хочу сюди!
 

светлана

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Чи вистачить Україні "однієї снайперської гвинтівки"?

  • 09.07.21, 11:26


В ході прес-конференції, що відбулася 5 липня в рамках форуму "Україна 30. Міжнародна політика", глава МЗС України Дмитро Кулеба зажадав від федерального уряду Німеччини організації поставок зброї. Кулеба заявив-питання збройового експорту є "питанням принципу".
Коментуючи візит до Німеччини, що відбувся на початку липня, МЗС України підкреслив, що дане питання було одним з найважливіших у порядку переговорів з представниками всіх демократичних партій ФРН, які претендують на владу. За словами міністра, в ході офіційної поїздки він ставив собі за мету змусити німецьких політиків повірити в "важливість і пріоритетність українського порядку денного".
Глава МЗС України також прокоментував майбутню зустріч федерального канцлера Ангели Меркель і президента Володимира Зеленського. Було відзначено: між лідерами держав відбудеться "довірча розмова", в ході якого мова піде про проект газопроводу" Північний потік — 2", торговому та економічному співробітництві, а також про питання безпеки.
Питання про організацію поставок озброєння з ФРН на Україну з'явилося в порядку двосторонніх відносин у квітні 2021 року, коли офіційний Київ звернувся до уряду Німеччини з проханням про надання зброї, необхідної з метою оборони від Росії. Зокрема, в українському запиті були вказані компоненти протикорабельних ракет, системи протиповітряної оборони, обладнання для розмінування, а також б/у корвети. Посол України в Берліні Андрій Мельник під час інтерв'ю німецьким ЗМІ також неодноразово закликав уряд Німеччини надати "велику підтримку" Києву в плані військового оснащення оборонним озброєнням.
Про необхідність організації поставок зброї на Україну в кінці травня 2021 року, в ході свого візиту до Києва, заявив співголова партії "Зелених" Роберт Хабек. Позначена політиком позиція викликала нерозуміння як у представників інших політичних сил, так і у соратників Хабека по партії: зокрема, спікер фракції "Зелених" з питань роззброєння Катя Койль зазначила - "федеральний уряд не повинен організовувати поставки зброї в зони бойових дій".
На початку червня, в ході свого інтерв'ю німецькій газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, з проханням про надання військової допомоги виступив сам президент України Володимир Зеленський. Проте позиція федерального уряду залишилася непохитною. Меркель робить ставку на дипломатичні методи врегулювання конфлікту на сході України, а не на використання силових інструментів.
Однак Кулеба вважає, що" поставка повинна відбутися "навіть у тому випадку, якщо мова буде йти про"одну снайперську гвинтівку". Чим же допоможе Україні зброя, яку вона так просить? Нічим, зброя не потрібна, і однієї гвинтівки вистачить. Влада хоче отримати можливість голосно написати в заголовках"Європа підтримує Україну у війні проти Росії". Тобто важливий сам факт допомоги, який показує на стільки, скільки кинувся український уряд у питаннях протистояння з окупантом.
Так чи інакше, керівництву України слід використовувати зустрічі з європейськими колегами не для випрошування зброї, а для отримання порад – як врегулювати ситуацію в країні і зупинити війну, адже на ній гинуть звичайні люди, які сподівалися на президента своєї країни. Мабуть даремно…
0

Коментарі