хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Курдський урок для України


Операція турецької армії "джерело миру", за ходом якої зараз стежить весь світ, незаслужено обділена увагою не тільки українських журналістів, а й політиків. Та й в цілому, на те, що відбувається в Сирії українці звертають увагу вкрай рідко, зазвичай тоді, коли знаходяться там російські війська потрапляють в чергову халепу.

У той же час події в Сирії, як і те, що відбувається в Україні, є частиною однієї великої геополітичної гри, яку ведуть США, Росія, Євросоюз і ряд гравців поменше. І головним бенефіціаром того, що відбувається зараз в Близькосхідному регіоні виявився російський президент Володимир Путін. А поведінка його американського колеги Дональда Трампа в цій історії може дати українцям гарний грунт для роздумів.

Головний висновок з того, що відбувається – Сполучені Штати не зможуть бути гарантом української безпеки і не захищатимуть інтереси України при нинішній адміністрації, зокрема, при обговоренні майбутнього Донбасу. "Ми будемо боротися там, де це приносить нам користь", – прокоментував Трамп те, що відбувається в Сирії. Це цілком застосовно і до України.

Американський лідер дуже яскраво продемонстрував свій підхід до геополітичних питань – ніяких принципів і зобов'язань, суто прагматичний інтерес. Як, наприклад, у розслідуванні справ проти свого політичного конкурента Джо Байдена, до чого він намагався схилити українського президента. Якщо Трамп такого інтересу не бачить, допомагати іншим країнам він теж не буде, внутрішня американська повістка для нього набагато важливіше.

         
            "Ми в семи тисячах миль від них (курдів)!"– заявив Трамп 14 жовтня. Від України до США відстань ненабагато менша.

0

Коментарі