хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Результати ревізії Департаменту капітального будівництва ХОДА

  • 25.11.20, 14:09

Аудитори Харківщини виявили значні недоліки в роботі Департаменту капітального будівництва ХОДА 

 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби проведено ревізію Департаменту капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації за період 2017 - 2020 років. За результатами ревізії виявлені фінансові порушення на загальну суму понад 2,6 млн гривень.

В ході проведеного ревізії виявлено незаконні витрати, порушення бюджетного законодавства та порушення законодавства при проведенні публічних закупівель, серед найвагоміших фактів можливо зазначити наступні.

Так, ревізією витрачання коштів на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів по Харківській області встановлено, що в результаті завищення кількості і вартості часу використання будівельних машин та механізмів, завищення кількості і вартості використаних будівельних матеріалів, завищення норм списання матеріалів, виконаних 19-ма підрядними організаціями, допущено незаконні витати бюджетних коштів на загальну суму майже 1 млн гривень.

Документальною ревізією питання забезпечення цільового використання бюджетних коштів, виявлені нецільові витрати у розмірі 481 тис. грн, а саме: використання бюджетних коштів всупереч напрямам, визначеним паспортом бюджетної програми.

Також, ревізією дотримання законодавства у сфері закупівель встановлені порушення термінів оприлюднення звітів по 5 укладеним договорам та по 11 процедурах не відхилено пропозиції учасників тендерних торгів, які не відповідають умовам тендерної документації та кваліфікаційним критеріям.

Крім того, ревізією виявлено ряд інших фінансових порушень, що не призвели до втрат, на загальну суму майже 1,2 млн гривень.

Зусиллями аудиторів, виявлені фінансові порушення усунуто на загальну суму 2,1 млн гривень.

 Керівнику Департаменту направлено вимогу щодо вжиття заходів по усуненню виявлених порушень та притягнення до дисциплінарної і матеріальної відповідальності посадових осіб, винних у допущених порушеннях.

За допущені порушення у веденні бухгалтерського обліку та порушення законодавства про закупівлі, до адміністративної відповідальності притягнуто 5 посадових осіб Департаменту.

Про результати ревізії проінформовано Голову Харківської обласної державної адміністрації та матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

#підконтролем #dasukharkiv


0

Коментарі