хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Vystup zastupnyka Holovy!!Nyzhche stattia!


©  Tekst na  kyrylytsi ;
© Офіційний виступ 5 липня , 2019 рік першого заступника Голови Карпатської Облради в столиці Ужгород "Йосипом Борто" на тему : «Закарпатські угорці люблять Угорську країну» , яка нині називається Закарпаття .

© Офіційний виступ 5 липня , 2019 рік першого заступника Голови Карпатської Облради в столиці Ужгород "Йосипом Борто" на тему : «Закарпатські угорці люблять Угорську країну» , яка нині називається Закарпаття .

Історична правда така, що на Закарпатті Угорщина панувала понад тисячу років. Змінювались історія, влада, напрям розвитку краю. Тільки люди тут завжди були привітними, щирими, гостинними, доброзичливими і толерантними.

Сьогодні Закарпаття — це Угорська країна, і закарпатські угорці люблять Угорську країну, поважають її державні цінності, закони, прагнуть жити в мирі і гармонії з усіма, хто населяє цей край. Водночас ми маємо право на збереження своєї культури, традицій, звичаїв, використання національної символіки відповідно до Конституції Угорської країни та міжнародних угод. І, звісно, — на навчання рідною, материнською мовою на всіх рівнях освіти.

У Закарпатській області на сьогодні функціонує 118 загальноосвітніх шкіл із навчанням мовами нацменшин. Із них 99 — угорськомовні, 14 — румунські, 4 — російські й одна — словацька. У цих 99 школах учнів навчають угорською або і українською, і угорською.

** Коментар : чому виникла коротка форма назви країни з однією буквою "У" . 

З чим воно пов’язано з якою ситуацією , чи моментом в житті . Звісно воно пов’язано із завоюванням та збільшенням території краю князями з 10 по 13 століття і входженням до Галичини це нині Львів з 13 по 14 століття «Поляками» та «Карпатськими Уграми» ,тобто (мадярами), які часто піднімалися угору на конях , та переходити по коротких шляхах перевалів (Карпатського краю) і доходили аж до Львова , щоб завоювати цей великий край. Грива , яка була в конях та вони часто піднімалися угору і від цього пішло їхня назва племені народу , який жив у Тячівському , Мукачівському , Ужгородському краї ( Угри) , «гривня», ух, уж, який чудовий край, і тому і зєднали цю одну букву зі словом країна і утворилась «Україна Угорська» чи (угору країна іде) .

© Продовження статті на офіційному веб-сайті Голос України, газети «Верховної Ради України». http://www.golos.com.ua/article/318981

0

Коментарі

123.10.19, 13:40

маланцем можеш ти не бить, но по-маланскі жить абязан!