хочу сюди!
 

Наташа

49 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 44-53 років

Завершено аудит шкіл у м. Куп`янськ

Харківські аудитори провели аудит виконання бюджетних програм з надання середньої освіти школам міста Куп`янск

 

Фахівцями Північно-східного офісу Держаудитслужби проведено державний фінансовий аудит виконання бюджетних програм з надання загальної середньої освіти загальноосвітніми навчальними закладами Відділу освіти Куп’янської міської ради за період з 01.01.2017 по 01.01.2019 року.

Результати аудиту засвідчили ряд проблемних питань в організації внутрішнього контролю за використанням бюджетних коштів, у системі планування та використання бюджетних коштів, наявність в місті навчальних закладів, які використовуються не на повну потужність, що не дозволяє забезпечити належний рівень надання послуг із загальної середньої освіти в денних загальноосвітніх навчальних закладах та призводить до значних витрат бюджетних коштів на їх утримання.

Наявні недоліки в управлінні бюджетними коштами та недосконалість системи внутрішнього контролю не забезпечують повною мірою законного та ефективного використання коштів, виділених для забезпечення надання послуг із загальної середньої освіти.

Зокрема, прийняття відповідних рішень з проведення оптимізації діючої мережі загальноосвітніх навчальних закладів шляхом об’єднання шкіл з низькою наповнюваністю та пониження ступеню при відсутності 10–11-х класів сприятиме ефективному і раціональному використанню бюджетних коштів та дозволить скоротити витрати коштів місцевого бюджету на їх утримання щонайменше на 3 107,62 тис. грн в рік, з них коштів освітньої субвенції на оплату праці педагогічного персоналу – на 808,74 тис. гривень.

При використанні коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання державної підтримки особам з особливими освітніми потребами допущено факти спрямування коштів на придбання для Куп’янського інклюзивно-ресурсного центру спеціальних засобів корекції психофізичного розвитку (ламінатор, багатофункціональний пристрій, планшет та комплект мультимедійного обладнання) вартістю 152,9 тис. грн, які тривалий час не використовуються через не проведення ремонтних робіт в приміщеннях, де буде розміщуватися вказане обладнання, що має ознаки неефективного використання бюджетних коштів та не сприяє досягненню мети їх придбання у 2018 році.

Затвердження у штатному розписі Куп’янської ЗОШ № 6 посади водія при відсутності потреби у організованому підвезенні учнів на навчання і додому, призвело до неефективного витрачання бюджетних коштів на її утримання в сумі 92,23 тис. гривень.

Відсутність в закладах освіти заходів, спрямованих на скорочення кількості працюючих з неповним робочим часом, стало наслідком неефективного використання коштів місцевого бюджету у 2017–2018 роках на сплату єдиного соціального внеску в сумі 60,87 тис. гривень.

За результатами аудиту надано п’ять пропозицій, спрямованих на підвищення ефективності використання бюджетних коштів, серед яких вжиття заходів щодо оптимізації мережі загальноосвітніх навчальних закладів міста,  спрямованих на покращення умов для здобуття дітьми відповідної освіти та, водночас, можливості скорочення витрат на утримання та раціонального й ефективного використання ресурсів. 

 

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби.

0

Коментарі