувають, і нерідко. Зміг отримати ефект - радію. Зміг продовжити життя - також. Якщо не зміг продовжити життя, але зміг покращити якість життя - це також привід для радості.
        Головне пережити ті ситуації, коли навіть щодо якості життя не досягнуто нічого. Не буду брехати, на жаль - і таке зустрічається.
        Ну і є ще нюанси, але довго писати не хочу.

        Дякую Вам!

          518.12.19, 20:48

          якби тут кожен про нюанси своєї роботи написав, то мозок відмовився б жити в нашій країні, а тіло саме виїхало б за кордон на пмж....

            618.12.19, 21:02Відповідь на 5 від Недурка

            якби тут кожен про нюанси своєї роботи написав, то мозок відмовився б жити в нашій країні, а тіло саме виїхало б за кордон на пмж....Як добре, що не кожен написав

              718.12.19, 21:14Відповідь на 6 від Онколог

              та тут ніхто про свою роботу не пише і авку реальну не виставляють......тому роками тут і спілкуємось....певно вам прийдеться консультувати тут і діагнози ставити...

                818.12.19, 22:56Відповідь на 7 від Недурка

                та тут ніхто про свою роботу не пише і авку реальну не виставляють......тому роками тут і спілкуємось....певно вам прийдеться консультувати тут і діагнози ставити...Если настоящий, то этого он точно делать не будет

                  918.12.19, 23:06Відповідь на 8 від Catty_DElux

                  ну чому ж...не тільки ми примахані на всю голову, чоловіки дивакуваті теж бувають....навіть лікарі...

                    1018.12.19, 23:39Відповідь на 9 від Недурка

                    ну чому ж...не тільки ми примахані на всю голову, чоловіки дивакуваті теж бувають....навіть лікарі...Это пренепременно)) я о том, что уважающий себя врач заочно никогда не ставит диагнозы, и уж точно не лечит. И уж точно не в онкологии)

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна