хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Контроль публічних закупівель у квітні

Моніторингом закупівель у квітні попереджено незаконні витрати бюджетних коштів маже на 230 млн гривень

 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби постійно проводиться аналіз процедур публічних закупівель (оприлюдених на веб-порталі prozorro.gov.ua.) та виявляються ознаки порушень законодавства. За результатами 60 моніторингів публічних закупівель, проведених у квітні цього року, за 59 дослідженими закупівлями встановлені, порушення законодавства на суму 328 млн гривень.

 

Найпопулярніші порушення, що допускають замовники – це порушення законодавства в частині розгляду та не відхилення замовником тендерної пропозиції, невідповідність тендерної документації вимогам законодавства та  порушення встановлених законом термінів оприлюднення інформації на веб-порталі prozorro.gov.ua.

 

За результатами проведених моніторингів по 8 процедурам закупівель, аудиторами попереджено, незаконні витрати бюджетних коштів на загальну суму майже 230 млн гривень.

 

За результатом складених аудиторами висновків про результати моніторингу закупівель, замовниками здійснено відміну 6 торгів на 229 млн грн та розірвано 2 укладені договори на 1,1 млн гривень.

 

За допущені порушення  законодавства, 3 особи притягнуто до адміністративної відповідальності через накладання штрафу.

 

Представляємо наш топ 3 порушників, які допустили порушення законодавства про закупівлі у квітні 2021 року:

- Комунальне підрядне спеціалізоване підприємство по ремонту і будівництву  автошляхів м. Харкова «ШЛЯХРЕМБУД», закупівлі на 14 млн. гривень. Встановлено порушення законодавства в частині розгляду та не відхилення замовником тендерної пропозиції.

-         Комунальне підприємство «ЖИЛКОМСЕРВІС», закупівлі на 26 млн гривень. Встановлено порушення законодавства в частині розгляду та не відхилення замовником тендерної пропозиції.

-         Мереф'янська міська рада сума, закупівлі на 3 млн гривень. Встановлено порушення законодавства в частині розгляду та не відхилення замовником тендерної пропозиції.

 

Пресслужба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

 

0

Коментарі