хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Харківські аудитори перевірили КПЖЕРП м. Чугуєва

  • 06.09.19, 09:03

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби провели ревізію фінансово-господарської діяльності Комунального житлового ремонтно-експлуатаційного підприємства м. Чугуєва (далі – КЖРЕП м. Чугуєва або підприємство) за період з 01.01.2015 по 31.10.2018 та встановили порушень на загальну суму 663,88 тис. гривень.


 

 

Ревізією встановлено недоотримання фінансових ресурсів – на суму 52,62 тис. грн, незаконних витрат – на суму 131,18 тис. грн, нестач – на суму 0,58 тис. грн, інших фінансових порушень – на суму 479,50 тис. грн, а також неефективних витрат  коштів підприємства – на суму 132,85 тис. гривень.

Так, в результаті необґрунтованого внесення 6-ма підрядниками  недостовірних даних до актів приймання виконаних будівельних робіт  вартість робіт з поточного та капітального ремонтів внутрішньобудинкових доріг та тротуарів, житлових будинків та з капітального ремонту ліфтів в житлових будинках м. Чугуєва Харківської області завищена на загальну суму 74,33 тис. грн з урахуванням ПДВ. Так як, завищена вартість виконаних робіт оплачена КЖРЕП м. Чугуєва за рахунок бюджетних коштів, то внаслідок зазначених порушень бюджету м. Чугуєва завдана матеріальна шкода (збитки) на відповідну суму.

Крім того, під час ревізії встановлено, що в 2018 році КЖРЕП м. Чугуєва не були  використані кошти бюджету м. Чугуєва в сумі 9,37 тис. грн, які після закінчення бюджетного року не були повернуті до бюджету м. Чугуєва, чим даному бюджету завдано (шкоди) збитків на відповідну суму.

Також, внаслідок застосування коефіцієнтів співвідношень, які не передбачені умовами Галузевих угод, при розрахунку нових тарифних ставок двірникам підприємства, допущено зайве витрачання коштів підприємства на оплату праці на загальну суму 20,22 тис.  грн, в т.ч. зайво виплачено заробітної плати на загальну суму 16,58 тис. грн та, відповідно, зайво нараховано на дану заробітну плату та перераховано єдиного соціального внеску до Пенсійного фонду України на суму 3,64 тис. гривень.

Крім того, за даними бухгалтерського обліку КЖРЕП м. Чугуєва не відображена дебіторська заборгованість 12 контрагентів по відшкодуванню витрат по утриманню прибудинкової території на загальну суму 52,62 тис. гривень.

Внаслідок порушення термінів розрахунків за спожиту електроенергію КЖРЕП м. Чугуєва понесло додаткових витрат на сплату пред’явлених штрафних санкцій (пеню у розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожен день прострочення платежу, 3% річних та інфляційні) на загальну суму 132,85 тис. гривень.

Ревізією встановлені порушення вимог законодавства про закупівлі в частині порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлі відповідно до вимог законодавства.

На теперішній час, КЖРЕП м. Чугуєва  усунуто фінансових порушень на загальну суму 591,12 тис. грн, а саме: відшкодовано незаконних витрат на суму 102,41 тис. грн, надійшли недоотримані кошти на розрахунковий рахунок підприємства на суму 8,63 тис. грн, відшкодована нестача матеріальних цінностей на суму 0,58 тис. грн,  поновлена дебіторська заборгованість в сумі 255,50 тис. грн,  оприбутковані основні засоби на суму 221,97 тис. грн та лишки матеріальних цінностей на загальну суму 2,04 тис. гривень.

За результатами ревізії начальнику КЖРЕП м. Чугуєва направлено вимогу про усунення порушень законодавства в повному обсязі та щодо розгляду питання про притягнення до дисциплінарної та матеріальної відповідальності осіб, винних у допущених порушеннях.

За ведення бухгалтерського обліку з порушенням установленого порядку 5-х посадових осіб Підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

За допущені порушення законодавства про закупівлі на  2-х посадових осіб КЖРЕП м. Чугуєва складені протоколи про адміністративне правопорушення за ст.16414 КУпАП, які направлені до Чугуївського міського суду Харківської області.

Інформація про виявлені фінансові порушення направлена до ГУ ДФС у Харківській області та Управління захисту економіки в Харківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції  України

 Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

0

Коментарі