хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Ексклюзивне інтерв’ю Петра Порошенка




Ексклюзивне інтерв’ю Петра Порошенка в ток-шоу «Дійові особи» 5 каналу 27.12.2021

«Формула Штайнмаєра» написана у Кремлі, і це формула капітуляції України – Петро Порошенко

Так звана «формула Штайнмаєра», під якою підписався у 2019 році під час Нормандської зустрічі у Парижі Володимир Зеленський, написана у Кремлі. Вона суперечить як мінським домовленостям, так і національним інтересам України – про це сказав в ексклюзивному інтерв’ю «5 каналу» п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко.

«Ключове досягнення, яке ми мали в питаннях тиску на Путіна щодо ключових елементів відновлення українського суверенітету над окупованими землями, є силовий і безпековий компонент. Путін взяв на себе зобов’язання своїм підписом – забезпечити припинення вогню, звільнити всіх заручників, роззброїти незаконні збройні формування, вивести окупаційні війська, важку техніку і артилерію, і забезпечити вільне функціонування українських органів влади і українські політичні структури, українські медіа. Це все – до політичного процесу врегулювання», – нагадав Порошенко.

«Перед виборами у 2019 році ми чули такі переможні реляції про те, що «ми зробимо вашингтонський формат, женевський формат, будапештський формат… Це божевілля», – вважає Порошенко.

«Проблема не в місті і не в форматі. Проблема в тому, щоб сформувати дуже потужну позицію, яка не дасть Путіну уникнути від проведення переговорів. Бо хто переміг під час грудневої зустрічі 2019 року Путіна, Зеленського, Меркель і Макрона? Що отримала Україна? Україна отримала – дуже важливо – звільнення українських моряків (ми забезпечили рішення Гамбурзького трибуналу), яких Путін і так повинен був віддати. І декілька дуже важливих політичних заручників», – нагадав Порошенко.

«Що отримав Путін? Перше – він отримав величезну кількість свідків включно з Цемахом, які б в Гаазі свідчили проти Путіна. Він отримав «беркут», що розвалило «справу Майдану», – зауважив п’ятий Президент.

«Але головне, що Путін отримав – це російська інтерпретація так званої «формули Штайнмаєра», яка повністю руйнує принцип «спочатку безпека». Ніколи ми на це не погоджувалися, ми знали, до чого це призведе», – зазначає Порошенко.

«Ще раз наголошую – Штайнмаєр не має до цієї формули жодного відношення. Це формула Лаврова, або формула Путіна. Путін своїм наративом намагався документ, який був складений Лавровим, прикрити, перейменувати як «формулу Штайнмаєра». Її не можна було приймати. І ми ніколи не дозволяли, щоб це питання навіть виникало в порядку денному», – зауважив лідер «ЄС».

«А Зеленський пообіцяв її прийняти. І українські війська пішли із займаних позицій. Під час мого перебування в статусі Верховного Головнокомандувача ми звільнили 2/3 окупованого Донбасу. А за останні три роки, на жаль, ми втратили українські землі через механізми розведення, тому що так Зеленський пообіцяв», – констатує Петро Порошенко.

Порошенко про газову кризу: Зеленський і його оточення довели країну «до ручки»

Навесні на рахунках «Нафтогазу» було більше 2 мільярдів доларів, за які треба було купити газ вдесятеро дешевше, ніж зараз. Про це в ексклюзивному інтерв’ю «5 каналу» сказав п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він нагадав, що вперше за всю історію завдяки його директивам Україна подала до суду на російський «Газпром» і виграла 4,5 млрд доларів.

«Коли ми оголосили енергетичну незалежність, я видав директиви подати в суд на РАО «Газпром». Ніколи до мене, і ніколи після мене подібних прецедентів не було. Ми цей суд виграли і отримали 4,5 мільярди доларів. З яких 1,5 мільярди були зараховані за сплату попереднього спожитого газу. На рахунках «Нафтогазу» було більше 2 мільярдів доларів, які були передбачені не на корупційні оборудки «великого крадівництва», не на корупцію на закупівлі медичного обладнання – за них треба було купити газ», – наголошує Петро Порошенко.

«Ми на відміну від Сербії, Молдови маємо підземні сховища, де ми могли закачати навесні цього року 25-27 мільярдів кубів. Газ тоді коштував 100-200 доларів – у 10 разів дешевше, ніж сьогоднішня ціна. За рік немає цих 2 мільярдів, вони зникли. Бо їх забрав хто? Зеленський. Вітренко підписав заявку офіційно на уряд, аби покрити ці розриви, йому потрібно ще 5 мільярдів доларів», – зауважив п’ятий Президент.

«За моєї каденції я зробив НАК «Нафтогаз» прибутковим. Функціонування було максимально прозорим. І наглядова рада існувала. На кожне питання існувала відповідь. У мене питання: сьогодні хто несе відповідальність за втрату, збитки або крадіжку – виберіть будь-яку назву – 7 мільярдів доларів?», – констатує Порошенко.

«Пане Зеленський, якщо не називаєте і не притягаєте до відповідальності тих, хто скоїв цей злочин, то це означає, що це питання безпосередньо до вас. Ви сприяли тому, що ці долари були вкрадені», – говорить Порошенко.

«Сьогодні ціна газу для промислових підприємств вже в окремі дні складає 50 тисяч гривень за тисячу кубів. Хочу наголосити, що в Сербії газ коштує 250 доларів. Навіть в Молдові 450. А яке українське виробництво експортного спрямування буде конкурентноздатним, якщо ви змушуєте внаслідок вашої безпорадності платити 2 тисячі доларів?», – зауважує лідер партії.

«Це означає, що підприємства мають зупинитися, підприємства звільнять або відправлять у вимушену відпустку працюючих. Це означає, що вони припинять платити податки. І це означає величезну економічну, соціальну і безпекову кризу. Чи реальний цей сценарій? На жаль, так», констатує Петро Порошенко.

«За те, що Зеленський і все це його оточення з «95 кварталу» довели країну «до ручки», має бути відповідальність. Ви взяли на себе право приймати рішення, несіть і відповідальність. Поки що від цього страждає лише український народ, лише українська економіка і безпека», – резюмує Петро Порошенко.

Зеленський зробив подарунок Путіну на день ФСБ, шукаючи «мир в його очах» – Петро Порошенко

Зеленський, за вказівкою якого фабрикують справи проти лідера найбільшої опозиційної партії в Україні за «державну зраду», зрештою ризикує вийти на самого себе. Про це Петро Порошенко заявив в інтерв’ю «5 каналу». Порошенко наголосив, що обов’язково поговорить про державну зраду та фінансування країни-агресора, коли відповідно до власних планів у першій половині січня повернеться в Україну.

«Моїм планам ніяк не перешкоджають будь-які дії Зеленського. Зеленський мене ненавидить і боїться. Зеленський коїть злочини з незаконного політичного переслідування через систему викривленого правосуддя», – говорить Порошенко.

«Якщо ви хочете поговорити про державну зраду, я приїду – поговоримо. Якщо ви хочете поговорити про фінансування тероризму, я приїду – поговоримо», – зауважує Порошенко.

Він нагадав, що за його каденції як Верховного Головнокомандувача ЗСУ звільнили дві третини окупованого Донбасу: «А сьогодні ви здали українську землю, підписавши ганебну угоду про розведення військ. Нехай суспільство оцінить. Внаслідок наших зусиль були створені ЗСУ, а українська розвідка провела десятки блискучих операцій, в тому числі і з ліквідації вбивць, мародерів і ватажків банд, які знущаються і вбивають українців. А Зеленський знищив розвідку і злив операцію щодо «вагнерівців» – поговоримо і про державну зраду».

«Я профінансував більше 2 млрд гривень на українську армію, на інші благодійні програми. А ви через свої офшорні оборудки з Коломойським ухиляєтесь від сплати податків і крадете гроші з державного бюджету – поговоримо і про фінансування», – застерігає лідер «ЄС».

За словами п’ятого Президента, Україна за Зеленського витратила більше 3,5 млрд доларів на закупівлю російського вугілля, напряму профінансувавши країну-агресора, через Росію завозивши вкрадені в України ресурси з ОРДО/ОРЛО.

«Ви маєте це пояснити і будете це пояснювати суспільству. У 2015 році Порошенко забезпечив енергетичну незалежність і припинив імпорт електроенергії з Росії і Білорусі. А після того, як ви закликаєте світ застосувати санкції проти Росії і Білорусі, самі купуєте к них електроенергію, фінансуючи агресора. Поговоримо про фінансування тероризму», – наголошує Петро Порошенко.

«Головне – перед тим, як починаєш розслідування, не вийти сам на себе», – вважає Петро Порошенко.

«Це і є переворот – те, що на день ФСБ Зеленський зробив такий подарунок Путіну, «підозру» мені як п‘ятому Президенту, який 5 років давав відсіч російській агресії. Вам дуже важко буде це пояснювати в майбутньому», переконаний Петро Порошенко.

Якщо інфляція росте, влада має індексувати людям знецінення їхніх доходів – Петро Порошенко

Держава має компенсувати громадянам інфляційні втрати, які найбільш болючі для пенсіонерів, малозабезпечених та багатодітних родин, а також для бюджетників – про це в ексклюзивному інтерв’ю «5 каналу» сказав лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко. П’ятий Президент наголошує: натомість влада витратила інфляційний прибуток держбюджету на «розпил» для оточення Зеленського.

«Інфляція – це економічна категорія, і є ефективні механізми, як долати інфляцію з точки зору соціальних наслідків. Інфляція – це найбільш жорсткий податок на незахищені верстви населення. Ухилитися від нього неможливо. Інфляція все одно за твоє споживання вийме з твоєї кишені 10, 12, 15 або 20%, як це зараз відбувається після підвищення тарифів», – пояснює Порошенко.

«Що цивілізований світ запропонував для того, щоб в першу чергу не страждали бідні люди, бо багаті розберуться? Цей механізм називається індексація. Ціни виросли на 10% – ти маєш компенсувати людині. І це не популізм. Бо якщо є інфляція, то бюджет отримує на 10% більше, і ви маєте не красти ці гроші, а перерозподілити для того, щоб виконати вимогу закону щодо індексації», – зазначає Петро Порошенко.

Він також наголосив, що це – не підвищення пенсій і зарплат, а обов’язкова індексація.

«Інфляцію ви порахували, ціни зросли на 12% – пенсіонерам додайте 12%. Бо у них немає інших джерел. Бюджетникам, які мають мінімальний рівень заробітної плати, додайте для того, щоб не постраждав рівень життя. Конституційно заборонено виплачувати заробітну платню, яка менша прожиткового мінімуму», – нагадав Порошенко.

Натомість влада забрала інфляційний дохід з бюджету і через свої оборудки кладе собі в кишеню – зауважує Порошенко.

«Наша політична сила запропонувала декілька законопроектів, які вимагають перерозподілу доходів бюджету на ключові напрямки. Перша позиція – це пенсії», – нагадав лідер партії.

«Друга позиція – це оборона країни та індексація грошових виплат. Україна під час війни три роки не підвищує грошове забезпечення українських воїнів. У 2019 році в другому кварталі при мені було економічне зростання 4,5%, і це було останнє зростання, яке бачила Україна в таких обсягах. З тих пір грошове забезпечення воїнів не підвищувалося. Тоді це було 160% від середнього рівня заробітної платні в промисловості. І тоді в армію стояла черга. А на сьогоднішній день це майже 80% від середньої заробітної платні в промисловості. Навіщо йти в армію, на фронт, коли охоронцем в обласному центрі ти заробиш більше. Безумовно, це політика, яка складає загрозу національній безпеці», – наголошує Порошенко.

Я не збираюсь ламати свій графік через забаганки Зеленського – Петро Порошенко

За вказівкою Зеленського силові структури вже третій рік поспіль фабрикують справи і намагаються обмежити міжнародну діяльність лідера опозиційної партії – про це п’ятий Президент Петро Порошенко заявив в інтерв’ю «5 каналу».

«Це ж почалося не сьогодні, це триває майже три роки. Про це свідчать, починаючи від Труби, колишнього Голови ДБР, і закінчуючи керівником Департаменту ДБР, який вів три десятка справ проти Порошенка. Як тільки він відмовився далі виконувати незаконні вказівки Зеленського і закрив справи, – його звільнили. Але він свідчив про те, що йому Офіс Зеленського давав незаконні вказівки», – нагадав п’ятий Президент.

«Зараз та сама ситуація. Мій графік як п’ятого Президента України, лідера української опозиції, лідера парламентської партії складається заздалегідь. І оскільки Зеленський доручив незаконне стеження за мною, він точно знає, що в мене після завершення парламентського тижня заплановані міжнародні візити», – зауважив лідер партії.

«Я домовився з Його Всесвятістю під час телефонної розмови в день річниці Об’єднавчого Собору 15 грудня про те, що ми найближчим часом зустрінемось у Стамбулі. У нас дуже широкий порядок денний. Нам треба наполегливо працювати щодо прискорення процесу визнання Православної Церкви України. Зеленський з великими ревнощами ставиться до цього і намагається втрутитись у мою діяльність як державного діяча, перешкоджаючи іноземним візитам», – говорить Петро Порошенко.

«Три дні зустрічей в Польщі – з депутатами Сейму, з керівництвом Комітету у міжнародних справах, участь в Безпековому форумі, публічні заходи, які транслюють основні польські канали. Інтерв’ю «Газеті Виборчій», інтерв’ю польському телебаченню, українським каналам», – перераховує п’ятий Президент.

«Що робить Зеленський? Каже «ні, ми його викличемо і знову будемо робити знущання через повістки». Хіба це для мене новина? Портнов, який знаходиться під американськими санкціями, сказав: це тактика, щоб дискредитувати лідера опозиції через незаконні, системні спроби звинувачення, що він нібито ухиляється від допитів», – наголошує Порошенко.

«У мене є свій графік. І я ламати його через примхи і незаконні забаганки Зеленського не збираюсь», – наголосив Порошенко.



10

Коментарі

14.01.22, 20:29

    24.01.22, 20:57

      35.01.22, 08:46

        45.01.22, 20:00Відповідь на 1 від Андрій1961

          55.01.22, 20:01Відповідь на 2 від WalKing

          .

            65.01.22, 20:01Відповідь на 3 від Vad Al

            ..