хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Спецоперація "хороші росіяни"

Спецоперація "хороші росіяни": Як рф відкрила проти нас другий фронт

"Недоотруєний" олігарх Абрамович, новоявлена опозиціонерка Овсяннікова, купа російських лібералів і бізнесменів великого і дрібного калібру вже задіяні в спецоперації ФСБ із відмивання іміджу своєї падаючої у прірву країни-окупанта.

Юрій Васильченко

Поки російські олігархи Михайло Фрідман і Петро Авен плачуться, що не можуть сплачувати рахунки і навіть не мають коштів оплатити прибирання своїх закордонних хоромів, їхній браток по цеху Роман Абрамович активно відбілює власну репутацію на Заході через вкидання вигідних йому повідомлень у ЗМІ. На жаль, у цьому йому сприяють не лише в Європі, але й у Києві.

Згадаємо, з чого все почалося. 23 березня американське видання The Wall Street Journal опублікувало сенсацію: президент України Володимир Зеленський начебто телефонував президенту США Джо Байдену з проханням не вводити санкції проти власника "Челсі" (формально колишнього) Романа Абрамовича, бо той є посередником у переговорах України з росією. У недавньому інтерв’ю групі російських журналістів Зеленський не підтвердив, але прямо й не спростував цю інформацію. Він сказав лише, що в тій чи тій якості до переговорного процесу підключилися різні фігури, в тому числі й окремі російські діячі. Однак Банкова цих "голубів миру" не контролює.

Учора ж інше впливове видання, The Times, розповіло, як Абрамович передавав путіну записку від Зеленського. У ній начебто викладено можливі компроміси, на які готовий піти український уряд задля припинення війни. На що путін буцімто відповів Абрамовичу: "Передай, що я їх знищу". Чи була така записка? Навіть коли й так, то про реакцію на неї головного злочинця ХХІ століття ми знаємо від Абрамовича, який, вочевидь, і є джерелом інформації для The Times. Це дуже важливий момент, адже в інформаційному просторі на Заході відбувається планомірне викривлення нашої позиції. Є офіційна переговорна група і тільки вона наділена повноваженнями доносити наш підхід як до переговорників країни-окупанта, так і до широкого загалу. І ще це може робити особисто президент Зеленський. У згаданому інтерв’ю російським журналістам він чітко окреслив, де можуть бути компроміси, а де на жодні поступки Київ не піде. Але тут з’являється ще один актор, Абрамович, який концентрує увагу медіа на своїй нескромній персоні. Та ще й ліпить із себе жертву. 

Через журналістів The Wall Street Journal і розслідувачів групи Bellingcat вкидається сумнівна новина про спробу отруїти Абрамовича і двох членів української переговорної делегації. Вони нібито мали сильну сльозоточивість, набряк очей і лущення шкіри. Співрозмовники журналістів припустили: отруїти могли агенти російських спецслужб - прихильники продовження війни.

Цей трикопієчний детектив виявився із гарно закрученим сюжетом, тому зацікавив й інші медіа-майданчики. Ще б пак, усім відразу згадався "Новичок". У коментарі ВВС джерела, наближені до Абрамовича, підтвердили, що в олігарха були симптоми отруєння і уточнили: сталося це, коли він перебував у Києві. Нібито бізнесмен нічого не вживав перед отруєнням, крім води й шоколадного батончика. Що Абрамович робив у Києві – велике питання до нашої влади. Якщо колишній "губернатор Чукотки" якось задіяний у переговорах, це не означає, що його треба впускати в Україну. Та ще й у столицю. Що з цього вийшло, ми бачимо, - західні ЗМІ замість писати про злочини росії обсмоктують тему, як Абрамович "отруївся" шоколадним батончиком. Ще трохи і замість посилених санкцій йому датуть якусь премію за "героїзм".

Безсумнівно, ця історія - один із багатьох елементів гібридної спецоперації рф. Поряд із західними медіа кілька російських видань з ліберальної тусовки розповіли про "отруєння" члена нашої переговорної делегації Рустема Умєрова. Умєров все спростовує. Але гібридна війна апелює не до правди, а до постправди. У Абрамовича підтверджують, що у нього виявилися якісь симптоми, наші представники спростовують, що їх труїли, а в підсумку отримуємо чергову теорію змови – щось таки було, тільки не все розповідають. У такі теорії, навіть висмоктані з пальця, люди охоче вірять. На це й зроблено розрахунок. І подібних історій буде ще багато. Погано, що у нас їх також сприймають за чисту монету.

"Хороший" Абрамович бере участь у переговорах, а "хороша" пропагандистка "Першого каналу" рф Марина Овсяннікова, якій у нас багато хто аплодував за "сміливість", коли вона в прямому ефірі вискочила в кадр з антивоєнним плакатиком, тепер улюблениця європейських медіа. Де просуває абсолютно шкідливу для України тезу про невинуватість росіян у війні. Днями Овсяннікова вийшла в ефір найвпливовішої ТРК Італії RAI і закликала Захід скасувати антиросійські санкції, мовляв, у війні винен тільки путін, а прості люди не повинні страждати. І біда в тому, що такі речі діють на європейців. Овсяннікова фальшиво плачеться з росії. Але в країнах ЄС оселилися десятки тисяч таких "овсяннікових", це велетенська армія "сплячих агентів", і цю армію будуть задіювати все активніше. Поки що вони грають на співчутті, мовляв не всі росіяни відповідальні за війну – завтра почнуть розповідати, що європейці не повинні страждати через антиросійські санкції, а післязавтра – що українці самі винні.

Мета санкцій проти найбагатших росіян не в тому, щоб найпроворніші з них ліпили із себе "миротворців", а в тому, щоб посприяли зміні режиму в самій росії. Як бачимо, не те, що скидати путіна, навіть фінансувати і серйозно підтримувати внутрішню опозицію ці особи не хочуть. І не будуть. Вони впевнені, що нинішні часи можна пересидіти, зробивши якісь позірні антивоєнні заяви чи навіть примазатися до переговорного процесу. А згодом, коли колективні "овсяннікови" зроблять свою чорну справу, яку, не виключено, ці ж олігархи фінансують, тоді з’явиться можливість потроху відігравати санкції назад.





11

Коментарі

130.03.22, 09:03

"хороші росіяни"

Во времена моей бурной молодости ходило такое:
Снится мне сон. Днепр, а по нему плывут гробы, гробы, гробы, а в них менты, менты, менты.
- Но есть же хорошие менты?
- Есть! Хорошие менты плывут в хороших гробах.

Применимо к сегодняшнему дню:
Выхожу я в поле, а там целофановые мешки, мешки, мешки, а в них россияне, россияне, россияне...
- Но есть же хорошие россияне?
- Есть! Хорошие россияне в белых мешках, а плохие в черных.

    230.03.22, 10:27

    кожен 200й росіянин хороший

      330.03.22, 10:30Відповідь на 1 від Breddok

      "хороші росіяни"

      Во времена моей бурной молодости ходило такое:
      Снится мне сон. Днепр, а по нему плывут гробы, гробы, гробы, а в них менты, менты, менты.
      - Но есть же хорошие менты?
      - Есть! Хорошие менты плывут в хороших гробах.

      Применимо к сегодняшнему дню:
      Выхожу я в поле, а там целофановые мешки, мешки, мешки, а в них россияне, россияне, россияне...
      - Но есть же хорошие россияне?
      - Есть! Хорошие россияне в белых мешках, а плохие в черных.

        430.03.22, 10:30Відповідь на 2 від яНат

        кожен 200й росіянин хороший.

          530.03.22, 13:28

          Вони завжди "хороші" падлюки.Тепер запускають те, що вони перемогли нас...