хочу сюди!
 

Наська)

34 роки, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 20-90 років

Хижак з пір'ям

У США відкрили новий вид динозаврів

Група американських палеонтологів описала новий вид динозаврів з сімейства дромеозаврид, який назвали Dineobellator notohesperus.


Dineobellator notohesperus. Image credit: Sergey Krasovskiy.

Древній хижак був довжиною близько 2 м і, мабуть, нагадував знаменитих велоцирапторів, відзначають автори відкриття.

«У той час як дромеозавриди краще відомі з таких місць, як північ США, Канада і Азія, мало що відомо про групу, яка жила далі на півдні Північної Америки», — сказав доктор Стівен Ясинські, палеонтолог з Університету Пенсільванії.

Хоча не всі кістки Dineobellator notohesperus були відновлені, кістки передпліччя мають голчасті виступи — невеликі опуклості на поверхні, де пір'я було б закріплено зв’язками — ознака того, що у динозавра за життя було пір'я, схоже на те, яке було у велоцирапторів.

Особливості передніх кінцівок тварини, включаючи збільшені області кігтів, дозволяють припустити, що цей динозавр міг сильно згинати передні лапи. Ця здатність може бути корисна для утримання здобичі. Вчені припускають, що він міг полювати на дрібніших динозаврів і інших тварин.


Skeletal reconstruction of Dineobellator notohesperus. Individual scale bars – 2cm. Image credit: Jasinski et al, doi: 10.1038/s41598-020-61480-7

Хвіст Dineobellator notohesperus також володів унікальними характеристиками. У той час як хвости більшості дромеозавридів були прямими і жорсткими за допомогою стрижнеподібних структур, хвіст цього динозавра був досить гнучким в основі, дозволяючи решті частини хвоста поводитися як кермо.

«Подумайте, що відбувається з котячим хвостом під час бігу. Хоча сам хвіст залишається прямим, він при цьому постійно повертається, коли тварина змінює напрямок. Жорсткий хвіст забезпечував підвищену маневреність при зміні напрямку, і потенційно допомагав переслідувати здобич, особливо на відкритій місцевості», — розповів Стівен Ясинські.

Джерела
 nv.ua/ukr/techno/popscience/u-ssha-viyavili-noviy-vid-hizhih-dinozavriv-50079516.html

3

Коментарі

13.04.20, 15:20

))) опять картинки и творчество несвободных "ученных"...
Смотри , я те исчо раз повторяю :1. По ТЭ переходных модэлей должно быть найдено намного больше чем костей видов. Но есть останки сегодняшних видов в саых первых "слоях" Кстати, а ты знаешь шо так званая "геологическая коллона" -фейк!! её нигде не существует в природе! 2. На сегодняшний день генетика достигла больших высот.. Вживляют гены коров в голубей! бегемотов в капусту и тд !... НО!!! почему то не могут создать НИОДНОГО переходного или нового вида!! даже соединив гены близких видов! и знаешь почему!?... Потому шо , сцуко, ГЕНЕТИЧЕСКИЙ МОНОМОРФИЗМ группы генов отвечающих за видовые особенности!!!

    23.04.20, 16:00

    Цікаво!

      33.04.20, 19:03Відповідь на 1 від Absender

      Перехідного виду між чим? Береш будь який сучасний вид істот, шукаєш його предків згідно теорії еволюції, а все, що між наймолодшим і найстаршим і є перехідними формами. Бог в помощь
      Теорія генетичного мономорфізму застаріла і спростована

        43.04.20, 22:21Відповідь на 3 від RedDina

        Ты ваще знакома с ТЭ!!?? или хоть понимаешь её суть!?? В соответствии с ней должна быть целая куча тупиковых скозложопов! а переходных форм намного больше чем существующих видов! потому как изменеия в соответствии ней не происходят одномоментно! Ан нет! чогось такого нету! странно... и почему?!... Вместо этого десятилетиями впердоливали в детские головы археоптерикса(полноценная птица просто вымершая) и целаканта(выползающего на берег рыба). даже после того как выловили живого и выяснили шо он глубоководный.И ТЭ вся такая !!фейки подмены манипуляции... Я те скоко раз уже говорнил ознакомься с генетическим мономорфизмом и "кошмаром Дженкинса"?!!!
        И на тебе исчо один вокл. зн.!

          53.04.20, 22:32Відповідь на 3 від RedDina

          И кстати! посмотри даже на то как манипулируют и на этих твоих картинках! Взяли и с хищника нарисовали гуся!))) это просто издевательство на здравомыслящими!)) тоесть взяли обычного динозавра!! нашли в нём похожие с гусём косточки(надоже!!) Пририсовали перья! и вуаля: получите потерянное звено))

            63.04.20, 22:40Відповідь на 4 від Absender

            Ознайомилась, та фігня давно спростована. І що далі?

              73.04.20, 22:42Відповідь на 3 від RedDina


              Теорія генетичного мономорфізму застаріла і спростована

              Та ты шо!!! вотэтоповорот!))) надоже !!кем когда и каким образом??!))) спростована она может быть только одним способом!!! а именно: взяли внесли изменения в мономорфную групу генов(отвечающих за видовые особенности) и вывели новый вид!! ну или переходной вид! соединив гены соседних видов! В природе, или точнее селекции есть много таких доказательств например гибрид коня и ослицы -мул. Хорошая животинка имеющая свои плюсы , только вот даже он всегда бесплоден!

                83.04.20, 22:55Відповідь на 6 від RedDina

                Ознайомилась, та фігня давно спростована. І що далі?Далі натиском підалі!!!! Я те вопрос задаю !! чы понимаешь ты шо должно быть целая куча останков переходных форм!! в том числе и тупиковых!! а знаешь шо их нет!? а знаешь хде они!?

                  93.04.20, 23:18Відповідь на 8 від Absender

                  Ознайомилась, та фігня давно спростована. І що далі?Далі натиском підалі!!!! Я те вопрос задаю !! чы понимаешь ты шо должно быть целая куча останков переходных форм!! в том числе и тупиковых!! а знаешь шо их нет!? а знаешь хде они!?Не всі останки кам'яніють, в більшості просто зотлівають. Але й серед тих, що є, можна прослідкувати необхідну інформацію, було би бажання

                    103.04.20, 23:58Відповідь на 9 від RedDina

                    ))) о як цикаво! тоесть останки "переходных" форм упорото не хотели минерализироваться!?)) Я те скажу больше! никакие останки не каменеют!!! если их оставить в природных естественных условиях, но вот прикол! мы находим множество этих самых останкоф!!! и часто это общие могилы, иногда с вытянутыми вверх носами... они пытались дышать до последнего. Иногда это замороженная полностью туша мамонта! с замороженной травой в желудке!! кстати такая есть в питерском ботаническом музее , сам видел. Так вот для того шоб туша замерзла полностью должно быть дофига минус градусов! и знаешь откуда эти минус градусы взялись?

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна