Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

До Дня вишиванки в Туреччині встановили рекорд


До Міжнародного Дня вишиванки у турецькому місті Ізмір встановили рекорд, розгорнувши вишиване полотно завдовжки 52 метри. 

Учасники флешмобу встановили рекорд України

  • 18.05.18, 10:18

Дніпропетровщина відзначила День вишиванки унікальним флешмобом. 
Понад 1,5 тисячі осіб виклали «живі» українські орнаменти. 
Учасники флешмобу встановили рекорд України за кількістю людей, які утворювали патріотичний візерунок.

Міжнародний День вишиванки!


Сьогодні в Україні, як і у всьому світі, відзначають День вишиванки!



Цього року до святкування Дня вишиванки долучаться українські полярники з антарктичної станції "Академік Вернадський".



До Дня вишиванки у канадському Торонто відбудеться низка культурних заходів, серед яких хода, автопробіг, концерт та ярмарок.

Чи потрібна в Україні жовта преса?

  • 22.04.18, 06:58
Народ! 

Оце зараз депутати підготували законопроект щодо впровадження в Україні відповідальності за поширення неправдивої інформації у ЗМІ.

Цей законопроект передбачає саджати журналістів за ґрати і таке інше!

Але ж у всьому світі є жовта преса, яке поширює фейки і гіперболізує інформацію, щоб захопити читача.

На мою думку, наші обранці хочуть відвести від себе увагу, від своїх е-декларацій і т. інше.

Про жовту пресу можете прочитати у Вікіпедії: https://uk.wikipedia.org/wiki/Жовта_преса




Отож, Народ, хочу запитати вас:

Чи потрібна в Україні жовта преса?


58%, 11 голосів

37%, 7 голосів

5%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

У Тернополі відкрили музей-крипту та оглядовий майданчик


У Тернопільському Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці відкрили музей-крипту та оглядовий майданчик. Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Так, у Тернопільському Архикатедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці нещодавно археологи під землею на п'ятиметровій глибині розкопали середньовічну крипту, яка слугувала тогочасним вірянам сакральним примішенням. Зараз її розчистили, і склепіння зможуть відвідати тернополяни та туристи.

У музей-крипту тепер можна спуститися кам'яними сходами. Також в  Архикатедральному соборі є вмуроване в підлогу скло, і всі охочі, які знаходяться в церкві, можуть подивитися це склепінчасте приміщення.

Там - на п'ятиметровій глибині експонуються матеріали про старі церкви Тернополя, які не збереглися. Екскурсанти зможуть поглянути на релігійну атрибутику різних часів. Також відвідувачі можуть дізнатися дані про історію тернопільської парафії, що засвідчує багатовікове співіснування греко-католицької, римо-католицької та єврейської громад міста. 

Саме про відкриття музею-крипти та оглядового майданчика на одній із веж Архикатедрального Собору йшлося на прес-конференції в Архикатедральному Соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці. Релігійна організація повідомила працівникам ЗМІ, що презентує  проект "Тернопіль Сакральний" і відкриває для туристів свої сакральні скарби.

Тепер, крім підземної церкви, у Тернопільському 240-річному Архикатедральному Соборі почав діяти оглядовий майданчик на висоті майже 30 метрів. І кожен бажаючий зможе побачити Файне місто з пташиного польоту.

Офіційне відкриття та благословення крипти та оглядового майданчика відбудеться 22 квітня 2018 року в рамках відзначення 25-річчя заснування Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії. Після цього відвідати ці сакральні місця зможуть усі жителі та гості міста Тернопіль. 

Отож, Тернопіль відкриває свої таємниці як мешканцям міста, так і туристам.

У Тернополі виступив найшвидший піаніст світу

  • 16.04.18, 19:04

У Тернополі виступив найшвидший піаніст світу Любомир Мельник. Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Так, 14 квітня 2018 року в Тернопільській обласній філармонії виступив канадський композитор і піаніст Любомир Мельник, що ще на початку 1980-х років встановив рекорд найшвидшого піаніста на планеті Земля. 

Виступ у Тернополі відбувся в рамках Всеукраїнського туру. Раніше повідомлялося, що Любомир Мельник відіграв концерт в Луцьку. Далі композитор відвідає інші міста України.

Любомир Мельник народився 1948 року в Німеччині в місті Мюнхен в українській родині. Згодом сім'я переїхала в Канаду до Вінніпегу. Майбутній композитор вивчав філософію та латину в Коледжі Святого Павла. Крім того, Л. Мельник закінчив аспірантуру в Університеті Куінс в Кінгстоні за спеціальністю "Філософія". 

Але найбільше Любомира Мельника вабила музика. Отож, він писав музику для хореографічних постановок, а також працював у Паризькій опері. Співпрацював із Каролін Карлсон. Коли мешкав у Франції 1973-1975 роках, створив методику гри на фортепіано.

1985 року в Швеції Л. Мельник встановив два світових рекорди. Так, композитор показав себе найшвидшим піаністом в світі, він зміг зіграти мелодію, витягуючи 19 з половиною нот щосекунди кожної рукою одночасно. А другий рекорд - було виконання найбільшої кількості нот за годину гри під час швидкості 13-14 нот на секунду кожної рукою.

Зараз Л. Мельник описав методику своєї гри у трактаті "Відкритий час: мистецтво безперервної музики", щоб інші піаністи навчилися грати, як він. Крім того, композитор написав 22 етюди для початківців музикантів, що бажають навчитися його техніці гри. Як правило, композитор грає музику, не відриваючи ноги від педалі й створюючи безперервну звукову лінію з переборів різної тривалості. 

Таким чином, тернополяни змогли насолодится музикою Любомира Мельника, бо квитки за нинішнього важкого часу - вартували від 100 до 350 гривень.

Поліціянти Тернополя розповіли про реєстрацію автомобіля

  • 16.04.18, 18:57



\У Тернополі відбувся правоохоронний захід, на якому поліціянти розповіли тернополянам, як не купити крадене авто. Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Як свідчить статистика, що у Тернопільській області з початку 2018 року під час надання послуг у сервісних центрах МВС було здійснено 9475 реєстраційних операцій.  У цих операціях виявлено сім транспортних засобів, номери яких були підробленими. Серед цих авто було три вкрадені машини. 

Отож, щоб запобігти купити вкрадені авто, сервісні центри МВС вирішили постійно інформувати населення, як не стати власником підроблених документів на автомашину.

Так, правоохоронці Тернополя повідомили, що реєстрація автомобілів в органах Міністерства внутрішніх справ України здійснюється згідно постанови Кабінету Міністрів України № 1388 "Порядок державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів".

Для того, щоб зареєструвати придбаний транспортний засіб, потрібно звернутися у будь-який територіальний сервісний центр МВС, незалежно від місця реєстрації нового чи старого власника авто. Також пройти експертний огляд цього авто і звірити ідентифікаційні номери, що зазначені в документах для реєстрації.

У цьому процесі надзвичайно важливим є експертний огляд автомобіля є обов’язковим. Тому Експертна служба МВС проведе дослідження автомобіля у випадках реєстрації, перереєстрації та зняття з обліку, за винятком реєстрації нового транспортного засобу, переоформлення документів у зв’язку зі зміною анкетних даних, а також при вибракуванні авто. Це робиться через те, щоб звірити ідентифікаційні номери та перевірити реєстраційні документи.

Після огляду в територіальному сервісному центрі МВС укладається договір купівлі-продажу, який є безкоштовним. Щоб укласти угоду, продавець і покупець мають мати в наявності паспорт громадянина України, індетефікаційний код та документи на автомобіль.

Такі дії автомобілістів убезпечать мешканців Тернополя від купівлі-продажу транспортних засобів, що знаходяться в розшуку, чи з підробленими документами.

У Тернополі з'явився тролейбус "Світ професій"

  • 16.04.18, 18:50

У Тернополі почав їздити тролейбус "Світ професій". Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Так, у рамках соціального проекту "Тролейбус щастя" Тернополем почав курсувати новий тролейбус під назвою "Світ професій". Це вже одинадцятий тематичний тролейбус, який їздить нашим Файним містом.

Ідея проекту "Тролейбус щастя" належить кафедрі інформатики Тернопільського національного педагогічного університету ім. В. Гнатюка. І ця ідея була реалізована в межах ініціативи "Зроби своє місто кращим". 

Наприклад, ще 7 травня 2015 року студенти ТНПУ, учні Тернопільської обласної школи мистецтв ім. І. Герети та працівники КП "Тернопільелектротрансу" на волонтерських засадах оздобили перший тролейбус "Україно, моя вишивана". Впродовж цих років вони поновляли матеріали в тролейбусі декілька разів на рік.

А останній тролейбус "Світ професій" ініціював Тернопільський Центр зайнятості. Адже зараз багато мешканців нашого міста виїжджають на заробітки за кордон. І на думку творців оздоблення тролейбуса, що це є великою проблемою. Тому вони зробили основний акцент тернополянам, що щастя в тому, що кожен знайшов свою професію й те, що ти працюєш  у своїй країні та отримуєш від цього задоволення. Отож, тролейбус "Світ професій" курсує у Тернополі під гаслом "Будуємо Україну разом". 

До слова, у тролейбусі є інформація про професії, й кожна людина, їдучи в транспорті, може прочитати щось корисне. Як кажуть учасники проекту, що вони наповненили інформацію позивними емоціями та написали листівки про цікаві факти про незвичайні професії. Також вони повідомили пасажирам про типи професій по гороскопу. Крім того, організатори повісили іграшки, які символізують різні види діяльності.

Прикрасили тролейбус студенти 2 курсу спеціальності "Інформатика" ТНПУ ім. В. Гнатюка та Тернопільський центр зайнятості за кошти спонсорів та меценатів.

У Тернополі зняли мотиваційний ролик

  • 11.04.18, 09:53

Напередодні в Тернополі зняли  зняли мотиваційний ролик про жінок і політику. Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Даний відеоролик під назвою "Жінки і політика: мотиваційний ролик" знімався в Тернопільському академічному драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. У ньому знялася родина акторів Складан-Демчук.

Зняли відеоролик Оксана Кузьменко та Юрі Собі, які посіли друге місце у конкурсі в межах проекту "Побудова жіночого політичного лобі в Україні", що було реалізовано "Всеукраїнською громадською організацією "Жіночий консорціум України" за підтримки Фонду демократії ООН. Мета конкурсу створити відеоролик, що буде привертати увагу до питання участі жінок у політиці та мотивуватиме до наступних дій.

Отож, посівши друге місце в конкурсі, Оксана Кузьменко та Юрі Собі отримали 500 у.о., щоб створити мотиваційний ролик "Жінки і політика" тривалістю 60 секунд та українською мовою.

Задум мотиваційного ролику тернопільських авторів полягає в тому, щоб показати паралельно два століття, наприклад, XVIII та XXI. У минулому сторіччі українська жінка мала тільки народжувати дітей та бути берегинями роду. А в теперішньому часі українки поєднують багато функцій, вони і народжують дітей, і стають берегинями роду, і беруть участь у політичному житті нашої країни.

І цей мотиваційний ролик буде надихати українських жінок, щоб брати участь у наступних виборах як до Верховної Ради України, так і до місцевих органів влади. Адже результати минулих парламентських виборів в Україні вражають своєю гендерною нерівністю. До слова, тільки 12,5% жінок брали участь у виборах до Верховної Ради. А з вибраних 423 народних депутатів у нашому парламенті налічується тільки 53 жінки. Коім того, у місцевих органах самоврядування ситуація не ліпша. Приміром, у Тернопільській обласній раді серед 64 депутатів лише 7 жінок, а в міській раді Тернополя серед 32 депутатів тільки 8 жінок.

IV битва "Koza Music Battle"

  • 11.04.18, 09:45

Напередодні у Тернополі відбулася грандіозна IV битва "Koza Music Battle". Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Так, у арт-барі "Коза" відбувся традиційний конкурс рок-гуртів, щоб потрапити на фестиваль "Файне Місто". У IV битві "Koza Music Battle" взяли участь гурти з Києва, Львова, Івано-Франківська, Чернівців та Херсона.

Гурт із Києва "БДСМ" грає музику в жанрах рок та панк-рок. Значення абревіатури "БДСМ" кожен їхній слухач може вигадати для себе самого. Як кажуть учасники гурту, що їхні роти заткнуті, а руки зв'язані. Адже їх, як і всіх людей нашої планети, з народження навчають, що музиканти повинні служити батьківщині, при цьому не бути господарями на своїй землі. А в будь-якій нормальній родині достоту хтось повинен домінувати. Так, учасники ансамблю повинні відвідувати роботу, яку вони ненавидять, і схвалювати насильство з боку поліціянтів. Отож, музиканти не могли спокійно дивитися на це лицемірство, і вже майже рік співають пісні, головне посилання яких - повернути загальні прийняті цінності: доброту, мир та любов.

Львівський гурт "Deepwine" грає indie-rock та pop-rock. Учасники гурту мають багато живих виступів, але найбільшим досягненням на даний момент є те, що їхні треки включають у збірки української музики. Також одним із досягненням є те, що музиканти співпрацюють із "Moon Records". 

Івано-Франківський гурт "Red Eyed Hyena" виконує музику в жанрі "Stoner Rock". Спочатку вони грали виключно для себе, а потім спонтанно дебютували на фестивалі "Electric Meadow-2016". Як кажуть учасники гурту, що їхню музику можна охарактеризувати, як стіну фузу, що складається з затягнутих блюзових рифів, мелодичних соло, масивного басу, качових ударних та вокалу з легким драйвом.

Чернівецький гурт "The Fox's Sleep" грає психоделічний рок, стоунер-рок та альтернативний рок. Як діляться учасники гурту, що вони не ставлять для себе музичних обмежень, кожного з них надихає життя, в якому вони живуть. І на думку музикантів, вони вміють перенести свій досвід у площину нематеріального, пишуть те, що відчувають, роблять те, що вміють.

Херсонський гурт "Need Some Air" був заснований 2015 року. Музиканти грають гаражний рок. Усім учасникам гурту 17-18 років, кожен з яких намагається донести через музику свої власні переконання, погляди, думки та переживання, зрозумілими для широкої аудиторії словами. 

І таке ставлення до виступів та музики, яку вони виконують, принесло музикантам гурту "Need Some Air" перемогу в IV битві "Koza Music Battle". 

Отож, "Need Some Air" приїде на фестиваль "Файне Місто", який відбудеться  20-22 липня 2018 року, і позмагається за грошовий приз від організаторів.