хочу сюди!
 

Ксюша

44 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 43-50 років

Знайдено найдавніший череп Homo Erectus, одного з предків людини

В Африці знайшли найдавніший череп предка Homo sapiensПід час розкопок на території ПАР учені знайшли череп, що належить Homo erectus, предку сучасної людини, та має рекордний вік – у 2,04 млн років.


"Найдавніший відомий науці череп Homo erectus був виявлений групою австралійських дослідників у локації близько за 40 кілометрів на північ під Йоганнесбурга. Знахідка показує, ці що перші предки людини існували на 200 тисяч років раніше, ніж вважалося", - йдеться в повідомленні.

Провідний автор роботи професор Енді Херріс сказав, що череп був зібраний з більш ніж 150 фрагментів, виявлених в основному кар'єрі Дрімолена, розташованому приблизно в 40 км на північ від Йоганнесбурга в Південній Африці. Ймовірно, предку людини було від двох до трьох років, коли він помер.

До сих пір найдавнішими підтвердженими рештками Homo erectus були кістки віком 1,8 млн років, виявлені в Дманісі, Грузія. Аналіз нової знахідки показав, що їй у 2,04 млн років.

Щоб визначити вік знахідки, вчені скористалися уран-свинцевим методом (вік визначається по тому, скільки урану зазнало розпад і перейшло в свинець), методом електронного спінового резонансу і палеомагнетизму.

Як відомо, в кінці 2019 року антропологи змогли датувати час життя останніх представників Homo erectus – предків людини, що першими покинули Африку й почали розселятися світом.

Дослідники тоді вияснили, що представники цього виду масово вимерли між 117 та 108 тисячами років тому і, скоріше за все, не перетиналися з видом Homo Sapiens.

3

Коментарі

19.04.20, 22:14

Якщо вони не перетиналися з Homo Sapiens, то мабуть вони не предки, а інша, тупикова гілка Homo