хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Юні таланти з Старого Кропивника

  • 12.02.10, 12:05

 

У Дрогобицькому Палаці мистецтв музейного комплексу «Дрогобиччина» демонструється виставка творчих робіт учнів загальноосвітньої школи села Старий Кропивник. Свої роботи представили на огляд відвідувачів найбільш обдаровані діти 8-9 класів, це - вишиті бісером образи, бісерні прикраси, іграшки, малюнки. Кожна дитина - обдарована і цікава. Та окрасою експозиції дитячих робіт є образи, вишиті бісером, Галинки Орєшнікової, яка так як і її сестричка-близнюк Христинка, брала участь у конкурсі «Таланти твої, Україно», який проводила Дрогобицька райдержадміністрація, де вони обидві зайняли призові місця у номінаціях «Українська народна вишивка» та в конкурсі бісероплетіння. Дівчатка надзвичайно працьовиті і настільки захоплені творчим дійством, що все інше відходить на другий план. Створені ними образи ніби передають ауру чистоти та божого благословіння, а це мабуть тому, що в кожен образ вкладено частинку душі та майстерності кожної з дівчаток.

Ще одна учасниця виставки, яка займається виготовленням виробів з бісеру, Тетяна Юрків. Екзотичні тваринки, пташки, українські народні традиційні прикраси - у всіх цих роботах вкладена велика наполегливість та неабияка працелюбність.

ІЦе дві цікаві учасниці виставки представлені в своїй творчості малюнками. Це - Ірина Дзюринець та Марія Кандур. Дівчата неодноразово займали призові місця в шкільних конкурсах малюнку. Малювали обидві з дитинства, кожна з них малює те, що ближче їй до душі: Ірина – портрети, хоча коли була молодшою,- малювала пейзажі; а Марія - і натюрморти, і пейзажі, і навіть робить спроби у графіці, про що свідчить створена нею карта біблійних подорожей св. Апостола Павла. Її мрія - вступити до Стрийського художнього училища, де навчалось багато наших талановитих земляків. І хто знає, можливо, колись і ця дівчинка стане професійним художником або дизайнером.

Велика заслуга в творчому розвитку кожної з цих дітей вчителя малювання та праці Старокронивницької загальноосвітньої школи Надії Миколаївни Андріїв. Коли вона розповідає про своїх учнів, то ніби світиться, бо вміє побачити і підтримати ту творчу іскринку, яка є, мабуть, в кожній дитині. Як вчитель прекрасного вміє прищепити любов до мистецтва, а саме - до нашою традиційного - плетіння з бісеру ґерданів та силянок.

Можливо, не кожен з цих учнів стане професійним митцем, але дитина, якій змалечку прищеплена любов до прекрасного, безперечно виросте гармонійно розвиненою особистістю та з добром у душі.

Надія Кікта,

завідувач відділу етнографії та побуту музейного комплексу «Дрогобиччина»

Більше фото - у фотоальбомі "Таланти з Старого Кропивника"

1

Коментарі