хочу сюди!
 

Маша

50 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 37-65 років

Висадка саджанців, кущів і т.д.

Напишу свій досвід тут, щоб не дублювати, бо має відношення до декількох розділів.

Є безліч різних теорій, практик і т.д... Я, якось випробував ту, яку помітив, викопуючи стару яблуню, посаджену, ще напевно бабусею, якщо не раніше.

Що б я не садив (дерево, кущ, виноград і т.д.), я викопую яму: метр - на метр - на метр.
на дно висипаю крупний щебінь 2-3 відра і річний або морський пісок 2-3 відра (річний, морський пісок - не так спресовується і краще пропускає воду)

Далі, висипаю гній... але, кількість залежить від того, який. Курячого треба тільки трошки, пів лопати. Якщо знайдеться коров"ячий, чи конячий, то можна 2-3 відра сміло, а бо 3 лопати з туалету.

Далі, засипаю землю до низчої точки кореня........ заливаю повну яму води..... якщо є шланг - то простіше.... якщо нема, то, на Ваш розсуд, бо це залежно від землі і погоди, може бути від 5 до 15 відер.....

Ставлю в воду корінь і потихеньку нагортаю землю да верху..... зверху, кладу по колу 5-7 цеглин, або відро-два щебню.... боятися не варто, бо за пару місяців земля осяде сильно і щебінь буде нижче рівня землі.... землю з часом докидаю.

Навіщо стільки геморою......

1) корінь, завжди тягнеться до води.... якщо сформувати підземне міні-озеро, корінь, в першу чергу, піде туди....  міні-озеро, на глибині 1 метр.... а глибина промерзання землі, в більшості випадків, до метра не доходить.... таким чином, і вода біля кореня затримується і в сильній мороз, меньше шансів перемерзання рослини, бо корінь, поза морозом.

2) щебінь, особливо в верхньому шарі, швидко пропустить воду до кореня.... на відміну, від простої землі. Земля ж зверху, зазвичай, вбирає багато води і по принципу випаровування, в перший же жаркий день її віддасть. Звісно, є методика поливу в таких ситуаціях - буром забуритись на метр під землю і в отвір заливати воду. Але я собі вирішив, щоб декілька раз в рік не сверлити біля кожного дерева, куща чи винограду, продумати відразу систему.

На 100% не претендую.... Це, особисто мої спостереження і моя практика використання. Понад 5 років, я бачу в ній лише переваги.

Успіхів Вам, в Ваших починаннях.

P.S.  В зв"язку з тим, що як виявилось, людей цікавить прямий полив під корінь, показую на фото, як це виглядає. Адже, при створенні такої системи поливу, всі, вище перераховані дії, все одно прийдеться виконати. Ток що суть, залишається тою ж самою.








Зверху, ставиться труба в трубі, для запобігання перемерзанню.... Або, з самого початку, закопується товста труба і на половину, засипається щебнем, або керамзітом. Кому як подобається.
3

Коментарі

Гість: fedik777

11.11.16, 16:48

    21.11.16, 17:04Відповідь на 1 від Гість: fedik777

    Будем старатись, якщо це комусь цікаво.

      Гість: fedik777

      31.11.16, 17:05Відповідь на 2 від Fермер

      думаю багатьом

        41.11.16, 17:08Відповідь на 3 від Гість: fedik777

        думаю багатьом а я вже почав звикати до коментів, типу : "шо самій умный, считаешь что мы дураки? без тебя знаем, не умничай"... и т.д.

          Гість: fedik777

          51.11.16, 17:12Відповідь на 4 від Fермер

          не переживай

            61.11.16, 17:17Відповідь на 5 від Гість: fedik777

            не переживай Были бы то самые большие мои переживания

              71.11.16, 19:04

              Ну в смысле,с лёгкостью выкопать яму в метр глубиной.У меня полдня уходит.Киркой,ломом,пешней...Бывает. Если хочется, что бы качественно - придется.
              Я, сталкивался как то с подобной проблемой, мы в одном монастыре, колодец копали. Думали, что там копать, а оказалось, нужно было скалу разбивать. Я не геолог и не геодезист, не знаю как это происходит..... но на глубине полметра, была, как мне объяснили, скала. Проще говоря, 2,5 метра цельного камня. Замахались.....

                81.11.16, 20:20

                У нас вообще везде и под всем скалы.Дом на скале стоит,без фундамента.Под плодовые приходится ямы копать метр на метр.Иначе расти не будут.Но на счёт щебенки выиправы.Я в саду под персики "стаканы" ставлю.Обрезок асбестовой трубы в 40 см длинной закопаный на 50 см от штамба и засыпанй щебнем.А сверху капельница от капельного орошения.Очень удобно.действительно удобно... я, этот вариант не использую, но думаю, многим он будет интересен.
                Спасибо.

                  91.11.16, 20:54

                  Знаю випадок, коли хлопці два на два метри копали під виноград і наповнювали поживною сумішшю

                    101.11.16, 20:59Відповідь на 9 від doktor_khaos

                    Знаю випадок, коли хлопці два на два метри копали під виноград і наповнювали поживною сумішшюДа, подібне роблять не тільки під виноград. Я не можу знати, чому саме хлопці в Вашому прикладі так робили, але так роблять і досить часто, коли земля не родюча - піски, глинища і т.д.... Тоді, викопують величезні ями, по всіх параметрах і заповнюють їх спеціальними субстатами.
                    Дякую Вам.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна