Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Чому це так????

Мене постійно дивує, чому в Україні банки, кредитні спілки та різні там установи, що покликані обслуговувати людей, працюють із 9 до 18, і обід у них також із 13 до14. Так само, як і у людей, що працюють...
Це що? такий підступний задум, що спонукає звичайний робочий люд відпрошуватись із роботи, втікати, брехати заради того, щоб тільки заплатити чергову платіжку.
А, може, це проїски імперіалізму чи атавізми соціалістичного минулого...

Нарешті стало зрозуміло, що....

Росія втратила статус надійного постачальника газу в Европу після того, як держави Європейського Союзу залишилися без "блакитного палива" із-за конфлікту Москви і Києва.
 Про це заявив головний економіст Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Біроль (Fatih Birol) під час прес-конференції в Мадриді, повідомляє Reuters.

http://www.k2kapital.com/news/fin/525338.html

Українські чоловіки почали частіше потрапляти в рабство

  • 15.01.09, 12:14

Торгівля чоловіками і хлопчиками в Україні і Білорусі набуває глобального масштабу: за статистикою Міжнародної організації з міграції (МОМ) 28 % білоруських та 17 % українських чоловіків протягом останніх років стали жертвами торгівлі людьми, передає "Німецька хвиля". Дослідження, підготовлене на основі опитування постраждалих, свідчить про те, що чоловіків з України та Білорусії продають  переважно для трудової експлуатації в Росії, Туреччині, країнах Євросоюзу та Близького Сходу. Спеціаліст українського представництва Міжнародної організації з міграції Тетяна Іванюк наголошує, що останнім часом жертв трудової експлуатації серед чоловіків стало більше, аніж постраждалих від сексуального рабства, як було раніше. Втім, підлітків та хлопчиків торгівці людьми продовжують використовувати в секс-бізнесі та жебракуванні. Найчастіше малолітніх українців та білорусів експлуатують в Росії. З кожним роком постраждалих стає дедалі більше, констатує Іванюк: "Чоловіки за гендерною особливістю не так відкрито шукають допомоги, чи визнають себе жертвами торгівлі людьми. Одначе  чверть постраждалих, які до нас звернулися, були чоловіками. Здебільшого вони працювали на підприємствах, лісоповалах, моряками, чи просто шукали заробітку за кордоном". За звітом МОМ, опитані жертви розповідають, що основною причиною їхніх поневірянь стали економічні труднощі на батьківщині та бажання допомогти родині. Більшість постраждалих – у віці від 20 до 40 років й мають середню спеціальну освіту. Міжнародна організація з міграції закликає уряди та правоохоронців Білорусії та України ретельніше протидіяти торгівлі людьми. Спеціаліст українського представництва МОМ розповідає, що в Україні є досить прогресивне законодавство та програми щодо боротьби з торгівлею людьми, втім на реалізацію документів не вистачає державних коштів. Більшість проектів здійснюються за рахунок донорських організацій. Згідно зі звітом ООН про торгівлю людьми, опублікованому у грудні 2008 р., Україна входить до десяти країн, жителі яких найчастіше стають жертвами незаконного бізнесу. За цим показником нашу країну прирівняли до Молдови, Таїланду і Нігерії.

Віктор Ющенко підписав указ

  • 13.01.09, 11:21

Віктор Ющенко підписав указ "Про деякі невідкладні заходи щодо підтримки культури і духовності в Україні", повідомляє прес-служба голови держави.

В указі йдеться про недопущення скорочення фінансування Державної програми розвитку і функціонування української мови на 2004 – 2010 роки, випуску книжкової продукції за програмою "Українська книга", культурологічних та літературно-художніх періодичних друкованих видань, зокрема газети "Культура і життя", та телеканала "Культура". Указ також передбачає забезпечення потреб населення у творах класиків української літератури, а також літературних перекладів мовами національних меншин, довідкових та інформаційних виданнь. Раніше Ющенко закликав змінити і поліпшити ставлення до науки і передусім до Національної академії наук України. Ющенко висловив упевненість у визначних перспективах української науки, у тому, що Національна академія з її багатими традиціями й могутнім потенціалом зможе відповісти на виклики новітнього часу.

Де і як можна придбати книги

  • 12.01.09, 11:08
Придбати книги видавництва "Навчальна книга – Богдан" Ви можете в
гуртових магазинах видавництва, в мережі магазинів "Дім Книги", в інших
книжкових магазинах на території України, а також замовити книги поштою
:
http://www.bohdan-books.com/where_buy/

Анекдоти на газову тему

***
Ющенко запитує голову "Нафтогазу" Дубину:
- Ви точно відіслали грошовий переказ за газ? У "Газпромі" кажуть, що досі нічого не отримали...
-Хай шукають винних на російській пошті! Втім, можливо, не варто було надсилати квитанцію про переказ у ювілейному конверті із зображенням Бандери з приводу його 100-річчя?! Та ще й з такою ж маркою.

***
- Куме, я чув шо Газпром хоче підняти ціну на газ до 400 доларів.
- А шо поробиш? По 400, так по 400… Будемо не платити по 400.





 

Свято продовжується...

  • 08.01.09, 11:19
Отже, свято продовжується і сьогодні день Марії...


Вітаю всіх  Марій із днем Ангела!

Нова радість стала

  • 05.01.09, 09:56


Нова радість стала, яка не бувала:
Над вертепом звізда ясна світу засіяла.
(2)

Де Христос родився, з Діви воплотився -
Як чоловік пеленами убого повився. (2)
Ангели співають, «слава» восклицають,
На небеси і на земли мир проповідають. (2)
Давид виграває, в гуслі ударяє,
Мелодійно і предивно Бога вихваляє.
(2)

І ми теж співаймо, Христа прославляймо,
Із Марії рожденного, смиренно благаймо:
(2)
Ой ти, Царю, Царю, небесний Владарю,
Даруй літа щасливії сего дому господарю.
(2 )

Даруй господарю, його господині,
Даруй літа щасливії нашій неньці Україні. (2)
В мирі проводити, Тобі угодити,
І з Тобою в царстві Твоїм на вік віків жити.
(2)




 


 

 


















 








 

 

Вітаю всіх із прийдешніми святами



 
... коли в суспільстві лишень і розмов, що про кризу економіки та моралі, коли сумніви снують довкола  –  заплющіть очі та прислухайтеся… і ви неодмінно почуєте срібний різдвяний дзвіночок…
його голос спочатку ледь чутно, та потім він стає усе ближчим і ближчим – дзвенить прозоро, немов сміється дитина…
«Свято іде в кожну домівку! – провіщає він. - Свято приходить до кожного серця!»
Тепла вам сердечного , люди, віри щирої, різдвяного снігу – найніжнішого і найбілішого.
Щастя,  радості, міцного здоров’я, спокою і натхнення. Плекайте світлі почуття, бережіть одне одного, тримайтеся міцно за руки у Новому 2009 році.
Хай береже вас Господь Бог.

Рейтинг співаків 2008

  • 29.12.08, 12:18

Хочу трохи відвернути народ від проблем, тому пропоную таку замітку:

Рейтинг найталановитіших співаків України очолив Олександр Пономарьов.

Друге місце дісталося лідерові групи Океан Ельзи Святославу Вакарчуку.

До першої п'ятірки також увійшли оперний тенор Володимир Гришко, естрадний виконавець Віктор Павлік і соліст групи "Тартак" Олександр Положинський, передає Кореспондент.net.

При цьому 10% відповіли, що не знають талановитих українських чоловіків-виконавців, а 28% респондентам важко відповісти.

Під час аналогічного опитування за темою найталановитіших співачок України, важко було відповісти лише 6% особам, і лише 2% респондентів відповіли, що серед сучасних вітчизняних співачок немає талановитих.

В дослідженнях імена номінантів не пропонувалися, респонденти самі називали найталановитіших виконавців.