хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Romalviv

попередня
наступна

TCPip

TCP/IP — це абревіатура терміну Transmissіon Control Protocol / Internet Protocol (Протокол керування передачею / Протокол Internet). Фактично TCP/IP не один протокол, а декілька. Саме тому ви часто чуєте, як його називають набором, або комплектом протоколів, серед яких TCP і IP — два основних. Фактично TCP/IP представляє цей базовий набір протоколів Інтернету, відповідальний за розбивку вихідного повідомлення на пакети (TCP), доставку пакетів на вузол адресата(IP) і збирання (відновлення) вихідного повідомлення з пакетів (TCP).

ьогодні стек ТСР/ІР є одиним з найпоширеніших стеків транспортних протоколів обчислювальних мереж. Дійсно, тільки в мережі Internet об’єднано близько 1 мільярду комп’ютерів в усьому світі, що взаємодіють один з одним за допомогою стеку протоколів ТСР/ІР.

Transmission Control Protocol/Internet Protocol (TCP/IP) - це промисловий стандарт стека протоколів, розроблений для глобальних мереж.

Отже, що лідирує роль стека TCP/IP порозумівається наступними його властивостями:

Це найбільш завершений стандартний і в той же час популярний стек мережевих протоколів, що має багаторічну історію.

Майже усі великі мережі передають основну частину свого трафіка за допомогою протоколу TCP/IP.

Це метод одержання доступу до мережі Internet.

Цей стек є основою для створення intranet- корпоративної мережі, що використовує транспортні послуги Internet і гіпертекстову технологію WWW, розроблену в Internet.

Усі сучасні операційні системи підтримують стек TCP/IP.

Це гнучка технологія для з'єднання різнорідних систем як на рівні транспортних підсистем, так і на рівні прикладних сервісів.

 Це стійке масштабоване міжплатформене середовище для додатків клієнт-сервер.

TCP/IP — зародився в результаті досліджень, профінансованих Управлінням перспективних науково-дослідних розробок (Advanced Research Project Agency, ARPA) уряду США в 1970-х роках. Цей протокол був розроблений для того, щоб обчислювальні мережі дослідницьких центрів в усьому світі могли бути об’єднані у формі віртуальної «мережі мереж» (internetwork). Первісна Internet була створена в результаті перетворення існуючого конгломерату обчислювальних мереж, що носили назву ARPAnet, за допомогою TCP/IP.

 

Великий внесок у розвиток стеку протоколів TCP/IP, що одержав свою назву завдяки популярним протоколам IP і TCP, вніс університет Берклі, реалізувавши протоколи стека у своїй версії ОС UNIX. Популярність цієї операційної системи привела до широкого поширення протоколів ТСР, IP і інших протоколів стека. Сьогодні цей стек використовується для зв’язку комп’ютерів світової інформаційної мережі Internet, а також у величезному числі корпоративних мереж.

 

0

Коментарі