хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

"Национальных дружин".Киев.Майдан Незалежности.28.01.18.

Присяга и марш "Национальных Присяга и марш "Национальных дружин".Киев.Майдан Незалежности.28.01.18.





"Національні дружини": хто за ними стоїть


Аваков зробив офіційну заяву щодо «Національних дружин»
Зокрема, глава МВС підкреслив, що в Україні є лише одна монополія на застосування сили – державна.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що "Національні дружини" мають право існувати в Україні виключно як громадські організації, адже в країні не може бути жодних парамілітарних утворень. Про це повідомляєдепартамент комунікації МВС України.

 

За словами очільника, такі організації ні в якому разі не повинні переступати рамки закону.

 

«Ще раз повторюсь, у державі Україна є лише одна монополія на застосування сили – державна: Національна гвардія, Національна поліція, ЗСУ. Всі інші парамілітарні утворення, які намагаються себе позиціонувати на вулицях міст, не є законними. Суспільні рухи можуть бути якими завгодно, але тільки не виходити за межі закону», – зауважив він.

 

Крім того, глава МЗС наголосив, що міністерство не дозволить мілітарним формуванням перевищувати власні повноваження.

 

«Я, як міністр не дозволю, щоб були паралельні структури, які намагаються на вулицях поводитися як альтернативні мілітарні формування»,  - зазначив Аваков.

 

Зазначимо, що на офіційному сайті "Національного корпусу" міститься інформація, що "Національні дружини" є громадською організацією, метою діяльності якої є забезпечення порядку на вулицях українських міст.

 

"Особовий склад організації - колишні учасники бойових дій, патріотична молодь і небайдужі громадяни, які поділяють прагнення поліпшити безпекову ситуацію в державі. Особовий склад організації – колишні учасники бойових дій, патріотична молодь та небайдужі громадяни, що поділяють прагнення покращити безпекову ситуацію в державі. Активісти організації щодня виходять на патрулювання вулиць міст України та борються з наркоторгівлею і алкогольним геноцидом українського народу", - йдеться на сайті.

 

Нагадаємо, що у неділю, 28 січня, у Києві на території Київської фортеці відбулася присяга активістів "Національної дружини", яка входить до  Національного корпусу. Після складання присяги, громадські активісти пройшли маршем до Хрещатика. За словами активістів, "Національна дружина" буде боротися проти нелегальних алкогольних «точок» , наркопритонів та  незаконних гральних закладів.

1

Коментарі

131.01.18, 22:15

І що Ви скажете на це?

    23.02.18, 17:16Відповідь на 1 від Nech sa paci

    Я додав ще одне відео і там уся відповідь: дружини потрібні, але не псевдо, як ширма для утворення мілітарних антиурядових угрупувань.

      33.02.18, 17:25Відповідь на 1 від Nech sa paci

      Я за те, щоб кожна територіальна громада мала свою виборну посаду типу шерифів у США або рейнджерів, а їм допомагали безоплатно добровольці з місцевих членів громади і все у межах діючого законодавства. До речі,- і свого обраного суддю по побутовим справам, а то йти викликати поліцію і потім заяву нести в суд через кидання недопалків з вікна чи щось подібне є нереально, а жити псує настрій.

        43.02.18, 17:41Відповідь на 2 від Богдан Бо

        Тут я згоден.

          53.02.18, 17:42Відповідь на 2 від Богдан Бо

          А ще мені не подобається радикальна ідеологія, яку тут культивують (або роблять вигляд).

            64.02.18, 15:59Відповідь на 5 від Nech sa paci

            А ще мені не подобається радикальна ідеологія, яку тут культивують (або роблять вигляд).
            Однозначно!
            Я ось цілком спокійно ставлюся до людей, які в опозиції до Порошенка, але чого вони казяться з того, що я їх не підтримую в тому - не розумію і не сприймаю.