хочу сюди!
 

Татьяна

56 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Звернення про українську мову

  • 10.03.10, 10:05

Координаційна рада Блоку національно-демократичних сил Дрогобичини просить Віктора Януковича не чинити наруги над українською мовою

 

 

Координаційна рада Блоку національно-демократичних сил Дрогобиччини прийняла звернення до Президента України Віктора Януковича, у якому просить його не надавати російській мові статусу державної в окремих областях України. У зверненні, зокрема, йдеться:»  Висловлюємо рішуче обурення антиукраїнськими заявами  про надання в Україні російській мові статусу офіційної. Ці ганебні антинаціональні наміри останнім часом сколихнули нашу державу, стурбували усі національно-патріотичні сили. Втрата мови може призвести не лише до знищення української державності, а й зникнення  національної ідентичності. Є мова -  є нація, нема мови -  нема й нації.  Узаконене право вживати російську мову в державних структурах, школах  стане чи не останнім  кроком на шляху знищення української мови. Ваш задум  та наміри ваших соратників – дорога у  минуле, яка призведе до духовної трагедії.

Тому закликаємо Вас не чинити наруги над українською мовою, а навпаки подбати про її відродження і належну популяризацію. Саме українська мова повинна стати основним чинником для об’єднання усього українського суспільства,  яке Ви декларуєте у своїх заявах. Сьогодні найвища пора в незалежній Україні прийняти Закон про українську мову, адже закон теперішній, прийнятий ще за часів Радянського Союзу, не досконалий і не виконується. Вимагаємо удосконалити законодавство, передбачити сувору відповідальність за  нехтування ним, забезпечити розширення вжитку української мови в засобах масової інформації, у сфері освіти, науки, культури. Державна політика повинна бути спрямована на утвердження поваги до української мови: усі громадяни України зобов’язані знати і шанувати українську мову. Україна має самобутню багатовікову культуру, свої звичаї і свою мову, яка справедливо вважається однією з наймилозвучніших у світі. Це мова Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки.

 На вірність Українській державі Ви присягли на сокровенній пам’ятці нашого народу - Пересопницькій Євангелії, яка написана українською мовою, котра впродовж століть була святим оберегом нашого поневоленого народу. Тому Ваш найперший моральний, суспільним обов’язок – берегти і розвивати мову тієї держави, Президентом якої Ви стали. Інакше залишите в історії України слід ганебного служителя, який запродався Росії, насаджуючи  двомовність, який хотів потоптати найдорожчу цінність української нації. Прийдешні покоління українців ніколи б не пробачили Вам такого гріха. Сподіваємося, що Ви засвідчите державницьку мудрість і не підете на такий антиконституційний злочин проти українського народу, як надання статусу державної в окремих областях України російській мові. Інакше Ви свідомо станете на бік постімперських сил, які і донині не хочуть визнавати ні України, ні української мови. Подбавши про пріоритет і престиж української мови, Ви матимете змогу  втілити свій задум щодо об’єднання України. Адже зумисне зросійщені  мешканці Сходу та Півдня України не мають  можливостей для реалізації своїх духових потреб» Координаційна рада висунула вимогу відповідального підходу і ставлення до української мови, а також заявила, що рідну мову відстоюватиме всіма законними способами.  
3

Коментарі

Гість: Shabash

110.03.10, 10:33

вчера в каневе янык сказал что будет лишь 1 государственный язык - украинский
http://www.kommersant.ua/doc.html?docId=1334798
Так що все гаразд))

    210.03.10, 11:16Відповідь на 1 від Гість: Shabash

    ось так він і "кинув" своїх виборців....

      Гість: Shabash

      310.03.10, 11:42Відповідь на 2 від ПИВОМАН

      ось так він і "кинув" своїх виборців....взагалі розумний крок... якщо читати статтю, то стає зрозумілим, що він зробить російську мову регіональною (припускаю, що в тих областях ,які його підтримали). Відповідно збереже підтримку на сході і покращить ставлення до себе на заході.