хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

У Дрогобичі радилися як поліпшити правову освіту

  • 25.02.10, 15:42

    25 лютого у Дрогобицькій міській раді відбулося засідання Дрогобицької міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення, у якій взяли участь заступник начальника Головного управління юстиції у Львівській області Богдан Юськів, начальник Дрогобицького міськрайонного управління юстиції Руслан Щерба, керуючий справами виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Ольга Зубрицька. Серед присутніх були начальник відділу культури та мистецтв  виконавчого комітету  Дрогобицької міської ради Олег Яводчак,  начальник юридичного відділу виконавчого комітету Дрогобицької міської ради Оксана Хемич, директор Дрогобицького міськрайонного центру зайнятості Богдан Волошин,  головний спеціаліст відділу освіти Орися Небелюк, провідний методист провідної центральної бібліотечної системи Лариса Благодир та інші. На засіданні заслухали питання про роль закладів культури міста Дрогобича у здійсненні правової освіти. З доповідями виступили начальник відділу культури та мистецтв  Олег Яводчак , провідний методист провідної центральної бібліотечної системи Лариса Благодир, яка, зокрема, проаналізувала значення бібліотек у формуванні та підвищенні правової освіти. Проблемним є те, що сьогодні правова література у бібліотеках становить лише 1,5% із 361 тис. фондів. Головний спеціаліст відділу освіти Орися Небелюк поділилася цікавими думками щодо правового та патріотичного виховання дітей дошкільного віку як необхідний складник системи правової освіти населення. Директор міськрайонного центру зайнятості Богдан Волошин, торкаючись проблеми патріотизму, звернув увагу на вплив на сучасних дітей інтернету, телебачення, які, на жаль, не є українськими. Заступник начальника Головного управління юстиції у Львівській області Богдан Юськів зауважив, що між правовою освітою і патріотизмом є дуже міцний і нерозривний зв’язок. Саме правова освіта є основою для формування українського патріота, становлення якого, звісно, розпочинається з сім’ї, дитячого садочка, а відтак - школи. Велике значення у цьому аспекті має правова освіта батьків.

  – Щодо формування патріотизму, - сказав Богдан Юськів,  - я вважаю, що кожен українець має робити щось, бодай маленьку зернинку, для України. Тоді результат буде очевидний.

  Рада також розглянула питання про заходи, спрямовані на розяснення серед населення виборчого законодавства з метою  реалізації людьми права та волевиявлення. Богдан Юськів звернув увагу присутніх на особливості нового Закону «Про корупцію», який має набути чинності з 1 квітня 2010 року, наголосив на необхідності провести активну розяснювальну роботу щодо засад цього закону.

1

Коментарі