хочу сюди!
 

Alisa

39 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 34-46 років

Фінпорушень на 8 млн гривень виявлено за зверненнями громадян



За минулий рік до Північно-східного офісу Держаудитслужби надійшло до 225 письмових та електронних звернень від 295 громадян. Це як індивідуальні, так і 7 колективних звернень, що були підписані 70 особами.

Основні теми, що порушуються заявниками у зверненнях, здебільшого стосуються питань  оплати праці, комунального господарства, охорони здоров’я, діяльності органів місцевого самоврядування, діяльності підприємств та установ та щодо інших питань.

Після детального розгляду кожного звернення, прийнято такі рішення:

·  надано роз’яснення та необхідну інформацію на 152 звернення,

·  вирішено позитивно 34 звернення;

·  4 звернення направлено за належністю, до інших органів влади відповідно їх компетенції;

·  4 звернення повернуто авторам для усунення недоліків;

·  3 звернення, визнано анонімними через неможливість встановити авторство;

·  триває розгляд 26 звернень.

Загалом, в 2021 році, під час ревізій, Північно-східним офісом Держаудитслужби досліджено інформацію викладену в 11 зверненнях та виявлено фінансові порушення та збитки на 8 млн гривень.

 Приведемо декілька яскравих прикладів виявлених ревізіями порушень, про які повідомлялось у звереннях. 

     Завдяки наданої у зверненні інформації щодо фінпорушень у Службі воєнізованої охорони Регіональної філії «Південна залізниця» АТ «Укрзалізниця», вдалось виявити порушень на суму 6,8 млн гривень. Зокрема, встановлено зайвих витрат на утримання стрілецької команди по супроводженню пасажирських та приміських поїздів на загальну суму 4,5 млн гривень.

     Під час ревізії КЗ «Комплексна дитячо-юнацька спортивна школа «ХТЗ», держаудитори дослідивши інформацію, яка викладена у декількох колективних зверненнях встановлено, що в закладі працював юрист, посаду якого ввели з порушенням штатних нормативів по спортивним школам. Через що витрати на оплату праці були завищені на загальну суму майже 400 тис. гривень.

     За зверненнями небайдужого мешканця с. Мала данилівка, держаудитори виявила чисельні порушення в діяльності Малоданилівської селищної ради, що стосувались порушень у виплаті заробітної плати, безпідставного списання 230 літрів бензину марки А-95,оплату робіт по озелененню, розрихленню землі, прориванню бур’яну, що нібито виконувались та датуються у грудні-січні місяці на суму майже 44 тис. грн. Також установлений пандус, про який  селищну раду просили місцеві жителі, виявився  не прилаштований для спуску та підйому до житлового будинку для людей, з обмеженими фізичними можливостями, в зв’язку зі збільшеним уклоном пандусу. Загальна сума виявлених порушень у  Малонадилівській селищній раді по зазначеному зверненню сягнула понад 730 тис. гривень.

 

Звертаємо увагу громадян!

Згідно з пунктом 3 Порядку планування заходів державного Фінансового контролю органами державного фінансового контролю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 08.08.2001 № 955 (далі – Порядок № 955), проведення державного фінансового аудиту та інспектування здійснюється відповідно до планів проведення заходів державного фінансового контролю, які складаються на плановий період, яким є кожний квартал.

Відповідно до пункту 7-1 Порядку № 955 до планів проведення заходів державного фінансового контролю включаються заходи державного фінансового аудиту та інспектування за високоризиковими операціями щодо використання державних ресурсів.

Північно-східний офіс Держаудитслужби постійно проводить роботу по збору інформації щодо наявності ризиків у фінансово-господарській діяльності підконтрольних установ, а саме: вивчається публічна інформація з відкритих джерел, звітність установи, обсяги фінансових потоків, ризики допущення фінансових порушень, розглядаються звернення громадян та звернення правоохоронних органів.

 

0

Коментарі