Штучний інтелект як перекладач з котячої та собачої.
- 09.05.25, 16:36
- ШІрість у кубі
Штучний інтелект як перекладач з котячої та собачої: реальність ближче, ніж здається!
Як це працює?Новітні алгоритми машинного навчання вже здатні аналізувати вокалізацію та міміку тварин. Вони розпізнають, коли кіт просить їсти, коли пес хоче гуляти, і навіть можуть передбачити настрій улюбленця. Це не фантастика—а технологія, що поступово впроваджується у світ домашніх тварин.
Переваги: Глибший емоційний зв’язок – більше не треба гадати, чого хоче ваш улюбленець.
Розуміння потреб – своєчасна допомога, адаптація догляду.
Попередження стресу – швидке виявлення занепокоєння або дискомфорту.
Веселі моменти – спілкування з улюбленцем стане схожим на діалог, а не одностороннє вгадування.
Зараз проводяться дослідження, які доводять ефективність таких моделей. У перспективі можна очікувати інтеграцію ШІ-перекладачів у гаджети для власників тварин—наприклад, у вигляді мобільного застосунку, що в режимі реального часу транслюватиме "перекладені" емоції й наміри вашого пухнастого друга.
Чи готові власники котів та собак до такої революції?Схоже, що так! Адже хто не мріяв би зрозуміти, чому його кіт о третій ночі стрибає по кімнаті або що саме означає той хитрий погляд пса? ШІ розширює межі спілкування, і ця технологія вже на порозі наших домівок. (Копілот)
Коментарі
The Martian
19.05.25, 17:33
А потом и до рыбок в аквариуме доберутся. Когда там они захотят поплавать в Днепре около 18:00 (в собачий час).
Пока же надо виробляти гаджеты для сограждан, котрі не розуміють "собачої" мови.
The Martian
29.05.25, 17:34
Чи допоможуть технології краще зрозуміти тварину?
https://dev.ua/news/kormotekh-10-1733416749
Ми-шутка
39.05.25, 18:25Відповідь на 1 від The Martian

А мене все мучає питання, як потім свиням в очі дивитися.The Martian
49.05.25, 19:03Відповідь на 3 від Ми-шутка
безмолвно
Ми-шутка
59.05.25, 19:16Відповідь на 4 від The Martian
щоб відповіді не було...
The Martian
69.05.25, 19:51Відповідь на 5 від Ми-шутка
ну хрю....
там, кст, по ссылке целые залежи по теме заголовка, но я не осилил, так как нема собак и котов
The Martian
79.05.25, 19:53Відповідь на 6 від The Martian
Наприклад,
Модель, попередньо навчена людською мовою, краще розуміла й ідентифікувала собачий гавкіт, особливо після налаштування на звуки, що видають 74 собаки, а саме 21 французький пудель, 11 шнауцерів і 42 чихуахуа.
The Martian
89.05.25, 19:54Відповідь на 7 від The Martian
Або... Розумний нашийний
Перекладач собачого гавкоту придумали корейські інженери. Вони створили розумний нашийник, який розпізнає емоції тварини.
The Martian
99.05.25, 19:55Відповідь на 8 від The Martian
Чи

MeowTalk
Це додаток для смартфонів, який «перекладає» котяче нявкання людською мовою. Поки що застосунок обмежується 13 котячими фразами, як-от «Нагодуй мене», «Я злий/зла» та «Відчепись від мене».
The Martian
109.05.25, 19:55Відповідь на 9 від The Martian
нявкання