хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

«Карітас» допоміг обдарованій дитині здобути перемогу

  • 25.03.10, 16:28

Восьмирічний дрогобичанин переміг у Міжнародному мистецькому конкурсі дитячих малюнків у США Восьмирічний дрогобичанин Остап Чапля переміг у Міжнародному мистецькому конкурсі дитячих малюнків, який відбувався у м. Аве Марія, Флорида (США). В конкурсі брало участь 150 робіт дітей із 15 країн світу. В результаті таємного голосування всі члени журі конкурсу проголосували за малюнок Остапа «Українське Різдво». Інформація про конкурс та переможця, а також фотографія малюнку розміщена на веб-сторінці цього міста.

Шлях до перемоги цього хлопчика був нелегкий. Залишившись без батька, сім’я мала чималі проблеми. Але Остап, незважаючи на статус пів-сироти, росте хлопцем життєрадісним і відповідальним. В школі він найбільше полюбляє трудове навчання та етику, тобто йому краще даються гуманітарні предмети. А за словами його вчительки Оксани Ярославівни Брелик Остап є дуже мудра та вихована дитина. Він активний, приймає участь у всіх заходах, відвідує багато гуртків. Малювати хлопчик почав років із двох, коли одного разу розмалював всі стіни в одній із кімнат. Тепер Остап навчається мистецтву у Дрогобицькій дитячій художній школі. Його викладач Ольга Орестівна Демкович каже, що Остап, безперечно, має здібності і талант, знає, чого хоче і досягне успіху, якщо і надалі буде працювати. Вона впевнена, що ми про нього ще почуємо.

Крім захоплення живописом, Остап відвідує музичну школу (вчиться грати на флейті), шаховий клуб, катехетичний гурток та ансамбль бального танцю «Оксамит».

Як же потрапив малюнок маленького дрогобичанина до Америки?

Справа в тому, що дрогобицький Благодійний Фонд «Карітас Самбірсько-Дрогобицької Єпархії» вже понад два роки допомагає цій родині. Тому довідавшись про такий конкурс від знайомих, колектив «Карітасу» вирішив відправити фото його малюнку організаторам. Вони були вражені цією роботою та попросили прислати оригінал. «Тоді ми підготувати роботи до участі в конкурсі та за сприяння ще одного добродія п. Тараса Зубрицького відправили кілька малюнків до США», - розповіли у «Карітасі». І ось нещодавно отримали вражаючий результат – звання найкращого здобув Остап Чапля, а серед призерів ще двоє дрогобичан - дітей з особливими потребами – Артур Ковельський та Роман Плоскодняк.

1

Коментарі

18.05.10, 12:36