хочу сюди!
 

Трям

44 роки, телець, познайомиться з хлопцем у віці 30-45 років

Он вам не "батька"!



Он вам не "батька"!

Аркадий Бабченко

Правильно произносить название страны "Беларусь" мы научились, теперь давайте поговорим о том, как правильно говорить "Батька".

Ответ - никак.

Никто и никогда в Беларуси его так не называл. Это слово появилось - внимание - на российском телевидении в сюжете какого-то корреспондента, который его так назвал что-то типа по аналогии с Ельциным, сейчас точно не помню уже. Мол, Ельцин царь всея России, а Лукашенко - Батька для всех беларусов. И в России, с ее страданиями по пломбиру и сильной руке, это прижилось на ура. А в Беларуси - нет. Ну, согласитесь, странно представить взрослого человека, который на полном серьезе говорил бы про руководителя государства "наш Батька".

И беларусы всегда очень удивлялись, когда слышали это слово.

Называли его Лука - и никак иначе. С негативным подтекстом.

А теперь - Таракан.

Говори правильно!

Mayya Tulchinskaya

Сидить російська "ліберальна інтелігенція" у діжці з лайном, час від часу визирає з того лайна десь по шию - і давай ото обговорювати події у Мінську. З висот своєї прогресивної демократичної думки і передового досвіду побудови громадянського суспільства. Таке поетичне видовище - замилуєшся!
Одна голова, отираючи багно з вух, бува промовить у простір:

- Я, верите ли, за событиями в Украине тоже следил со всем вниманием! Но все же не чувствовал я тогда такой близости щемящей! Остроты такой не чувствовал, словно это со мною происходит!

Одразу десять інших голів повисовуються з своїх діжок і починається високочола дискусія. Дворянське зібрання, не менше!

- Что вы, помилуйте, да это ведь совсем другое дело! У белорусов ведь нет такого национализма махрового как на Украине! - каже знаний російський ліберальний інтелігент.

- Это вы верно подметили, коллега! У них нет такой ненависти к России! - рішуче підтримує інший запеклий російський опозиціонер.

- Право же, голубчик, белорусы не вызывают такого отторжения! Они ведь изъясняются нормально! А на Украине назло лопочут на своем тарабарском языке - и ведь ничего не понятно! - каже тендітна столична пані, кандидатка філологічних наук.

- Что ж, коллеги, наблюдаем со сдержанным оптимизмом. Быть может, белорусам удастся построить настоящую демократию, в которой российская интеллигенция сможет жить свободно! - резюмує відставної кози барабанщик російських протестів 10-річної давнини.

Із стриманим оптимізмом вони спостерігають. Відрази в них білоруси не викликають на відміну від нас. Бач, націоналізму в білорусів такого немає, як в нас. Ми ж якоюсь тарабарською мовою балакаємо - а їм незрозуміло. А шоб вам пір'я в роті поросло!

Ми для того і балакаємо своєю мовою, між іншим, щоб вам незрозуміло було. Щоб вам наша "несправжня" демократія менше подобалась. Щоб вас не надто сюди тягнуло. Останнє, що нам треба - це щоб російська інтелігенція раптом приперлася в Україну і почала тут "жить свободно". І білорусам це теж останнє, що треба.
Нормальні люди поважають мови та культури інших народів і не вважають проявом націоналізму бажання людей спілкуватися рідною мовою. А де надто свободно почувається російська "інтелігенція", там дуже скоро не буде ані свободи, ані власної культури.

Нехай краще по своїх діжках з лайном сидять, там тепло, звично і російська мова.




Kostiantyn Yelisieiev:
Безпідставні, маніпулятивніі звинувачення Лукашенка в бік України свідчать про його політичну агонію. Антиукраїнська істерія, обман з вагнерівцями вказують: Лукашенко перетнув всі можливі червоні лінії. Києву час переглянути відносини з режимом. МЗС має внести пропозиції на РНБО.

Volodymyr Omelyan:

Сподіваюся, Володимир Олександрович уважно спостерігає за подіями в Білорусі.
Бо в Україні ніхто не буде чекати на чергові вибори.
Крадете, брешете, нічого не робите - на вихід!
І ніхто захищати не буде: вчорашні охоронці і «палкі прихильники» просто відчинять двері і відійдуть убік.
І дзвонити Вам нікому, навіть Масляков не відповість. Думай-Те!
Бо часу все менше... Час вже гучно гримає у двері...

Iryna Gerashchenko:
Мовчання голови ВР, керівників монобільшості, профільних комітетів , стає непристойним. Політика і державного діяча від обивателя відрізняє наявність позиції. Це дійсно нагадує серпень 2008, напад РФ на Грузію і місячне мовчання тодішніх керівників уряду і парламенту. Це їм аж ніяк не допомогло здобути лояльність Кремля і тим більше виграти на на наступних президентських виборах, але назавжди залишилося ганьбою їх політичних біографій.

Йозеф Кнехт:
Після випаду Луки в сторону України однозначно можна сказати, що Мінськ вже не може бути місцем зустрічей ТКГ, поки не зміниться влада.
Лукашенко вже не може вважатися навіть формально нейтральним. Лукашенко - це спільник агресора та кривавий диктатор. Це і має сказати Зе.




Herman Aksom:
А що може сказати Зеленський? Він плоть від плоті лукашенківского звезеного антимайдану. В 2014-му, коли українців вбивали на вулиці він глумився із загиблих і плясав на кістках.

Виталий Портников:
Лукашенко – никакой не гарант украинской безопасности. Он гарант исключительно собственного бесконечного и бессмысленного правления. И если ему будет необходимо, он сдаст Кремлю украинские национальные интересы, как уже не раз сдавал белорусские.

Тётя Роза:
Привезённые в поддержку Лукашенко выкрикивают угрозу "Фашизм не пройдёт!". А я думаю, что пройдёт. Скинут усатого фюрера и фашизм пропадёт вместе с ним!

Тётя Роза:
Настроения в Беларуси постепенно меняются. От первоначальных лозунгов, что Лукашенко нужно снимать, многие начинают склоняться к мнению, что его нужно вешать!

Лукашенко проиграл. Путин его не спасёт. Как он не стал спасать
Саргсяна в Армении.
Ему проще попытаться сделать из Тихановской Пашиняна.
Хотя не всё здесь так однозначно...

Hellis:
Майдан, говорят они, был кровавым, и они пойдут другим путем.
"Другой путь": пропавшие без вести (не найдут, значит убиты) уже к сотне подобрались, изнасилованных жестоко - десятки. И это только первые дни.
Отстаивать право на жизнь в бою или погибнуть, целуя убийцу - вот и разница...

Robert B:
Открытые медиа заявляют о третьем погибшем. Житель Могилева умер после избиения в СИЗО.
Медсестра из Минска рассказала о множестве парней с разрывами прямой кишки и девушек с разрывами влагалища. Раздробленные головы, отбитые почки, разрывы печени.
89 человек остаются пропавшими б/в.

Тётя Роза:
Опытный политик Лукашенко определил чёткую стратегию дальнейших действий поднявшихся против тирании граждан, заявив, что для проведения новых выборов его нужно убить. Правда, не сказал, какой вариант он предпочитает: Чаушеску, Каддафи или Хусейна.

Мы из ОПы:
Як я можу давати оцінку подіям у Білорусі, коли я ще досі не визначився, з ким ми воюємо на Донбасі?
През. ВАЗеленський

Irina Medushevskaya:
Отэту всю беларускую мощу Путин реально хочет влить в состав РФии? Это же катастрофа полная для скрепного путинского порядка! Они же партизанить пойдут в РФские леса, это у них генетическое! Не понимаю, о чем Путин себе думает.

Половец Петков:
95 Квартал делал пародии на
Меркель
Обаму
Порошенко
Макрона
Олланда
А на кого не делал пародии Зеленкий и его 95 Квартал?
Правильно - на Путина и Лукашенко.
Совпадение?..

Хроники Хунты:
Самое страшное для режима Лукашенко - это остановка населением заводов и шахт.
Самое страшное для режима Зеленского - это остановка населением просмотра 1+1.





16

Коментарі

Гість: Жаннонька

119.08.20, 13:03

збс!

    219.08.20, 14:41

      319.08.20, 14:51Відповідь на 2 від Тарас Музичук