хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Іранський сором



Ірина Геращенко

Ще раз найщиріші співчуття рідним загиблим всіх країн і всіх національностей, які були в нашому Боїнгу. Всі ці дні ми думаємо про українців, канадців, іранців, шведів, афганців, німців , британців, які були на борту лайнера, про немовлят, студентів, вчених, про найчудовіший екіпаж, красунь і розумниць стюардес і стюардів, про льотчиків, які мали беззаперечний авторитет.

Єдині, хто мали сумніви в їх професійності та в безпеці українського літака і перевізника, – це українська влада. Єдині, хто на весь світ завдали першого потужного удару по професійній честі, авторитету і пам’яті загиблого українського екіпажу, – це українська влада. Спочатку посольство, яке в першому офіційному повідомленні категорично виключило ракету чи теракт, потім президент, який доручив Генпрокурору порушити справу про несправність літака і помилку екіпажу. Й вже коли весь світ говорив про ракету, й честь України захищали прем‘єри Канади, Британії, Австралії, український президент не здавався і повторював «не всьо так однозначно».

Іран визнав, що збив наш літак. Тепер важливо, щоб українська влада, нарешті, перестала поводитися як переляканий підліток й чітко задала питання про тип ракети і пряму чи опосередковану участь в цьому кошмарі Москви, яка продає зброю таким країнам, і чиї інструктори навчають збивати авіацілі.


Україна просто зобов‘язана скликати Радбез ООН, і президент мав не мовчати в унісон з Москвою, а вимагати цього ще 3 дні тому, й саме там ставити питання про спільну з іншими країнами, чиї громадяни постраждали, розслідуваньну групу. Так українська влада діяла в 2014, коли над нашим окупованим Донбасом з російського Буку було збито літак.

Й тепер ви всі розумієте, хто такий Цемах й міру його вини? Цемаха нещодавно українська влада звільнила від будь-якої відповідальності, насправді звільняючи Москву від Гааги і відповідальності, від компенсації державам і країнам за збитий МН17.


* * *

В понеділок, 13 січня, відбудеться засідання комітету зовнішніх відносин ВРУ. Попри всі обіцянки слуг голову комітету й досі не змінено. В порядку денному, отриманому минулого тижня, ані слова про зовнішньополітичну кризу через катастрофу Боїнгу. Уточнення і кореляції порядку денного комітету не отримували. Надіслала листа на голову комітету з вимогою першим розглянути саме питання катастрофи українського Боїнга і дії української влади наззовні. Така вимога голови комітету – письмово і зазделегідь подавати пропозиції до засідань клмітету.

Ну, ок. Питань маса:

– Дії українського посольства в Ірані, яке в офіційному повідомленні виключило теракт і ракету. За чиєю вказівкою діяло посольство? Відповідальність тих, хто поставив під ризик міжнародну репутацію України як безпечного перевізника.
– Чому Україна не звернулася з вимогою провести спеціальне термінове засідання Радбезу ООН і до останнього намагалася взяти провину на Україну, на наш екіпаж і несправність літака?
– Що робитиме влада для створення міжнародної слідчої групи і об‘єктивного розслідування, в тому числі можливої причетності РФ, яка продає зброю Ірану і споряджає туди інструкторів. Чи були вони в момент збиття нашого літака? Й чи не стоїть за цим швидким визнанням Іраном своєї безумовної вини й намагання відвести будь-які підозри від третіх учасників?
– І, звичайно, є питання щодо організації візиту президента до Оману. Хто входив до передової групи, яка мала забезпечувати рівень візиту, чи було МЗС долучено до підготовки, чи враховувалися безпекові ризики регіону і т.д.?

ВР 9-го скликання повністю виключена зі сфери зовнішньої політики. Імпотентний комітет, дивні міжпарламентські делегації. Ми будемо вимагати негайної зміни голови комітету, який 3 місяці тому подав у відставку. Парламент і зовнішня політика не можуть і не повинні бути заручниками некомпетентності, непрофесійності, безвідповідальності.

Volodymyr Ariev

Попри визнання Іраном провини всі слідчі дії мають бути завершені. Кожен крок має бути встановлений похвилинно.

Хто і коли постачав зброю?
Як і хто віддавав наказ на запуск?
Хто був присутній в момент пуску ракет?
Купа питань.
І головне, яке випливає логічно, чи не покриває керівництво Ірану свого стратегічного партнера і постачальника? Бо Тор-М1, який названий засобом атаки, має російське походження.

Українська влада має наполягати на завершенні слідства, не довіряти Ірану навіть після зізнання та наполягати на допуску міжнародної групи за правилами ІСАО.

Головне, не боятися добиватись правди. Вона потрібна, передусім, рідним та близьким загиблих. І Україні, для якої це справа честі.

Юрій Бірюков

В сухом остатке лично у меня остался только один вопрос.

Вот смотрите, краткая хронология:

1) Ночь с 7-го на 8-е января – сбивают наш борт. Рано-рано утром 8-го января Зеленский уже знает про сам факт. И на перекладных стартует домой.

2) Ночь с 8-го на 9-е января – он проводит в ОП совещание. Прошли уже сутки. Американцы, канадцы уже точно знают все в деталях. Данные основаны на методах ОБЪЕКТИВНОГО контроля. Воздух и космос в районе Тегерана был под мониторингом до молекул, до атомов. Там столько сил и средств разведки было задействовано, что скрыть что-либо изначально было невозможно. Возможно, не передают информацию в Украину, такое возможно.
НО! Я точно знаю, что подробный доклад от НАШИХ спецов был передан на то совещание. Там было две версии: теракт или ПВО, с последним в приоритете.

3) Зеленский пишет видеообращение, нейтрально-без-версий, тут ок.

4) 9-го января вечером США, Великобритания, Канада, Австралия предают огласке причину крушения самолета. Выбирая слегка обтекаемые фразы про “непреднамеренность”, четко говорят – ракета.

5) ВЕСЬ ВЧЕРАШНИЙ ДЕНЬ наш президент продолжает играть в “не все так однозначно”. Хотя он уже точно знает, в деталях, в подробностях.

Вопрос – почему? Вопрос – для чего?

Я не понимаю.

Валерій Прозапас

Що там справа ОГПУ “по дорученню президента” за статтею “Про порушення правил безпеки чи експлуатації повітряного транспорту”?

Що там дізналися слідчі, коли “допитали матір одного з членів екіпажу літака МАУ”?

Що там з “перевіркою авікомпаній на безпеку польотів”?

Що там на “закритому засіданні” Комітету ВР 13 числа будуть оговорювати, “щоби не політизувати”?

Все зробили і проговорили, крім очевидного – про що спочатку заявили всі лідери цивілізованого світу, а тепер визнав Іран.

Це ж треба було так сцятися навіть натякнути на можливу провину путінського союзника, щоб так зганьбитися на весь білий світ.

Ну, крім 4/5 українського населення, для якого “нє всьо так однозначно” і “мальчік учітся” вже виглядає діагнозом, якщо не тим самим “приговором”.

А найгірше, що у так званих “нових ліц” все так – і з війною, і з економікою, і “справу Шеремета” вони так розслідують, і “реформи” їхні такі, всю “епоху рвуть” через сраку.

* * *

Якщо почитати наші новини, то причину катастрофи літака з’ясували Рябошапка та Баканов з Гончаруком під незрімим, але мудрим керівництвом Владіміра Оманського.

Жодного слова вдячності лідерам Канади, США, Великобританії та навіть Австралії за публічну інформацію їхніх розвідок.

Бо інакше ж добрі українці можуть запідозрити, що бувають інші найвеличніші та найвпливовіші, а це табу.

А тим часом на фронті окупанти використовують 122 мм арту та великі міномети, поранених вже доставляють цілими бортами, – найвищі командири на чолі з головкомом мовчать.

 Alex Noinets

Окей, гугл. Ми маємо кейс, коли з російської зброї було знищено український літак.

Давайте спробуємо спрогнозувати, яким чином українська влада скористується цим трагічним кейсом для того, щоб запобігти майбутнім трагедіям? Яких санкцій буде добиватися на розповсюдження російської зброї? Які паралелі з іншими втратами від російської зброї буде проводити на слуханнях в Совбезі ООН? Як буде вимагати зупинити РФ на Донбасі, в Сирії та взагалі по всьому світі?

Ставлю пляшку Булліт бурбону, що нічого не буде. Максимум, замість всього цього Сівохо повезе когось в московську церкву, а Ломаченко сфоткається в костюмі російського танка. Тому що ми маємо справу з одним із найвеличніших лідерів сучасності та найвпливовіших людей світу, впливовіше за нього лише вірус грипу.

 Mason Lemberg

“Ніхто не відкрутиться” – сказала чучундра, що відпустила беркут, бо “мертвим не поможеш”.

Вони збиралися спихнути вину на пілотів, про що свідчать відкриті кримінальні провадження, про що свідчать вкиди про аналогічну проблему Боїнга, що летів з Ізраїлю в Африку, про що свідчать вкиди по 1+1 про те, який поганий Боїнг, про що свідчить обдзвін лідерів держав, громадяни яких загинули під час катастрофи.

Але спочатку Трюдо і світові лідери, потім медіа, а потім і сам Іран не залишив їм шансів.

А людське горе для них нічого не варте, і навіть воно не змусило їх покинути курорти.
Не кажучи про чергові брехливі обіцянки.



 

 




11

Коментарі

112.01.20, 12:23

Це не іранський сором, це українська ганьба, вона почалась, коли зє!йолопи обрали зє!зидента-клоуна!

    212.01.20, 12:41Відповідь на 1 від Merovingian

    Це не іранський сором, це українська ганьба, вона почалась, коли зє!йолопи обрали зє!зидента-клоуна!Володю, це вже сталося, на жаль. Сподіваюся, ці люди зроблять висновки, що у владі не повинно бути дилетантів

      312.01.20, 12:47Відповідь на 1 від Merovingian

      Це не іранський сором, це українська ганьба, вона почалась, коли зє!йолопи обрали зє!зидента-клоуна!Спочатку я думав назвати замітку "Іранський сором української влади".
      Але в зв"язку з тим, що всім адекватним людям зрозуміло, що в Україні зараз влади нема в принципі, я назву трохи скоротив.

        412.01.20, 12:50Відповідь на 2 від Neon@

        Це не іранський сором, це українська ганьба, вона почалась, коли зє!йолопи обрали зє!зидента-клоуна!Володю, це вже сталося, на жаль. Сподіваюся, ці люди зроблять висновки, що у владі не повинно бути дилетантівЦі так звані зе!люди ніяких висновків зробити не зможуть в зв"язку з атрофією їхніх мізків та відсутністю процесів мислення.

          512.01.20, 13:00Відповідь на 4 від БезЛица

          Це не іранський сором, це українська ганьба, вона почалась, коли зє!йолопи обрали зє!зидента-клоуна!Володю, це вже сталося, на жаль. Сподіваюся, ці люди зроблять висновки, що у владі не повинно бути дилетантівЦі так звані зе!люди ніяких висновків зробити не зможуть в зв"язку з атрофією їхніх мізків та відсутністю процесів мислення.Я кількох знаю доволі розумних, а от в цьому питанні, виявилося, в них інше бачення

            612.01.20, 13:02

            https://petition.president.gov.ua/petition/77536

              712.01.20, 13:08Відповідь на 5 від Neon@

              Це не іранський сором, це українська ганьба, вона почалась, коли зє!йолопи обрали зє!зидента-клоуна!Володю, це вже сталося, на жаль. Сподіваюся, ці люди зроблять висновки, що у владі не повинно бути дилетантівЦі так звані зе!люди ніяких висновків зробити не зможуть в зв"язку з атрофією їхніх мізків та відсутністю процесів мислення.Я кількох знаю доволі розумних, а от в цьому питанні, виявилося, в них інше баченняЯ думаю, що ці доволі розумні не пішли б на те, щоб дозволити вирізати апендицит у свєї дитини випускнику інституту Поплавськго, який працює охоронцем в "Ашані".

                812.01.20, 13:10Відповідь на 6 від ЖЁЛТЫЙ

                https://petition.president.gov.ua/petition/77536Зебіли скажуть, що це жарт або троллінг.

                  912.01.20, 13:28

                  преЗедент явно не хоче брати на себе відповідальність за все що він говорить публічно , то для чого він туди рвався на велосипеді ? ... воно хоч би собі це питання задало ... на жаль він зараз демонструє слабкість, а ще гірше байдужість ...

                    1012.01.20, 13:36Відповідь на 9 від WalKing

                    преЗедент явно не хоче брати на себе відповідальність за все що він говорить публічно , то для чого він туди рвався на велосипеді ? ... воно хоч би собі це питання задало ... на жаль він зараз демонструє слабкість, а ще гірше байдужість ...Коломойський прямо сказав: "зеленський вам бреше. Він говорить те, що ви хочете почути".
                    Так що ні про яку його відповідальність мови не йде.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна